alcon Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 A intrat in vigoare Legea nr. 225/2016 pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publicehttp://www.infolegal.ro/intrat-vigoare-legea-nr-2252016-pentru-modificarea-si-completarea-legii-serviciilor-comunitare-de-utilitati-publice/2016/11/28/ Oare cum se va putea aplica aceasta lege in Zăbrăuţi, Cartierul Ferentari?Cu ceva vreme in urma, George Becali a reusit sa rezolve problema pe termen scurt, nu poate omul sa o faca la nesfarsit...Ce parere aveti? Cum comentati? Cum vor putea ei sa execute silit populatia bastinasa? Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 E bine venită. Cînd stăteam la bloc, am rămas tot blocul 2 săptămîni fără apă în toiu verii din cauza unor datornici. De atunci nu înghit datornicii la întreținere. În mod normal aș fi crezut că nu e treaba mea ce fac altții, dar am văzut că mă afectează, așa că executarea lor mai rapidă e benefică majorității. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Total de acord, nu-mi permit ceva, nu ma aventurez, sau muncesc mai mult pina imi permit! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Din cate am citit in primul post,cred ca va genera o multime de polemici ca sa nu mai zic de injuraturi etc ! Link spre comentariu
spark Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Nu-mi vine sa cred ce aud.Am trait 25 de ani in comunism si alti 25 in capitalism , asa ca am vazut tot ce se poate vedea Oare credeti ca este corect ca din vina unui (unor) conlocatari sa-ti taie energia , apa_etc ???? eu cred ca acest lucru este rautate si pe acest buton apasa ""smecherasii"" Atentie fara hotarire judecatoreasca , deci un om ((alias executor judecatoredc)) hotaraste sa te zboare din casa si iti hotareste viitorul tie si familiei tale pentru ca ai avut o perioada mai grea din viata Aceasta lege v-a trece super-rapid ca sunt interese imobiliare. Data viitoare ce lege aberanta va fi ???__cind v-a trece pe strada Guta Manelistu cu Lamborghini o sa ne oblige sa facem cheta sa asfaltam strada ca altfel ne confisca casele Ne asteapata zile grele oameni buni___sa fiti iubiti Link spre comentariu
C.D. Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Legea este neconstitutionala, la fel ca si cea cu executarea silita direct de catre banci sau terti a datornicilor, fara o hotarare judecatoreasca definitiva. Executorul judecatoresc sau tertii trebuie sa aiba la baza o hotarare judecatoreasca, altfel este neconstitutional. (hotarare CCR) http://www.mediafax.ro/politic/ccr-legea-privind-eliminarea-situatiilor-de-dubla-executare-a-salariilor-este-neconstitutionala-16010288 in principiu este cam acelasi lucru, cu executarea facturilor peste termenul de 15 zile. Alfel ajungem iar la aberatii cu "baietii destepti". Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Din cîte am citit eu în linkul din primul post e vorba doar de o reducere a timpului de achitare a facturii și nu de o modificare a modului de executare silită. Cît despre datornici, aceștia sunt de două tipuri, nesimțiți și oameni cu probleme financiare. Vă asigur că există de ambele feluri. Nu trebuie privit în mod sentimental problema, nu există dreptul la factură facultativă, ai folosit un serviciu/produs îl plătești. De ce trebuie să fie diferit față de cumpărarea unui obiect din magazin? Link spre comentariu
C.D. Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Nu, este vorba despre o modificare care te poate afecta direct la un moment dat. Factura (ea singura) a devenit titlu executoriu, fapt care poate da nastere la abuzuri enorme. Gandestete (de exemplu) ca ai plecat in strainatate o perioada de 1-2 luni si nu ai lasat la nimeni grija achitarii facturilor tate. Te reintorci in tara si te trezesti ca esti executat silit. Sau facturile sunt distribuite voit mai tarziu (peste termenul de plata cu 1-2 zile sau mai mult) ce faci ? Nu toata lumea are posibilitatea sa le plateasca online (mai mult de 75% dintre proprietari le platesc pe baza de factura fizica clasica pe hartie) Problema datornicilor se rezolva in mod civilizat in instanta, si apoi executare silita legala. Nu lasi la mana privatilor executarile silite. Abuzurile pot fi enorme. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Eu am primit facturi EON la o zi doua dupa data scadenta. Cum le puteam plati pe alea la timp? (termenul de plata era destu,acum 15 zile? calendaristice) Prin posta de exemplu,nimeni nu garanteaza ca ziua in care sunt emise sunt si trimise la posta,poate fi si a doua zi in cazul cel mai fericit,apoi o zi-doua pe drum plus ziua in care le distribuie, Deci pot fi si 4-5 zile, din alea 15 mai raman 10-11 cand poate esti plecat din zona, Sau ei se asteapta ca toata lumae sa aiba internet si factura-plati online? Nu stiu daca se aplica universal sau daor la ce spuneau aia dar daca e universal ce faci in cazul unei facturi de regularizare care e "regularizata" prea bine la EON? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Da, legea e neconstitutionala si abuziva. Cît despre datornici, aceștia sunt de două tipuri, nesimțiți și oameni cu probleme financiare. Vă asigur că există de ambele feluri. Exact. Sunt de ambele feluri. Dar legea in forma actuala loveste doar in cei cu probleme financiare reale, nesimtitul va plati fortat de imprejurari, pentru ca are de unde, pe cand cel cu probleme financiare se va trezi executat silit. In ca o lege de kko, alaturi de multe altele. Solutia corecta ar fi debransarea individuala (in cazul utilitatilor), ca sa nu fie afectati cei care platesc. Nu legi neconstitutionale si abuzive. Se poate face, dar nu se vrea. Apoi se actioneaza in instanta, se da hotarare judecatoreasca, ca in orice societate civilizata. Link spre comentariu
Postări Recomandate