eugengl Postat Decembrie 8, 2016 Partajează Postat Decembrie 8, 2016 (editat) Va salut maestrilor, va rog sa ma ajutati cu o shema pentru placa de alimentare L32GF_DSM; BN 44-00665A, a acestui tip de tv led. Defectul se manifesta prin prezenta tensiunilor de alimentare diminuate: 2,4Vin loc de 2,8V 3,8v in loc de 5,1v 11,5 in loc de 13,2V 86V in loc de 91V in prezenta unei sarcini artificiale pe 5 si 12V cu barele de leduri aprinse ,iar la conectarea main board, intra in protectie si ledurile se sting, creste tensiunea la 12.3V si dispare cea de 5V. Daca defectul nu ar fi fost provocat dintr-o neatentie(am inversat polaritatea unui condensator de 10micro/50V dupa verificarea capacitatii acestuia), as fi putut sa -l repar fara shema, dar asa, am ajuns la capatul meseriei si cer ajutorul dumneavoastra. Va multumesc. Cu deosebit respect, Eugen Editat Decembrie 8, 2016 de eugengl Link spre comentariu
gogu1305 Postat Decembrie 8, 2016 Partajează Postat Decembrie 8, 2016 Žncercați să băgați din altă sursă 5 volți direct in main și vedeți ce face. Link spre comentariu
eugengl Postat Decembrie 9, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Am obtinut 5V de pe 13,2V prin intermediul unui 7805 si un condensastor de 1000micro/16V iar tensiunea de 12V in loc de 13,2v a scazut la 8V. Deci niciun rezultat. Condensatorul al carui polaritate nu am respectat-o cel de 10 micro /50V din partea de secundar este pe 5V langa un mosfet D4186 pe care l-am inlocuit cu un D444. Din cauza tensiunilor mai mici decat cele nominale, am banuiala ca defectiunea este cauzata de integratul sursa S33xx (indescifrabil) din primar despre care am impresia ca ar fi S3330. Tensiunile masurate la pinii acestuia sunt 9,5V???( pe un condensator de 47micro /50V) ; 4V si 330V. Voi verifica cu osciloscopul impulsurile de comanda a mosfet-ului dar nu am nicio oscilograma cu care sa fac comparatia. Poate ma ajuta cineva cu o schema ? Va multumesc. Cu deosebit respect , Eugen Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 e Am obtinut 5V de pe 13,2V prin intermediul unui 7805 si un condensastor de 1000micro/16V iar tensiunea de 12V in loc de 13,2v a scazut la 8V. Deci niciun rezultat. Tensiunea de 5v are mai multi amperi si de aceia nu merge trasa din alta iesire , si de aceia a scazut tensiunea de 13v , trebuie probata tensiunea de 5v din alta sursa de tensiune de minium 2 A Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Dintr-o sursa ATX cel mai la indemana Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Condensatorul de pe Pfc e in regula ? Link spre comentariu
eugengl Postat Decembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Condensatorul de pe Pfc e in regula? Spuneti-mi va rog la care condensator faceti referire? Multumesc. Dintr-o sursa ATX cel mai la indemana Multumesc, voi incerca si va tin la curent cu rezultatele. Link spre comentariu
clony Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Daca cu mainboard-ul deconectat se aprind led-urile si tensiunile sunt preztente si corete defectul este cel mai probabil din mainboard(daca ati facut acest lucru si nu am inteles eu nu luati in considerare aceasta postare). Nu am intalnit sursa defecta care sa scada tensiunile cand este conectata mainboard-ul la aceste modele(cel mai mare consumator este etajul de backlight si daca sursa ar fi defecta nu ar mentine led-urile aprinse cu mainboard-ul deconectat) Link spre comentariu
eugengl Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Va multumesc. Am alimentat mainboard cu 5V dintr-o alta sursa si am constatat ca ledul de standby clipeste ritmic, verificand tensiunile am constatat fluctuatii ale tensiunii de 13,2V in jurul valorii de 9,5-11,9V din cauza variatiei tensiunii de alimentare(5,1V-11,4V) a sursei S3330 (cu ultimile doua cifre sterse intentionat), integrat pe care l-am gasit nu-i la chinezi si urmeaza sa-l comand. Cu deosebit respect, Eugen Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum