Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator vechi cu 2n3055

Vizitator bestfenster

Postări Recomandate

Vizitator bestfenster

salut.

am gasit de curand acest amplificator pe la tara ,la parinti,de pe vremea cand il foloseam la discoteca in sat.erau 2 astfel de amplificatoare pe vremea aia in discoteca ,cate 4 etaje finale in fiecare ,cate 2 pe fiecare parte puse in bridge.au functionat ani de zile pe boxe de 15 si 18 toli.

ce schema foloseau aceste amplificatoare ?

acum nu mai functioneaza nici un canal,si cum a venit iarna,de sarbatori ,as cam vrea sa mai mesteresc un pic,de dragul vremurilor de demult...

am intr-o cutie fff multe piese de rezerva de pe vremea cu discoteca.multumesc

post-262787-0-92208400-1481215654_thumb.jpg

post-262787-0-31749800-1481215655_thumb.jpg

post-262787-0-84459500-1481215656_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema o stie numai ala care a facut-o !

Nu poate banui nimeni ce fel de schema se afla acolo din doua poze. Va trebui sa o scoti tu cu pixul pe hartie

Recomand inlocuirea semireglabililor romanesti cu altii noi si de firma mai buni, asta pe langa ce o mai fi copt acolo

Editat de maxente
Link spre comentariu

Ce ma bucur cind vad astfel de realizari "din trecut" stiind ca si eu faceam orice fel de "nebunii" ca sa maresc puterea pentru ca nu gaseam finali de tensiune mare.

Garantat tu acolo ai o schema cu alimentare simetrica.

Si cred ca in peste 90%, este o schema din tehnium anii 80.

Desfa o placa si scoate schema cu atentie cum zice si Maxente, cea mai mare satisfactie este sa revezi acele placi FUNCTIONIND, chiar daca acum poti face in 3 timpi si 2 miscari, un etaj final mai bub si mai "fortos"!

Vezi ca 2N3055, cei scrisi cu rosu in capsula Toshiba, sint facaturi!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Schema o stie numai ala care a facut-o !Nu poate banui nimeni ce fel de schema se afla acolo din doua poze. Va trebui sa o scoti tu cu pixul pe hartieRecomand inlocuirea semireglabililor romanesti cu altii noi si de firma mai buni, asta pe langa ce o mai fi copt acolo

Cunosc modelul :) .Este o pseudo clona Vermona , dar atenție , prefinalii au fost schimbați cu unii mai mici . Trebuie montați unii cu beta mare , in capsulă TO220 , ca altfel iar se ard finalii :) .Finalii originali au fost 2N3773 , așa îmi amintesc .
Link spre comentariu

O vermona am facut si eu la un moment dat cand eram pe la Casa pionierului, da' nu mai stiu modelul. Nu avea asa multi semireglabili, erau doar doi, unul pus la superdioda si unul pus in reactia negativa inseriat cu condensatorul electrolitic catre masa, se mai modifica putin amplificarea din el

Link spre comentariu

Asta-i viața , nu toți acceptă sau pot pricepe deplin noțiunea de semiclonă / pseudoclonă ...Dar țin să aibă ultimul cuvânt .Așa sa fie !

Imi pare rau dar pana la acest raspuns, pe care il scriu in postul asta #7, tu ai fost ultimul care a vrut sa tina mortis cine sa aibe ultimul cuvant de spus

Mi se pare mie sau iar vrei sa faci scandal si nu stii cum sa il provoci si cu cine sa il provoci ?

Chiar nu tin neaparat sa am ultimul cuvant , dar aici am impresia ca cineva cauta mereu sa bage sula in coaste unuia si altuia ca sa se provoace scandal (unii atata stiu sa faca)

Link spre comentariu

Daca te referi doar la mine , cu siguranță nu , iar ai greșit în ceea ce mă privește ...Am avut o oarecare legătură cu acea schemă , dar nu îmi fac o " magna cum laude " din acest lucru .Sunt doar curios cum se va soluționa problema enunțată în titlul subiectului , nicidecum oareșce probleme de orgoliu .

Link spre comentariu

Daca te referi doar la mine , cu siguranță nu , iar ai greșit în ceea ce mă privește ...Am avut o oarecare legătură cu acea schemă , dar nu îmi fac o " magna cum laude " din acest lucru .Sunt doar curios cum se va soluționa problema enunțată în titlul subiectului , nicidecum oareșce probleme de orgolu .

-se va rezolva dupa cum urmeaza : schema dupa care s-a facut acea placa este Vermona -Regent 1060 , o simp[la cautare pe google te duce la ea ,

-cel care a construit ce se vede in poza a copiat CLONA facuta pe sticlotextolit cu kd 503 si prefinali , bd243c , bd 244c , bd 237 , bd 238 facuta prin 1985 in Bucuresti

Link spre comentariu

Nea Vaska , unii suferă de mania persecuției .Clona aia este făcută de nea Vasile din Politehnica sau de gemenii greci ... sau de mine .Daca am fi văzut cablajul pe partea cu lipituri , aflam producătorul .

Si era atat de greu sa spui asta din primul post pe care l-ai scris aici in subiectul asta ???

Sau de fapt asta ai vrut, sa prelungesti circul din lipsa de alte preocupari

N-am inteles niciodata secretomania asta si circul cu tot felul de amplificatoare minune facute de ''cele mai mari vedete ale planetei''

Editat de maxente
Link spre comentariu

Nu sunt secretoman , dar nu sunt mandru de toate greselile tineretii :) .

Daca nea Vaska nu ar fi intervenit , nu as fi dezvaluit niciodata schema , din cauza unor useri electronisti inchipuiti si analfabeti dar cu orgolii excesive , aici , pe forum .

Exista gunoaie umane care sustin ca doar ei au lipit piese si ca le au si cu electronii de pe ultimul strat de valenta care curg la vale prin sarme etc .

Nu ma intereseaza punctul lor de vedere .

De altfel , fix de aia am renuntat definitiv la impartasirea experientei mele in domeniul audio ...

Acum e randul celor mai tineri cu cel putin o generatie sa se afirme , generatia mea a consumat cam mult fludor , e vremea voastra sa va manifestati aptitudinile tehnice :) .

Mult succes .

Link spre comentariu

Schema folosita este întradevar o semiclona Vermona , cu mențiunea că s-au montat semireglabili de 100 ohm , pe diferential pentru reglajul offset-ului , 2k5 sau 1k pe superdiodă și 2x 500 ohm pe protectie în loc de rezistente fixe .Cablajele din imagini sunt realizate de un alt veteran în audio , cunoscut ca " nea Paul din Pantelimon " .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări