tranzistoras Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Nu vreau sa-mi mai bat capul cu aluminiu pentru ca oricum sunt cam cu probleme terminalele scoase. Am sa masor sa vad cam ce sectiune are platbanda. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Cineva a cumparat teava de cupru moale, colac si a facut un fel de role peste care o petrecut-o, si indoit-o ,sa aibe cat mai mica suprafata (latimea platbandei obtinute ) Cred ca a pus 2 in paralel nu stiu sigur . Cert este ca la izolat am participat la stratu 2 care la facut cu bumbac. Primu strat la facut cu lac si bumbac din pansament medical.(lacuia circa 1 metru rasucea pansament pe care il lacuia iar . bobinele le-a rigidizat cu lac prin scufundare . Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Eu am bobinat cu cablu de multifilar de 16mmp la care am dat jos izolatia si l-am izolat cu banda de bumbac. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Decembrie 25, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Banuiesc ca izolatia originala de PVC nu e potrivita pt ca nu se raceste sarma... Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 25, 2016 Partajează Postat Decembrie 25, 2016 Procedezi in felul urmator: 1-masori locul de bobinaj (Lxl); 2-numeri cate spire a avut secundarul; 3-imparti suprafata de bobinaj la nr. de spire si ai sectiunea max. a conductorului cu izolatie, ce-l poti utiliza; 4-functie de ac. sectiune, cauti conductorul (rotund, bara dreptunghiulara, multifilar, etc.). Daca treci pe Cu, R secundar este mai mica (la ac. nr. de spire si sectiune), deci trafo se comporta mai bine (curent mai mare, incalzire mai mica). Spor Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Azi am facut transformatorul bucati. Din pacate transformatorul era bun, dar am pus o bonina in scurt, avea iesirile foarte apropiate si nu se vedea. Banda de aluminiu are 0,9x20 mm adica 18mmp. As bobina cu 16mmp de cupru, insa ce conductor sa folosesc? merge asta invelit in PVC, FY... Bobinajul a fost 8-12,5-12,5-8 cat ar trebui sa bobinez? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 În niciun caz nu bobinezi cu conductor pentru instalații electrice izolat cu PVC.Ai nevoie de o izolație termorezistentă, bandă cu fibră de sticlă, bumbac, Nomex, etc... Se găsește absolut orice tip de conductor de bobinaj la magazine de specialitate (la kilogram), măsori câți metri ai nevoie și poți calcula greutatea după tabele dedicate.Asta ca să știi la ce preț să te aștepți...în cel mai rău caz, dezizolezi conductor de instalație electrică, îl grupezi în mai multe fire în paralel și îl izolezi metru cu metru cu o bandă de sticlă, care se găsește mai ușor, sau măcar cu bandă de bumbac.Dar mai înainte te interesezi totuși de conductorul dedicat de bobinaj și faci un calcul de rentabilitate față de varianta cu cablul de instalații reizolat. Vezi că sunt pe forum meseriași bobinatori, care te pot ajuta cu informații utile.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Risti sa il topesti. Uita-te la ce temperatura rezista pvc-ul si uita-te la ce temperatura rezista emailul sau alte materiale izolante. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 (editat) Am banuit! cel mai probabil am sa apelez la un bobinator local, daca nu are cu ce, apelez la cineva de pe forum. Sa nu uit, de cate spire sa fie bobinajul? Editat Ianuarie 2, 2017 de tranzistoras Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 Tot același număr pe care l-ai dat jos, sper că ai numărat spirele.Dacă nu, măsori câți metri de platbandă ai dat jos, tot atâta cupru va intra la loc.... Link spre comentariu
tranzistoras Postat Ianuarie 2, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 (editat) pai erau 4 boninaje de 8spire-12,5spire-12,5spire-8spire... Editat Ianuarie 2, 2017 de tranzistoras Link spre comentariu
tranzistoras Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Am renuntat la proiect. am gasit un transformator muuult mai mare dar e bun si asta pentru scopul initial. Ar fi costat prea mult sa rebobinez secundarul. Tolele au o compozitie speciala pentru aparatele de sudura? sau se pot face si transformatoare de retea? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Tolele sunt în general de aceeași calitate și la trafurile de mică putere și la cele de mare putere.Mai ales la miezurile vechi. Mai nou însă pentru economie de material, producătorii reduc foarte mult masa transformatoarelor folosind tole cu permeabilitate magnetică înaltă și aluminiu în bobinaje.Astfel se reduce și numărul de spire și volumul transformatoarelor, dar acestea se încălzesc puternic, fiind obligatorie ventilarea forțată și protejarea bobinajului cu siguranțe termice. Ca să lucrezi în siguranță în cazul unor tole de calitate necunoscută, trebuie să calculezi transformatorul pentru o inducție mai mică, deci spire mai multe. Simplificat vorbind, calculezi cu formula ,,empirică,, 50/S în loc de 45/S. Unde S este secțiunea (aria) miezului ce intră în carcasă.Mai multe poți să afli în topicul ,,Totul despre transformatoare,,.... Link spre comentariu
tranzistoras Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Da banuiam. Am intrebat pt ca in acest caz voi pastra tolele, cine stie ce gargauni mai apar. Multumesc pentru ajutor, din punctul meu de vedere acest subiect se poate inchide! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum