zaitzus Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Va salut. Ca urmare a unei nefericite intamplari incare mi-am imprumutat incintele acustice (canton le-170) si mi-au ars difuzoarele de joase ma gandesc sa-mi construies propriile incinte. In prima faza ma gandeam sa stabilim niste caracteristici minime pe care sa le atinga: - Frecventa de raspuns in zona : 20 hz - 20 khz - Putere in jur de 100w rms - SPL cel putin 90db - Cel putin 3 cai ( inalte, medii, joase) as prefera inalte, medii, midbass, bass Elemente subiective : Nu vreau urlatoare, vreau un sunet clar, profund, definit. In prima faza haideti sa discutam despre drivere recomandate, as prefera ceva consacrat si de calitate, urmand sa discutam despre cutie la momentul in care stabilim ce difuzoare achizitionez. Ca amplificare voi utiliza un amplif integral cu tuburi ce este si el in curs de restaturare..dupa ani si ani de la achizitie ( Pioneer sm83) Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Caracteristici minime, 20Hz-20KHz. Cel putin 3 cai. Ce buget ai de curiozitate? Cine o sa-ti proiecteze filtrele? Care e spatiul de auditie? Link spre comentariu
Toader Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) E cam alandala ce pretentii ai, mai ales ca-s minime.Consacrat si de calitate?Toate firmele audio au asa ceva, varfuri.Nu cred ca stii cat e de scump ce vrei tu. Editat Noiembrie 30, 2016 de Toader Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Va salut. Ca urmare a unei nefericite intamplari incare mi-am imprumutat incintele acustice (canton le-170) si mi-au ars difuzoarele de joase ma gandesc sa-mi construies propriile incinte. In prima faza ma gandeam sa stabilim niste caracteristici minime pe care sa le atinga: - Frecventa de raspuns in zona : 20 hz - 20 khz - Putere in jur de 100w rms - SPL cel putin 90db - Cel putin 3 cai ( inalte, medii, joase) as prefera inalte, medii, midbass, bass Elemente subiective : Nu vreau urlatoare, vreau un sunet clar, profund, definit. In prima faza haideti sa discutam despre drivere recomandate, as prefera ceva consacrat si de calitate, urmand sa discutam despre cutie la momentul in care stabilim ce difuzoare achizitionez. Ca amplificare voi utiliza un amplif integral cu tuburi ce este si el in curs de restaturare..dupa ani si ani de la achizitie ( Pioneer sm83) Cerinte destul de mari! Daca se pune problema de a pleca de la 20 Hz, cel mai bine strangeti bani (multi!) si cumparati o pereche de incinte (tip: de referinta) care sa plece de la 20 Hz. Daca suntem mai realisti, mergem o octava mai sus si gasim solutii si de cumparat si de DIY care sa ne satisfaca! Puterea: atentie ce alegeti daca ramaneti pe solutia DIY! La fel si in cazul unui SPL ales de la inceput. Daca avem in vedere cerintele subiective, cu cat sunt mai multe cai, cu atat este mai dificil sa treceti peste toate problemele legate de abordarea DIY! O problema dificila va fi, in final, sa puneti la punct varianta finala a retelei de separare, care trebuie "tunata" ca sa aveti o imagine stereo larga si stabila! Va propun sa studiati proiectele aflate pe site-urile firmelor care livreaza kituri sau propun constructia unor incinte cu difuzoarele lor: Monacor, Visaton, Ciare. O solutie unitara este cea mai buna, decat sa alegeti difuzoare disparate ( pe baze de marketing) si sa incropiti ceva cu ele! Rezultatul obtinut depinde mult si de experienta dvs. in domeniu, bunavointa nu este suficienta! Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) Spatiul aprox 20 mp, filtrele le vom discuta tot aici. Referitor la buget, trebuie sa spun ca nu ma grabesc deci va fi esalonat, voi achizitiona componentele in timp, dar nu am impus o limita..doar sa fie ceva de bun simt. Referitor la limite... aveti dreptate, poate sunt exagerate,hai sa le consideram ideale, sa ne jucam in jurul lor dar nu foarte departe. Poate nu neaparat 90 spl -ul dar ceva care sa poate fi miscat de un final cu tuburi in configuratie pp cu 6p14ev deci undeva pe la 16-20w Puterea de 100w iarasi, poate fi mai mica, iar incintele pot fi pe 3 cai fara probleme Ca si boxe am ascultat doar Canton LE-170, LE-190 si niste ERGO pe care le-am ascultat la cineva si sunau de vis, primele doua le-am ascultat inclusiv cu ampliful meu si sunau extraordinar. Editat Noiembrie 30, 2016 de zaitzus Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) Interesant, dar cum crezi ca le putem discuta? Cum masori fiecare difuzor, cine iti proiecteaza incintele, apoi raspunsul individual in incinta pana sa mai vorbim de filtre. Du-te la Troels pe site ca are cateva proiecte interesante, alege incinta care iti place si cumpara filtrul de la firma respectiva. Faci proiectul si gata. Daca te simti descumpanit, iti vand eu perechea de Mission 767, sunt unice in Romania. Coboara pana la 20Hz fara probleme. Doar ca au 86Kg bucata. Editat Noiembrie 30, 2016 de Predator Link spre comentariu
bercenaru Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 iti recomand sa frunzaresti http://diy-audio.ro/ Link spre comentariu
zaitzus Postat Decembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2016 m-am apucat de citit. O intrebare de profan: de ce asta costa doar atat, avand in vedere caracteristicile declarate? http://www.avmall.ro/detalii/boxe-magnat-monitor-supreme-2002.html/Black Banuiesc ca este doar marketing. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 m-am apucat de citit. O intrebare de profan: de ce asta costa doar atat, avand in vedere caracteristicile declarate? http://www.avmall.ro/detalii/boxe-magnat-monitor-supreme-2002.html/Black Banuiesc ca este doar marketing. Incintele se inscriu intr-o anumita suma si, ca atare, ca orice realizare, este un sumum de compromisuri: - traductoare de serie, produse in China, fara mari pretentii, - materialul incintelor este de calitate medie; - componentele retelei de separare sunt de calitate comuna, fara pretentii deosebite; - solutia retelei de separare este minimalista; - finisarea este de serie, fara materiale scumpe sau manopera mare. In definitiv, daca vreti sa obtineti parametri la fel, dar la un nivel calitativ superior, lucrurile se complica, atat financiar cat si ca efort constructiv. Deci, meditati logic! Atentie, un amplificator cu 6P14 in PP nu va debita o putere de 20W/c. Veti obtine 10-12W/c. in clasa B, si, daca lasati un headroom de 3 dB, inseamna ca veti beneficia doar de 1/2 din puterea maxima, cu distorsiuni acceptabile, sub 1%. De aici, incintele ar cam necesita un SPL de minim 93 dB/W/m daca vreti sa ascultati si un rock!!! Link spre comentariu
zaitzus Postat Decembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2016 ce parere aveti de aceste difuzoare pentru o incinta cu 3 cai ? joase MONACOR SP-10/250PRO medii MONACOR SP-6/150PA inalte MONACOR DT-300 Link spre comentariu
zaitzus Postat Decembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2016 pentru cutii, as inclina spre ceva de genul : http://www.troelsgravesen.dk/SBAcoustics-10.htm Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Preturile pentru filtru si difuzoare incepe de la 1800 Euro cu TVA pana la aproape 3000 Euro. Link spre comentariu
zaitzus Postat Decembrie 1, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Ma gandeam la difuzoarele specificate de mine anterior si modificarea cutiilor in concordanta cu difuzoarele monacor. nu intentionam sa folosesc driverele folosite de acel constructor. Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Atunci nu poti face proiectul respectiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum