Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare amplificator QinShun 98

dani j

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dani j

13

• gogu1305

5

• Emil 1986

4

• cipri_mury

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O poza cu traf-ul se poate? Este posibil sa aibă siguranța termica in primar. Și o poza cu alimentarea, condensatorii de filtraj, finalii...

pun maine o poza cu trafu care este toroidal si cu alimentarea.multumesc

Link spre comentariu

am un amplif QinShun 89 cu trafu de alimentare ars.stie cineva ce tensiuni scoate sau are cineva o schema>multumesc

Nu vă trebuie nici o schemă.Dacă e trafo.toroidal mai mult ca sigur nu are siguranță termică. Demontați-l cu atenție și-l rebobinați.S-ar putea ca primarul să fie bobinat cu 2x0,35 în paralel-așa fac chinezii.Iar dacă vreți să aflați cît scoate în linii mari,vă orientați după tensiunile scrise pe cond.de filtraj.Tensiunile secundare nu-s chiar așa de critice,e totuși un amplificator.Văd că are și VFD,deci trebuie 2-3-4V la filament,probabil un 20 din care redresează și face -28V la segmente,două secundare la tensiunea simetrică de final,și 1 sau 2 secundare la ce mai are el acolo. Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

20 volti alternativi(28 redresati) la o putere totala de iesire de 350 watti ? Cam greu de crezut. Traful are 400 watti consum. Nu stiu exact cat scoate , dar ideea de a rebobina traf-ul original, sugerata de dl. Tabacaru , este cea mai buna .

Editat de gogu1305
Link spre comentariu

pun niste poze.multumesc pt raspunsuri.de bobinat nu cred ca se poate ca e scrum,cel putin e asa de incalzit ca nici macar secundarul nu s-ar putea salva.am si 2 tensiuni care alimenteaza :una afisajul si una preamplificatorul(cred)2x(alb negru alb)si 2x(negru galben verde)

post-187135-0-05547700-1480606926_thumb.jpg

post-187135-0-94244100-1480606934_thumb.jpg

post-187135-0-28618400-1480607459_thumb.jpg

Editat de dani j
Link spre comentariu

Cam multe necunoscute. Dar in poza nu se vede chiar scrum traful. Poate este, tu știi mai bine. Totuși unul care este de meserie, bobinator, poate afla după numărul de spire, chiar dacă e scrum, ce tensiuni scoate traful. Să știi măcar ce traf ai nevoie. Baftă.

Link spre comentariu

Cam multe necunoscute. Dar in poza nu se vede chiar scrum traful. Poate este, tu știi mai bine. Totuși unul care este de meserie, bobinator, poate afla după numărul de spire, chiar dacă e scrum, ce tensiuni scoate traful. Să știi măcar ce traf ai nevoie. Baftă.

multumesc.am incercat sa desfac infasurarea dar dedesupt(in poza nu se vede)e intrerupta si daca se observa si cele 2 fire cu izolatie rosie sunt crapate si afumate.,ma-s descurca cu alimentarea finalului cu 2x25v dar problema e cu cu tensiunea de pe iesirile negru verde si galben.oricum poate ii pica unui coleg de pe forum vreun amplif in mana cu trafu bun si-mi da si mie tensiunile.multumesc pt indicatii tuturor

Link spre comentariu

Cred ca are mai mult de 2x25V pentru finali. Zic asta pentru ca vad condensatorul ala la 50V. Celelalte tensiuni le poti afla cu aproximatie in functie de etajul care il alimentau.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

va salut.am primit un amlificator dintr-0 boxa activa cu finalul bucatele si nu stiu ce integrat este.TDA,,,nu se mai vede nimic.pe etucheta scrieMK-12AMP-USB.are cineva o schema sau sa stie ce final este?multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări