tepeleacatalin Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 buna seara tuturor colegilor am gasit azi in talcioc un zefir an fabricatie 1972 se pare ca a fost alimentat invers sau bagat in priza....finalii au urme de incalzire la rosu cablajul fiind innegrit iar pe picioarele lor s-a scurs continutul sper ca ceilalti tz sa fi scapat si ma refer la cei de radiofrecventa si prefinal as avea nevoie de o schema daca are cineva e tipul de aparat cu comutatorul de game pe spate .......diferit de varianta S 631T cu comutatorul pe partea frontala va multumesc mult cu respect Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 `Daca postezi si o poza, cu respectivul aparat, totul va fi bine. Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Am varianta TN2. Cred ca de la d-l Soldan. ZEFIR_TN2_schema.pdf Link spre comentariu
adi1967 Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Schema Zefir Zefir.rar Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Decembrie 4, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2016 asta este schema va multumesc mult tuturor incep restaurarea si va tin la curent...sper sa nu am si alte surprize neplacute.... o seara excelenta cu respect Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 Finalii, daca sunt alimentati cu tensiune mai mare, se ambaleaza termic. Chiar daca arata rau, nu intotdeauna sunt arsi. Se pot inlocui cu perechea AC180-AC181. Trebuie ajustat consumul in gol, altfel se incalzesc si ei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 7, 2016 Partajează Postat Decembrie 7, 2016 se pare ca a fost alimentat invers sau bagat in priza....finalii au urme de incalzire la rosu Daca era bagat in priza,gaseai vagi urme de finali pe acolo,si nu ce-ai gasit in urma ambalarii termice asa cum spunea colegul puriu. Cu o sursa cat de cat potenta(si reglaj incorect al curentului prin finali),se inalbastresc capsulele finalilor(implicit terminalele) de la temperatura la care pot ajunge,dar iti vine a crede sau nu,am avut cazuri cand au mers bine acei finali,dupa ce s-a facut reglajul de curent. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 (editat) La fel a patit Zefirul meu in 1972: l-am imprumutat pe o noapte unui coleg (sa nu se plictiseasca de 1Mai, cat facea ofiter de servici la institut)si acela l-a alimentat la 6V (corect), dar la un acumulator de mare capacitate (periculos) - o sursa potenta, cum precis s-a exprimat colegul Doru. Treptat, s-a ambalat termic si astfel tranzistorii finali s-au distrus, a curs varnisul de polietilena, iar cablajul s-a gaurit.Alimentat la baterii, ambalarea termica n-ar fi produs asemenea dezastru, chiar ar fi fost reversibila functionarea ulterioara, bateriile zinc-carbon din acele vremuri neputand debita curenti intensi si de durata. Editat Decembrie 11, 2016 de Sorin2015 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum