Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent dioda

Postări Recomandate

Eu o pun când îmi vine bine,că în lipsa ei distrugerile sunt mai mari.Și da,acolo merge orice zenner de 1W și 150-180V.Bubule,ia multimetru și măsoară între picioarele 2-3,2-4,3-4 și dacă prezintă scurt iei flexul sau un bomfaier și tai capsula str la jumătate(tai numai compundul,nu și talpa de cupru)și urmărești eliminarea scurtului dintre 2,3 și 4.Pui un BU508 cu baza la 2,colectorul la 3 și emitorul la 4,și ai șanse să salvezi str-ul(că astea din comerț sunt gunoaie).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubusmecherul

13

• Marin Maria

7

• leoncris

4

• misuraelectronic

3

Top autori în acest subiect

ok

un dump pentrun tv buntz ctv1415 sasiu BZ-21P02B,

procesor TDA11105PS/V3/3

Se manifeste prin trecerea tv-ului in standbay in mod aleatoriu,la schimbarea programelor si indeosebit cand accesez menu,intra in standbay,am schimbat toti condesatori,optocluporul,semireglabilul,

cred ca ai trebuie un dump,are cineva,va rog.

Link spre comentariu

TERMINATI CU ... PROSTIILE !

R2M Dioda supresoare 130V 1A capsula DO141 producator EIC
Cod produs: R2M
Cant. minima: 3 Multiplu de: 1 0,45 (fara TVA)
0,54 (cu TVA)

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Dioda supresoare nu e zener de protectie si nici facultativa cum cred unii , ci inlocuieste mai nou celebrul snubber in surse , adica circuitul acela cu rezistenta de putere , condensator , posibil si o dioda normala care se punea in paralel cu primarul sau in paralel cu tranzistorul pentru protectie la supratensiunile ce apar ...

Daca va uitati in datasheet o asemenea dioda poate disipa intr-un timp f scurt 600W , "mananca" impulsurile tranzitorii ce apar in primarul transformatorului peste tensiunea ei . Tranzistorul ramane sa suporte 300V + 130V maxim .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

toti cate ceva ati avut despus,dar de unde dumnezeu,fac comanda pentru o dioda,nu sant magazine de piese tv unde stau,daca ar fi iau 50 de bucati,am zis un echivalent de dioda.

si dati un magazin de unde pot procura

Editat de bubusmecherul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări