Mircea AR Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Este vorba despre Philips 15PF5121/01 sasiu LC4.1E AB.Am gasit service manualul dar nu este complet pt ce am nevoie,adica lipseste partea de alimentare(inverter),m-ai exact circuitul primar din copper.Ca piese in primar are tr mos 8N60C ,integrat smd SG6841SZ. Intre Grila mosfetului si minus am gasit o dioda zener (ZD206 marcajul pe plca)in scurt care era smd, iar cand am scos-o afara sa spart si nu stiu ce valoare avea.Va rog o schema cu partea de alimentare daca se poate sau daca are cinva ideie ce zener la ce tensiune sa pun sau daca ar merge fara.Grila tr mos duce la o dioda si rezistenta in paralel (smd amandoua) si m-ai departe la terminalul 8 al SG6841SZ. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 6, 2016 Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Zenerul protejeaza mosfetul sa nu depaseasca tensiunea maxima grila-sursa, in cazul nostru 30V. Uzual zenerul e de 16 sau 18V. Link spre comentariu
Mircea AR Postat Decembrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2016 Zenerul protejeaza mosfetul sa nu depaseasca tensiunea maxima grila-sursa, in cazul nostru 30V. Uzual zenerul e de 16 sau 18V. Va multumesc, voi incerca maine. Link spre comentariu
Mircea AR Postat Decembrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Sa rezolvat. Am pus un zener de 16V si functioneaza perfect.Va multumesc pt ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum