Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Taiere butelie oxigen

bercioiu

Postări Recomandate

Va salut!

Vreau sa-mi construiesc o soba racheta si singura teava mai serioasa pe care o am la dispozitie este o butelie goala de oxigen, care trebuie taiata.

Am tot cautat "pe net" daca exista ceva despre taierea tuburilor de oxigen, dar nu am gasit nimic. Stiu ca la buteliile de gaz sau alte recipiente care au continut produse combustibile, trebuiesc umplute cu apa inainte de taiere. Ma intreb, la butelia de oxigen, sunt ceva masuri de luat? Precizez ca robinetul este fuctional (daca il desfac si suflu pe el, aerul intra in butelie), deci, 100% butelia este goala.

Ceva sfaturi?

Va multumesc!

Editat de bercioiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bercioiu

6

• validae

1

• dorian 70

1

• omidebulas

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Trebuie să dați jos robinetul pentru a nu crește presiunea în timpul încălzirii cu lampa de tăiere. Apoi se taie ca orice alt tub metalic.Ați menționat că este deja complet gol, deci presiunea din el e la nivelul atmosferic...dar nu vindeți mai bine tubul cuiva și vă cumpărați o țeavă corespunzătoare, sau poate-l schimbați cu o țeavă ?

Link spre comentariu

Nu mi-am pus problema sa-l vand... Am nevoie de el pentru ca am inteles ca are in jur de 8-10 mm "in carne", lucru benefic unui arzator.

Debitarea intentionez sa o fac cu un flex, deci nu va creste foarte mult temperatura.

Va multumesc pentru reply!

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

Tubul este gol, are atata procent de oxigen in el, cat am si pe balcon.

Nu cred ca am in ce sa intepenasc butelia sa pot desuruba robinetul complet.

Editat de bercioiu
Link spre comentariu

Eu am scos robinetul de la o butelie de gaz rusească, de 50 litri, prin înfăşurarea unui lanţ legat strâns, de două ori, atât pe după butelie cât şi după un pom mai solid.

Link spre comentariu

Pentru tubul de foc din mijloc cineva recomnda asa ceva......http://abc-456.com/tub-sticla-cuart/ eu am folosit un tub de 1metru din teava neagra de 160mm in diametru;are doar 4,5mm grosime in carne...sa vedem cat tine.Probabil ca daca e din sticla speciala tubul din mijloc ar ceste randamentul si fiabilitatea per ansanblu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Iti dai seama cat costa tubul ala de sticla?! Probabil ca poti plati o centrala cu banii de pe ea. Eu mi-o fac cu ce am la indemana.

De exemplu, un tub cu diametru exterior de 18 mm, grosimea peretelui 2 mm, lungimea tubului 1240 mm, se simbolizeaza 18 x 2 x 1240 mm, are un pret de 60 lei (inclusiv TVA).
Asa e pretul gasit la ei pe site..maine ii sun sa intreb si de alte diametre si preturi.Racheta merita tot efortul sa fie facuta,chiar este economica.Spor la treburi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări