Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare amplificator sh

Vizitator catalin1111

Postări Recomandate

WAF = wife acceptance factor

Offtopicul mai ramane putin caci contine si lucruri utile.  Am sa sterg deocamdata impunsaturile.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

@Marian poza pe care am gasit-o eu cu amplificatorul tau nu arata rau dar nici nu arata "comercial". Poate nu am gasit ultima poza sau o poza mai demonstrativa. Poti sa-mi dai pe pm sau sa pui chiar aici (daca nu se supara initiatorul topicului) un link la o poza mai "demonstrativa" ca sa zic asa?

Acum tine mult si de preferintele personale dar mie imi plac cele cu placa frontala ceva mai incarcata cu butoane si butonele chiar daca in ultima vreme nici eu nu mai folosesc decit butonul de power si butonul de volum dar si ala foarte rar pt ca reglez volumul din telecomanda de la DAC.

Dupa mine, un amplificator

•  ori are citeva butoane (chiar daca nu prea sint utilizate) ca: selector intrare, buton pt decuplarea boxelor, corector de ton, citeva LED-uri (power on, indicator cliping etc) si atunci este "normal" ca placa frontala sa fie "cit mai vizibila"
  • ori are numai buton volum (care poate chiar sa lipseasca la o adica) si un LED de power si atunci placa frontala si tot amplificatorul trebuie sa se piarda in peisaj si sa nu atraga mai deloc atentia (culoare mai inchisa de exemplu).

Cam pe aici se invirte un WAF mai mare (macar asta este ideea mea).

Link spre comentariu
13 hours ago, turcu_dan said:

20160527_170027.jpg

20160527_170048.jpg

Dane! Tu ai boierie acolo.

In segmentul tau disponibil nu vei gasi ceva mai bun.

Iti trebuie doar o foaie de tabla de aluminiu cu care sa invelesti radiatoarele.

Radiatoarele fiind peretii laterari.

Se va carcotii pe dispunerea lamelelor radiatoarelor dar nu-i bai.

Ai filtraj bogat, radiatoare mari ce-ti vor permite un curent de mers in gol mai maricel, trafuri bune ,

La treaba! 

Mai bine te focusezi sa cumperi ceva in fata.

Incintele nu te ajuta asa ca iti trebuie ceva corectii.

Poate chiar un mixer. 

Link spre comentariu

Ai uitat sa amintesti ca se va circoti si din cauza ca radiatoarele nu sint eloxane negru.......

Eu in locul tau as cauta un amplificator cu etajul final praf (ca sa fie cit mai ieftin) dar cu placa frontala OK si cu preurile in stare buna si de calitate si as convinge "matele" de mai sus sa intre in acea carcasa decupind si lateralele ca sa ai radiatoarele ca laterale direct expuse la exterior.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Cam pe aici se invirte un WAF mai mare (macar asta este ideea mea).

Dar tu nu esti Wife, asa ca esti sigur ca asta este si parerea wifei tale, de ex ?  :)

Eu am observat ca toate spun usor "NU" dar fiecare are un "mda" foarte personalizat  (diferit la una fata de alta adica, si oricum dificil de multumit.)    ...  Si eventual inconstant  (schimbator  :aut: ).

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Sincer nici eu nu vad de ce ar apela la alt amplif cata vreme cel din poze arata ca are potential. Cu cei 600 de lei te concentrezi sa-i faci o carcasa frumoasa. Ideea cu lemnul nu este rea deloc si nu vad de ce n-ai merge pe o varianta verticala asa incat si aripioarele sa fie pozitionate corect. Lemnul si derivatele lui  pot fi prelucrate pe CNC usor. Mai departe lustruit bine si lacuit si gata un amp f frumos.

Link spre comentariu

@sesebe eu alte poze decat cele de la anuntul amplifului ( la pubela acum ) nu am, nu stiu cum ar trebui sa fie mai reprezentative ( nu-s fotograf ) dar rezolutia e buna, toate detaliile se vad ok deci... asta e, si asta am facut, daca nu place... c'est la vie.

https://www.elforum.info/topic/127833-amplificator-mp100v3/

Cat despre panou, asta e o chestie subiectiva, eu sunt adeptul elegantei in simplitate. 

Mai multe controale inseamna mai multe potentiale puncte de uzura in timp, si deci mai multe potentiale probleme, eu mi-am dorit fiabilitate si anduranta, si poate functiona fara stres in regim non-stop ( sunt cat se poate de serios ).

Scopul amplificatorului a fost de a fi utilizat cu mixer, pentru sonorizari mici/medii ( cu o pereche de boxe bune puterea e deajuns garantat ) sau utilizare in camera.

Asta e motivul pentru care nu am pus corector de ton ( aveam eu insumi asa ceva de vanzare, vor reveni in curand sper ), e redundant.

Ideea a fost ca amplificatorul sa fie cat mai neutru cat privesc influentele asupra semnalului primit pe intrare, si stiu ca-s subiectiv dar se aude excelent te asigur.

Si avand in vedere ca am investit in el ceva mai mult de 700 de lei, si ma multumeam atunci cat a fost la vanzare si cu 600 ( nu si acum, nu mai sunt dispus la munca voluntara ), nimeni nu ma putea acuza de lacomie...

In fine, nu mai conteaza, deviem discutia si nu vreau.

Scuze @Shambala.

Editat de marian
Link spre comentariu

Nici o problema. Am sa despart topicul, fac un subiect  cu divagatii.

Marian, daca vrei o idee,  poti sa ii adaugi o placa frontala mai groasa care sa acopere si lateralele radiatoarelor, una ceva mai subtire la spate (la fel, sa acopere si rad) si ai alt amplif.

Eventual muti pot de vol spre capatul drept al fetei si ii pui alt buton. 

ps - suruburile ar trebui sa fie la culoarea carcasei (cat de cat).

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Acum 5 ore, turcu_dan a spus:

m-am și gândit că pentru mine ar fi mult mai ușor să fac o cutie din lemn, am eu cate fixații cum se zice așa.....

Am avut aceleasi criterii cand l-am construit pe-al meu : fata comerciala, mix de lemn cu metal...poate te inspira.

statie.jpg

Link spre comentariu

@Tunereader la amplificatorul de mai sus toate controalele sint afunctionale sau o parte sint numai de aspect?

Ai folosit numai placa frontala de la Kenwood sau ai preluat si preurile?

@Marian amplificatorul nu-i urit dar are un aspect de ...industrial iar WAF are mult de pierdut din cauza asta. Recomandarile lui Shambala mie mi se par binevenite si ar fi pacat sa nu mai investesti putin timp in el ca sa-i schimbi aspectul.

Poate schiar si o foliere intr-o culoare inchisa la final dupa ce schimbi/adaugi placi frontal si spate ar potea schimba mult din aspect.

Daca citesti din nou ce am scris mai sus, am dat doua variante: cu butoane si butonele si cu o placa frontala cit mai simpla - cazul tau, dar in acest caz amplificatorul trebuie sa se piarda in peisaj, sa devina un obiect de mobilier care sa nu atraga prea mult atentia. Si ......suruburile alea dauneaza mult la aspect.

Nu-i un obiect de tinut in atelier unde sotia nu are treaba sau nu are voie sa comenteze ci este un obiect al carui loc este in living si acolo sotia / prietena poate face multe mofturi.

...........sporuri.

Link spre comentariu

@Shambala si @sesebe multumesc pentru sugestii dar nu mai investesc nici 0,1 lei si nici 1 minut in acel amplif.

Nu stiu ce folie zici, dar orice interventie asupra carcasei acum i-ar da un aer de improvizatie greu de tolerat ( pentru mine ).

Nu eu am ales suruburile, si n-am altele mai potrivite, nici n-aveam unde sa fac serigrafie ca sa arate mai cu mot.

Nu ca n-as fi de acord cu voi dar generalizati cam mult, aspectul estetic este o chestie prea subiectiva ca sa existe notiunea de universal valabil, si prefer sa cred ca nu suntem atat de superficiali incat sa spunem ca noua ne-a placut dar sotia/iubita nu ne-a lasat sa-l cumparam, sau ca daca suruburile ar fi fost nu stiu cum, l-am fi cumparat. 

Romanii consumatori de audio sunt snobi si cosmopoliti, cumparam lucruri de firma ca e la moda, si din afara, ca doar nu suntem niste sarantoci sa cumparam lucruri Romanesti.

Uita-te la ampliful lui Dudi, nici acolo nu se inghesoaie lumea.

Dar si mai concludent, @DjLeco cu ultimele lui module care aratau cat se poate de comercial, plus ca el are deja o reputatie buna in domeniu, si totusi greu le-a vandut ( si eu stiu asta tocmai pentru ca fiind moderator la bazar am urmarit ).

Cei care stiu electronica n-or sa cumpere ci or sa tinda sa-si faca propriile amplificatoare ( asa e normal ), iar cei care nu stiu electronica, nici nu vor sti sa aprecieze un lucru bine facut, n-or sa dea 2 bani pe calitatea executiei sau a componentelor folosite, si nici pe performante, pentru ei conteaza sa fie de firma, altfel cutumele sociale ii vor condamna ca fiind niste neavizati. 

M-am lamurit singur de asta. 

Asa ca multumesc pentru sugestii si bune intentii insa nu mai merita, pentru moment pastrez ampliful pentru mine, e micut si portabil, dar foarte solid ( din toate punctele de vedere ), greu spre imposibil de ars/defectat, nu strica la usa casei :) 

Din punctul meu de vedere subiectul este incheiat.

Cer scuze lui Dan pentru offtopic si rog pe @Shambala sa il scoata intr-un topic nou sau eventual sa stearga ce considera necesar.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări