Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Mivar 28M6

ROBEERT

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

7

• ROBEERT

5

• gymy

3

• leoncris

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator cata82

in schema postata de el nu este clara asta nu inteleg

Ba se vede foarte clar si te-ai agitat degeaba.....Niciodată nu mi-am permis să mă bag peste altcineva sau să dau copy-paste asa cum mai "acuzat" mai devreme...Pur si simplu am vorbit pe notatiile din schema atasata de el!Seară bună. Editat de cata82
Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. Azi mi-am rezervat maxim 20 minute pentru acest tv. si am inlocuit C94 de 27nf si C98 de 2,2mf / 200 volti si bine-nteles ca defectul acelasi. Nu am facut inca rost de TDA8358J ca sa-l inlocuiesc. Pe schema uploadata mai sus de domnul Florin Harhas, numerotarea componentelor este exact pentru TV-ul cu pricina. Schema gasita de mine este identica, doar numerotarea componentelor difera.

Observatie: in punctul median al diodelor modulatoare am cca. 0,15 volti si pe pinul 8 al finalului ( drena mosfetului E - W ) am 0 volti indiferent de reglajele din meniul service Dioda D18 este ok. Pe pinul 3 al integratului TDA8358J exista tensiunea de 16 volti.

Zilele trecute cand am postat topicul, am zis ca am schimbat si diodele modulatoare, ( acele diode le-am luat de pe un sasiu de Beko 110 grade ) si tare mi-e teama ca nu sunt echivalente ( chestie care am mai patit-o ). Oricum diodele modulatoare originale dau bine la masuratoare. De acum " cam miroase " a defect de bobina ( BP10 ). Nu am avut asa mult timp la dispozitie sa verific mai multe. Ce parere aveti?

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Buna seara stimati colegi. Azi mi-am rezervat maxim 20 minute pentru acest tv. si am inlocuit C94 de 27nf si C98 de 2,2mf / 200 volti si bine-nteles ca defectul acelasi. Nu am facut inca rost de TDA8358J ca sa-l inlocuiesc.

Iți trimit eu mâine un tda8358J din recuperări cu toate că nu prea meriti dar îmi calc pe suflet cum se zice...Nu promit că e bun 100%, ultima dată când l-am probat era functional dar tubul era in scurt.Nu vreau nimic pe el, e gratis. Editat de cata82
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara stimati colegi. Cu mare greu am gasit piesa de schimb la aceasta tentativa de televizor ca sa-l rezolv. Este vorba de dioda modulatoare care vine la masa. Am apelat la un coleg de breasla care avea un TV asemenea dezmembrat. Cate diode am pus de pe alte sasie ( bine-nteles, cea de masa ), nu a vrut sa intre in functiune etajul E - W pana nu am pus originala. Asta este al doilea caz cand patesc cu dioda de masa care dadea bine la aparatul de masura si sa nu mearga cu orice dioda.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Buna seara stimati colegi. Cu mare greu am gasit piesa de schimb la aceasta tentativa de televizor ca sa-l rezolv. Este vorba de dioda modulatoare care vine la masa. Am apelat la un coleg de breasla care avea un TV asemenea dezmembrat. Cate diode am pus de pe alte sasie ( bine-nteles, cea de masa ), nu a vrut sa intre in functiune etajul E - W pana nu am pus originala. Asta este al doilea caz cand patesc cu dioda de masa care dadea bine la aparatul de masura si sa nu mearga cu orice dioda.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Atunci colegule daca masurai dioda pe scala de 2 megaomi pe multimetru iti dateai seama ca aceasta dioda este defecta , acum bine ca sa rezolvat sarbatori fericite iti doresc , tie si la toti cei dragi sanatate si spor la banii

Link spre comentariu

Atunci colegule daca masurai dioda pe scala de 2 megaomi pe multimetru iti dateai seama ca aceasta dioda este defecta , acum bine ca sa rezolvat sarbatori fericite iti doresc , tie si la toti cei dragi sanatate si spor la banii

Multumesc la fel Florin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări