Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scula pentru tinchigii

Aurel Iosif

Postări Recomandate

Intreb si eu aici. Cum se numeste bara aceea patrata sau rotunda, din otel plin, lunga de 1-1.5 m, patrat de aprox 4 X 4 cm, rotund aprox 5 cm diametru, pe care o folosesc tinichigii pentru confectii din tabla zincata ? Va multumesc.

Editat de monday
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Aurel Iosif

8

• allexx1968

4

• doru3160

3

• danpin

2

Top autori în acest subiect

Multumesc. Nu , nu este abkant. Este o bara metalica plina, ca o osie de caruta patrata/rotunda, pe care o folosesc tinichigii, dar mai ales tiganii, pentru a confectiona, din tabla de cupru sau zincata mai ales, diverse confectii gen burlane, tavi, cratite, farase, galeti etc. fara a folosi abkantul. O scula rudimentara, dar foarte folositoare atunci cand nu-ti permiti abkant.

Editat de monday
Link spre comentariu

Buna

Maine pun o poza,dispun de una.Se introduce in pamant cam 30% si are o greutate considerabila.

a ajuns la mine printr-o intamplare si nu stiam la ce foloseste pana nu am vazut un tigan care

utiliza una intr-un targ.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Multumesc Alexx. Asa este, e destul de grea, ceea ce face ca tabla sa fie indoita cu usurinta prin... "ciocanire". Astept sa vad o poza cu ea.

Cata82, masina de roluit este altceva. Multumesc.

Editat de monday
Link spre comentariu

Buna

Nu stiu daca este chiar nicovala.Seamana mai mult cu o ranga.Lungime jumatate,grosime dubla

fata de ranga si in plus partea superioara are o suprafata relativ plana,colturi rotunjite.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări