Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv crt provision

raducioiu

Postări Recomandate

sasiu tv2kr.acest tv are sunet nu are rastru,doar o banda alba de 10 cm in partea sup a ecranului(cam la 5 cm de sus).am mai observat ca daca ating cu degetul una din iesirile rgb ale tda9351 imi apare imagine doar pe jumatate din ecran si cursa inversa in partea superioara.va rog un ajutor.multumesc!

Link spre comentariu

am verificat tot(in cadre).nu am gasit nimic anormal.am vericat tensiunile,si acestea sunt in regula.ce ar mai trebui verificat?stv-ul trebuie sa asigure desfasurarea verticala si fara comanda din tda 9351?daca este asa inseamna ca ceva in cadre nu permite acest lucru,dar nu inteleg ce.

Editat de raducioiu
Link spre comentariu
Vizitator cata82

In primul rând verifică ce ti-a zis Dan mai sus si mai exact schimbă C404-47uf si VD401-1n4007.In al doilea rând stv-ul se alimentează cu o tensiune simetrică de +/-14V din pinii 7-8 ai trafului de linii, redresata cu diodele VD502; VD503 si apoi prin rezistentele R501; R504-0,47 ohmi.Deci verifică daca ai +/-14V pe pinii 2-4 ai stv-ului, VD502, VD503, R501, R504.

Link spre comentariu

am schimbat si am verificat tot ce mi-ati spus in cadre.totul e OK dar problema persista.atunci banuiesc deflexia.corect?sau dumpul?poate mai are cineva o idee!

Editat de raducioiu
Link spre comentariu

da,am inlocuit filtrajele de pe ramura +/-14V.dar revin la o intrebare anterioara:desfasurarea verticala depinde de comanda tda9351?

Editat de raducioiu
Link spre comentariu

da,am inlocuit filtrajele de pe ramura +/-14V.dar revin la o intrebare anterioara:desfasurarea verticala depinde de comanda tda9351?

STV9302 este finalul de bv , preamplificatorul este in multifunctional TDA9351 , dar daca nu pui o poza cu imagine , nu te pot ajuta mai mult de atita , daca un cond cit de mic este si este defect atunci iti da batai mari de cap , cu opoza ar rezolva mai repede misterul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări