Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conexiune HDMI

Artanis.ro

Postări Recomandate

Nu stiu daca am postat la sectiunea corecta. Am un cablu HDMI din calculator in TV. Problema este ca acel cablu HDMI cand iese din TV ma curenteaza putin cateodata. Din cauza lui cred ca mi s-a ars controlerul de la boxe pt ca tot timpul faceau figuri cablurile de la boxe cand aveam bagat cablul asta.

Intrebarea este: cum pot sa izolez aceasta conexiune? exista vreun izolator galvanic pt HDMI? vreun condensator de filtraj? As vrea sa fie o solutie ieftina si buna.

Mentionez ca, cablul are oale de ferita, dar nu ajuta la nimic.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Artanis.ro

5

• one

4

• Florinel TV

3

• bmwh548

1

Top autori în acest subiect

Pai si frigiderul meu mai curenteaza citeodata din cauza ca nu face bine legatura intre firul de masa de la priza si stecher

Daca face legatura buna la impamintare cu carcasa de la pc atunci nu mai are cum sa curenteze firul de HDMI

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intoarce stecherul in priza. Suna stupid, dar am patit ceva similar.

Nu e stupid deloc, chiar am facut in trecut asta cand aveam aceeasi problema si a mers. Din pacate de data asta nu a mers, dar ceea ce zici tu functioneaza foarte bine pt ca alineaza fazele.

Link spre comentariu

am priza cu impamantare la PC. am impamantare in tablou pt ca blocul are impamantare. Circuitul pe care este calculatorul are impamantare.

Te curenteaza cand deconectezi cablul de la PC sau de la TV ?

In al doilea caz, daca scoti antena de la TV te mai curenteaza ?

O fi impamantare, dar trebuie vazuta rezistenta de impamantare.

Faza cu intoarcerea stecherului in priza cred ca merge la instalatiile unde impamantarea este legata la nul in locuinta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Te curenteaza cand deconectezi cablul de la PC sau de la TV ?

In al doilea caz, daca scoti antena de la TV te mai curenteaza ?

O fi impamantare, dar trebuie vazuta rezistenta de impamantare.

Faza cu intoarcerea stecherului in priza cred ca merge la instalatiile unde impamantarea este legata la nul in locuinta.

Cum fac sa vad rezistenta la impamantare? Aceasta rezinstatena la impamantare cumva arata si cat poate absorbi impamantarea si daca este viabila?

Link spre comentariu

Televizoarele care nu au impamintare (stecher clasic cu 2 fire), pisca din cauza condensatorilor din filtrul EMI.Te va pisca in special daca ai impamintare la PC.Recomand introducerea/scoaterea cablului HDMI sau altele cu aparatele SCOASE din priza!Cunosc tv cu intrare HDMI defecata tocmai din cauza asta.Daca atit TV cit si PC au stecher cu impamintare, ambele sa fie alimentate din prize cu impamintare, altfel situatia este aceeasi.

Link spre comentariu

Totusi indiferent daca tv-ul are sau nu impamantare (nu prea am vazut TV-uri cu impamantare mai ales ca toate sunt din plastic), sau daca are sau nu condensatori emi, aceste 2 sunt legate inainte de trafo chopper, teoretic este separare galvanica intre placa procesor si intrari HDMI pe de o parte si alimentare retea pe de alta parte.

Gresesc undeva ?

Link spre comentariu

Televizoarele care nu au impamintare (stecher clasic cu 2 fire), pisca din cauza condensatorilor din filtrul EMI.Te va pisca in special daca ai impamintare la PC.Recomand introducerea/scoaterea cablului HDMI sau altele cu aparatele SCOASE din priza!Cunosc tv cu intrare HDMI defecata tocmai din cauza asta.Daca atit TV cit si PC au stecher cu impamintare, ambele sa fie alimentate din prize cu impamintare, altfel situatia este aceeasi.

Stecherul de la PC are impamantare si este legat pe priza cu impamantare, dar tv-ul nu, este un tv led care are un stecher fara impamantare.

Totusi indiferent daca tv-ul are sau nu impamantare (nu prea am vazut TV-uri cu impamantare mai ales ca toate sunt din plastic), sau daca are sau nu condensatori emi, aceste 2 sunt legate inainte de trafo chopper, teoretic este separare galvanica intre placa procesor si intrari HDMI pe de o parte si alimentare retea pe de alta parte.

Gresesc undeva ?

Nu stiu daca gresesti, deci ceea ce spui este ca acea sarcina electrica este normal sa existe?

Link spre comentariu

Daca pc-ul are impamintare la stecher si face impamintarea corecta atunci nu are cum sa curenteze cind este conectat la tv si PC , ca mufa HDMI de la tv are masa generala cu tot sasiul tv-ului si atunci impamintarea se face la toata masa generala a tv-ului

Link spre comentariu

Ceea ce am presupus eu este ca antena curenteaza, ori din cauza unei electricitati statice, ori din cauza unor amplificatoare de antena telealimentate.

Ceea ce trebuie legat la impamantare nu este TV-ul ci masa antenei (macar cu o rezistenta de valoare mai mare).

Sunt curios ce diferenta de potential este intre impamantare si masa antenei (antena scoasa din TV bineinteles).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări