Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zefir

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna seara tuturor colegilor

am gasit azi in talcioc un zefir an fabricatie 1972

se pare ca a fost alimentat invers sau bagat in priza....finalii au urme de incalzire la rosu cablajul fiind innegrit iar pe picioarele lor s-a scurs continutul

sper ca ceilalti tz sa fi scapat si ma refer la cei de radiofrecventa si prefinal

as avea nevoie de o schema daca are cineva

e tipul de aparat cu comutatorul de game pe spate .......diferit de varianta S 631T cu comutatorul pe partea frontala

va multumesc mult

cu respect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

2

• nelu F

1

• PINTI

1

• adi1967

1

Top autori în acest subiect

Finalii, daca sunt alimentati cu tensiune mai mare, se ambaleaza termic. Chiar daca arata rau, nu intotdeauna sunt arsi. Se pot inlocui cu perechea AC180-AC181. Trebuie ajustat consumul in gol, altfel se incalzesc si ei.

Link spre comentariu

se pare ca a fost alimentat invers sau bagat in priza....finalii au urme de incalzire la rosu

Daca era bagat in priza,gaseai vagi urme de finali pe acolo,si nu ce-ai gasit in urma ambalarii termice asa cum spunea colegul puriu. :rade:

Cu o sursa cat de cat potenta(si reglaj incorect al curentului prin finali),se inalbastresc capsulele finalilor(implicit terminalele) de la temperatura la care pot ajunge,dar iti vine a crede sau nu,am avut cazuri cand au mers bine acei finali,dupa ce s-a facut reglajul de curent.

Link spre comentariu

La fel a patit Zefirul meu in 1972: l-am imprumutat pe o noapte unui coleg (sa nu se plictiseasca de 1Mai, cat facea ofiter de servici la institut)si acela l-a alimentat la 6V (corect), dar la un acumulator de mare capacitate (periculos) - o sursa potenta, cum precis s-a exprimat colegul Doru. Treptat, s-a ambalat termic si astfel tranzistorii finali s-au distrus, a curs varnisul de polietilena, iar cablajul s-a gaurit.Alimentat la baterii, ambalarea termica n-ar fi produs asemenea dezastru, chiar ar fi fost reversibila functionarea ulterioara, bateriile zinc-carbon din acele vremuri neputand debita curenti intensi si de durata.

Editat de Sorin2015
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări