Vizitator catalin1111 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 dragi colegi, sunt proaspatul proprietar al unei perechi de boxe dali zensor 5. intrucat nu sunt cunoscator al acestui univers, va rog sa ma sfatuiti ce amplificator potrivit pentru ele ar trebui sa achizitionez. mentionez ca le folosesc in apartament, deci volumul nu e o prioritate, doresc sa scot si suntetul de la tv prin iesirea optica si ascult rock si hip hop. in prezent, din cate am citit, oscilez intre marantz sr6001 si onkyo, ceva din seria mai noua, cu intrare optica. un amic m-a sfatuit sa iau ceva de la yamaha, se potriveste cel mai bine cu dali, care nu prea au bas. astept sfatul vostru, in masura in care nu imi recomandati cele din gama vintage. multumesc anticipat. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 (editat) Bună ziua. Doresc să cumpăr un amplificator sh. Mă puteți ajuta cu câteva indicații? Suma max disponibila ar fi undeva la 600 Ron. Până acum m-am uitat la Yamaha Ax 492, sunt undeva pe la 400ron. Boxele pe care voi asculta sunt Sony ssf6000, Magnat 202 și probabil o pereche de boxe mai serioase pe care le voi face in viitorul apropiat. Până acum nu am avut ocazia să ascult Yamaha, insa par destul de răspândire/lăudate. Editat Martie 27, 2018 de turcu_dan Link spre comentariu
marius_amp Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Mai bine il cumperi pe cel al lui Marian de aici https://www.elforum.info/topic/127833-amplificator-mp100v3/ Ultimul pret era 600 lei. Mult mai bun decat multe balarii second hand, manarite, ciobanite, decalibrate etc. de anumiti eșperți. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 (editat) Poate ca dl Turcu doreste un amp complet, adica cu preuri (inclusiv pt doza) si cu corectii de ton si/sau cu aspect industrial. Probabil ca finalul lui Marian suna mai bine decat AX-492 (asta nu e greu pt ca acel amp nu suna deloc stralucit). In cazul in care vor urma niste boxe mai mari si mai precise in redarea sunetelor, as sugera ori cresterea bugetului si cumpararea unui amp mai bunisor, ori negocierea unuia din clasa de jos la un pret mai mic, care sa permita o revanzare ulterioara (inevitabila) fara a pierde 30-40% din pretul platit. Editat Martie 27, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Si eu sint de parere ca-i mai performant al lui Marian. Problema cu cele facute o reprezinta aspectul............care nu-i ca al unui aparat facut industrial. Din pacate nu ma mai pot loga pe HiFiEngine ca sa vad schema la Yamaha aia dar am pe calculator schema la Yamaha-AX-497 si nu este o schema deosebita, este chiar o schema banal de simpla la amplificatorul de putere. Exista multe amplificatoare vinatge si intr-o perioada eram adeptul lor dar acum recomand sa se achizitioneze un amplificator vintage doar daca are o schema ceva mai deosebita, mai performanta. Cele cu schema banala nu se mai merita achizitionate decit pt upgrade cu placi noi in interior si in aceste conditii trebuie sa fie si mult mai ieftine. Eu am mai multe amplificatoare Yamaha acasa si in general suna bine dar inafara de cel pe care-l utilizez in mod curent si in care am investit mlti bani pe upgrateuri celelalte sint "normale" numai carcasa este mai 'faina" fiind de aluminiu natur si nu marcajele in stare exceptional de buna avind in vedere virsta. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 (editat) Ba cred ca poti. La mine merge de vreo 2 zile . (HiFi Engine) LE - vad un Ax-492 la 410 lei pe la1/2.ro Editat Martie 27, 2018 de Shambala Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Sunt sigur că amplificatorul lui Marian suna bine, problema este alta, trebuie sa arate ca unul comercial, bine. Deja am scandal cu soția pentru un amp cu Lm3886 făcut după schema unui Cambridge audio care și el suna bine, problema..... partea estetica. De asemenea mai am și modulele de Dudi - Zal 100 și Zal 200 cu redresări și trafuri toroidale + radiatoare. Inca nu am reușit să fac cutiile pentru ele din lipsa de timp. Am crezut că amplificatoarele sh in limita bugetului specificat vor suna cel puțin cat cele amintite mai sus. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Poate că ar trebui să mă gândesc la varianta propusa de @Shambala și să aleg unul mai ieftin, provizoriu .......între timp sa fac cumva o carcasa, sau sa o facă cineva pentru mine, iar la gata să vând amplificatorul fara sa pierd prea mult ..... la revânzare. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 (editat) Cumperi un amplificator SH cit mai aratos si cit mai ieftin, eventual cu etajul final defect, si integrezi in interior niste etaje finale de care ai zis ca ai. Editat Martie 27, 2018 de sesebe Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Ieftin am gasit acest amp la 300ron cu transport cu tot. Acum nu stiu, mai caut. https://www.olx.ro/oferta/amplificator-yamaha-ax-490-IDasHoj.html Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Daca iti place aspectul atunci poti sa te apuci sa crosetezi pe marginea lui. schimbi traful cu unul potrivit amplificatoarelor tale scoti etajul final original si radiatorul (-radiatoarele) montezi radiatoare noi si etaje finale noi. Daca poti monta in exteriorul carcasei radiatoarele e si mai bine dar trebuie sa decupezi din capac astfel incit noile radiatoare sa se integreze in latimea placii frontale pt a nu se vedea prea urit. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 (editat) Un amp doar pt carcasa ar trebui luat cu 50-max 100 lei... Iar carcase goale au tot fost pe forum intre 20-30 lei si 100 lei. Editat Martie 27, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Da dar la unul complet sau eventual fara etaj final functional poti refolosi preamplificatorul pe care poti eventual numai sa-l imbunatatesti prin components upgrade si in plus ar trebui sa ai si butoanele potentiometrelor. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Daca de face o carcasa în întregime din lemn, cu radiatoarele dispuse pe marginile cutiei (stânga/dreapta) și se frezează niște fante pentru o minima circulație a aerului in cutia amplificatorului este suficient? Este ok un asemenea amplificator cu cutia integral de lemn? Teoretic carcasa nu se va mai lega la împământare ....... Nu știu cum va influența tot lanțul componentelor........ Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 27, 2018 Partajează Postat Martie 27, 2018 Ar fi foarte ok, scapi si de curentii indusi magnetic in carcasa de otel; doar sa poata fi facuta frumos. Mai ales fata - trebuie contrast cu carcasa, altfel iese uratica. Link spre comentariu
Postări Recomandate