Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pareri pentru un proiect audio

dem3ntor

Postări Recomandate

Nelu, uita-te in AN-1192. Este un tabel cu tensiuni se alimentare si puterile corespunzatoare pe impedantele respective.

100W se obtin la +/-37Vcc, nu 68W la +/- 28Vcc ca in cazul amplificatorului simplu.

Editat de lukeme
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lukeme

21

• Shambala

11

• hpavictor

8

• dem3ntor

5

Top autori în acest subiect

Pe măsurate valorile reale sunt altele , daca măsurăm difuzorul de joase are 2,7ohmi ( P Audio ) iar cel de înalte are 6,8 ohmi ( tot de la P Audio ) .@Shambala are dreptate , fiecare înțelege ce și cât poate ...

Link spre comentariu

Din pacate datele din fisele tehnice sunt toate pe sarcini rezistive de 4, 8, 16R, altfel...

Fiecare difuzor are rezistenta proprie in cc. si impedante diferite la frecvente diferite.

Eu m-am referit mereu doar la sarcini rezistive, asa cum e cinstit... pe difuzoare reale situatia poate fi mai buna sau mai rea, in functie de calitatea acestora.

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Dar si de prestatia amplificatoarelor .

Alea bune stiu sa genereze un curent adevarat pe sarcina suparacioasa si dificila ... dar o dam in audiofile , deranjam pe unii , mai habarnisti in Hi End , care nu pricep ca in lumea reala conteaza doar testul final : auditia cu urechea umana .

Restul , se stie , nu conteaza .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut!

am testat amplificatorul pe 2 boxe NOVA2, 40va/4ohmi

Ca si putere nu am sesizat nici-o imbunatatire.

Am montat un comutator prin care pot folosi varianta simpla sau in paralel, doua integrate si,

am testat cand in paralel, cand simplu. Ba mai mult am impresia ca in varianta simpla sunetul era mai placut.

In varianta in paralel pare sa se incalzeasca mai putin, dar nu am tras de ele decat vre-o 2 ore.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări