Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce SMPS este incarcatorul de telefon ?

Postări Recomandate

Salutare, mi-am luat un BEC SMART (

) de curiozitate si bineinteles ca l-am desfacut sa vad ce-i prin el, un smps + un modul dual bluethoot, si am zis sa vad ce-i poate pielea, modulul are un amp( CS8323S) de vreo 3 W in clasa D care ataca direct difuzorul, l-am dat jos ca nu imi placea sunetul + puterea mica ..buun am facut un motaj cu TDA2005 in punte ( toata jucaria vreau sa o pun intr-un tavan cu spoturi RGB si 2 difuzoare) , am alimentat din SMPS-ul lui ,,sunet si mai groaznic + oscilatii, pun sonda la iesirea din IC bluethoot si ...aproape sa plang cand am vazut ce urat arata, direct m-am gandit la SMPS lui ,,si intradevar de acolo pleca toate oscilatiile si sunetul murdar, L-am pus pe o sursa de pc si s-a inbunatatit nitzel sunetul dar nu indeajuns, am luat un incarcator de samsung si am ramas masca, sinusoida perfecta fara pic de spike-uri , am alimentat si TDA tot din el,,,sunet excelent, mai sa crezi ca bagam semnalul direct din telefon, si acu ..Ce smps e incarcatorul de telefon ?, Eu vreau sa fac la jucaria asta un smps cu integratul L6566 ( resonant flyback) pt ca am nevoie si de ceva putere, modulul va comanda 30 de spoturi RGB + muzica, dar daca imi creeaza aceeas problema ? ,M-am gandit si la variant cu transformator clasic , dar ce fac cu RGB-urie la care le trebuiesc o tensiune destul de precisa , Editat de Cortex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asta depinde și de filtrajul sursei și de concepția ei, unele surse ieftine sunt simplificate și au tot felul de zgomote suprapuse peste tensiunea continuă.N-ar strica nici să ecranezi sursa într-o cutie metalică sau din sită metalică și ecranul legat la împământare.Asta dacă tot o montezi în tavan...ai și loc destul. Iar pe secundar să prevezi o bobină de șoc care să taie frecvențele nedorite generate de sursă, exact ca sursele ATX din PC-uri

Link spre comentariu

Am pus de proba si pe un traf de retea . Se prezinta ok pana la tda2005 care are brumu de retea ( cu 5600uF filtrare)..nici montaju nu e super ok..e facut "paianjen"..fire intinse..alea alea. Ma gandesc sa fac step-down din traf pt led-uri ( imi trebuie tensiune stabila ca din rgb-uri va fi si iluminatul propriuzis). Sper sa nu faca urat amplificarea Eram curios totusi care-i secretul la incarcatoru ala te tel..cu el s-a prezentat cel mai bine jucaria

Link spre comentariu

Hai ca ma apropii de ceva mai calitativ. Am renuntat la tda-ul punte,l-am facut clasic cu iesire prin condensator,semnalul aratand chiar bine..cu compromisul puterii..oricum e arhisuficient cu 2 difuzoare. Alimentare clasica (traf retea). Zilele astea o sa fac si step-dow_urile sa vad ce se intampla

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări