Vizitator cuculean Postat Decembrie 8, 2016 Partajează Postat Decembrie 8, 2016 Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma ajutati cu o solutie pentru un stabilizator de tensiune de la 60 Vca la 12 Vcc, curentul necesar fiind de 1.5-2A. Am nevoie de o solutie fiabila si nu neaparat scumpa. Multumesc. Link spre comentariu
masterpic77 Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Foloseste HV9911 , gasesti in datasheet aplicatia pentru step-down la care renunti la partea de dimming. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 (editat) Nu cred că e soluția cea mai bună , poate dacă ai da niște detalii .... De exemplu despre cum s-ar face reacția negativă de tensiune . Căci din ce scrie OP are nevoie de o sursă de tensiune constantă , nu de curent constant . PS E drept , OP ar putea da mai multe detalii . De exemplu să spună dacă cei 60Vca provin din secundarul unui transformator de rețea sau dacă nu de unde provin. De asemenea ar putea să spună mai multe despre ce dorește să facă cu acea sursă sau ce pretenții are de la ea - protecții , performanțe de stabilizare , de zgomot , de regim tranzitoriu , etc . Editat Decembrie 10, 2016 de UDAR Link spre comentariu
masterpic77 Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Poate ca intr-adevar nu este solutia cea mai simpla , dar avand in vedere tensiunea mare de alimentare nu prea gasesti multe variante ; referitor la modificarea din sursa de curent constant in sursa de tensiune constanta banuiesc ca trebuie doar luat feedback-ul (intrarea FDBK) din tensiunea de iesire si nu din curentul de iesire . Nu am folosit acest circuit ca sursa de tensiune , doar ca sursa de curent pentru led-uri ; Si sigur mai multe detalii referitoare la sursa care se doreste sunt necesare. Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Principala dificultate care o văd în folosirea lui HV9911 ( un circuit remarcabil de altfel , eu o să fac niște teste cu 9910 în perioada următoare ) este ca la folosirea ca sursă de curent constant sarcina este față de plus . La sursa de tensiune constantă asta este o problemă . În rest , sunt destule variante cu circuite clasice voltage mode gen SG3525, TL494 sau current mode gen UC384x , cu adaptările necesare . Am în planul de experimentare un buck de la tensiuni de acest ordin de mărime cu MC34063A chiar . Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Pai daca ai 60 V curent alternativ (50HZ) nu ar fi cel mai simplu si mai sigur cu un transformator care sa scoata 14V urmat de un redresor si un stabilizator? Link spre comentariu
UDAR Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Poate este încă una din postările alea ..... . Eu unul mă retrag până când OP revine cu lămuriri despre temă și , eventual, cu explicații despre lipsa de interes de când a postat . Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Se gasesc surse in comutatie pentru alimentari POE de la 60-80 volți alternativ la 12v cc, am una pe acasă, dacă o găsesc cred ca pot sa scot o schema Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Inca unul din multitudinea de topicuri care apar periodic si in care autorul tranteste o intrebare abstracta fara sa ofere detalii si apoi nu mai intra cu zilele. Este intentia mea sa combat fenomenul asta, motiv pentru care astfel de comportament o sa fie sanctionat cu inchiderea topicului. Nu ne batem joc de forum si nici de timpul celor dispusi sa posteze cu solutii. Topic inchis! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Am redeschis topicul la cererea autorului, care pare ca si-a facut timp pentru net... Link spre comentariu
Vizitator cuculean Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Reteaua de 60-65 Vca pleaca dintr-un trafo (probabil destul de serios - nu am avut ocazia sa-l vad) si se intinde pe o raza de 2-3 km, alimentand niste switch-uri de la o retea de internet din mediul rural si vre-o 60 camere de supraveghere stradala.Actualmente camerele sunt alimentate cu alimentatoare normale (220/12), primarul fiind legat la 60V, dar este facuta o modificare: sunt pusi doi condensatori electrolitici, realizandu-se astfel un dublor de tensiune, ceea ce conduce la ridicarea tensiunii in primar pe la 120 V, facand sa functioneze alimentatoarele. Problemele sunt urmatoarele: 1. Sistemul este destul de defectuos, am gasit vre-o 25 de trafo nefunctionale; 2. Pe capetele de linii, unde tensiunea scade pe la 50-55 V, dubloarele de tensiune nu mai fac fata, si sunt cateva cazuri in care, camerele functioneaza ziua, dar noaptea, cand se aprin ledurile de infrarosu si evident creste consumul... pauza, camerele nu mai transmit nimic. Am in studiu, si am sa construiesc si am sa testez zilele urmatoare (am facut o comanda de piese pe internet si astept transportul), un stabilizator cu LM2576HV, care cica rezista pana la 60 V la intrare. Ramane de vazut daca rezista... Daca vedeti o solutie mai buna, o astept cu interes. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) http://www.elforum.info/topic/87454-kituri-regulatoare-in-comutatieamplificatoare-audio/?p=1344413 Uite domne' aici gata făcut.Reduci matale oleacă 60V să vină redresat la 30-32Vcc și intrii în stabilizatorul în comutație.Reglezi frumos la 12V și gata;ăsta duce 5A.Iar o să fiu acuzat că fac reclamă Editat Decembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Eu , as fi modificat alimentatoarele existente....adica trafurile din aceste alimentatoare le-as fi modificat primarul pentru 60Vc.a.......ca si costuri operatia este ieftina, ca manopera este laborioasa.....sau cumparat un traf ca asta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/trafo-220v-600ma-2x6v-p-3352.....si modificat primarul pentru 60V..... ....fata de alternativa prezentata -cu stabilizator in comutatie-consiter ca este mai ieftina, se cumpara doar sarma de bobinaj si se modifica alimentatoarele existente...spor! Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Am in studiu, si am sa construiesc si am sa testez zilele urmatoare (am facut o comanda de piese pe internet si astept transportul), un stabilizator cu LM2576HV, care cica rezista pana la 60 V la intrare. O rezista saracu' integrat la 60v.....dar tu ai 60v curent alternativ...redresat si filtrat nu mai este 60....deci s-ar putea sa crape rapid. Editat Decembrie 12, 2016 de mac01 Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) 60Vca vine 84,6Vcc-nu rezistă.De aia i-am zis eu să cumpere stabilizatorul lui Marian,care e gata făcut,cu cablaj profi,și să reducă oleacă tensiunea-să ia priză de pe traf,sau să dea jos spire.Sau...se construiește un traf cu primar la 60V și secundar la 24V,care după redresare vine 33,84.Mai e o problemă mare care nu a ridicat-o nimeni:pe o lungime de 3km ,la capătul liniei nu mai ajung 12V în vecii vecilor;doar dacă se folosesc conductoare de secțiuni foarte mari...Ce mai ...șufă domnule Editat Decembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum