ROBEERT Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Buna ziua stimati colegi. Am primit acest TV la reparat cu partea de E - W defecta. L-am rezolvat si mai am sa-i fac niste reglaje si anume centrari H si V, E - W, etc. -model 28M6 -sasiu CS1082 -procesor SDA5553 A013 -memorie 24C04 -jungle TDA8843 -final cadre TDA8358 cu final E - W in capsula acestuia. Am programat telecomanda mea programabila si sper sa pot intra cu ea in meniul service. Am gasit schema lui, dar nu contine si manualul service sa scrie cum se intra in meniul service. Mai jos pun niste poze gasite pe net cu sasiul si cu telecomanda originala. Rog sa-mi spuna si mie cineva care este secventa de intrare in meniul service. Multumesc. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 http://www.elforum.info/topic/26029-sasiu-mivar/Trebuie telecomanda din poza 2. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Buna ziua stimati colegi. Am primit acest TV la reparat cu partea de E - W defecta. L-am rezolvat si mai am sa-i fac niste reglaje si anume centrari H si V, E - W, etc. -model 28M6 -sasiu CS1082 -procesor SDA5553 A013 -memorie 24C04 -jungle TDA8843 -final cadre TDA8358 cu final E - W in capsula acestuia. Am programat telecomanda mea programabila si sper sa pot intra cu ea in meniul service. Am gasit schema lui, dar nu contine si manualul service sa scrie cum se intra in meniul service. Mai jos pun niste poze gasite pe net cu sasiul si cu telecomanda originala. Rog sa-mi spuna si mie cineva care este secventa de intrare in meniul service. Multumesc. Daca acest tv a functionat corect pina la defectare atunci nu este nevoie de intrare in service sa reglezi acolo mai este defect ceva care nu permite reglajul , eu nu cred ca sa alterat memoria numai pe aceste reglaje, vezi ca acolo mai ai niste conzi uscati , aceasta este parerea mea care am mai avut un defect asemanator la un alt sasiu si a fost 2 buc conzi uscati , Succes Link spre comentariu
iuliantv Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 sa fim seriosi D:NLE FLORIN sant cazuri rare cand faci o interventie in unul di baleaje si nu ai o diferenta de geometrie nu cumva accesarea meniului service se face din vre-un jumpar de langa tuner sau procesor ce trebuie pus la masa,eu am avut tot timpul telecomenzi oficiale si nu am avut probleme de acest fel.dar cand nu este atunci e ceva de munca Link spre comentariu
gymy Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Schimba C100 27nF defect tipic mivar. Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 3, 2016 Partajează Postat Decembrie 3, 2016 (editat) Pin 46 , SDA5553 la ... masa. http://monitor.espec.ws/section23/topic88785.html Editat Decembrie 3, 2016 de leoncris Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 3, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2016 Buna seara stimati colegi. Am avut eu impresia ca s-a rezolvat defectul, dar nu s-a rezolvat 100%. Defectul cu care mi l-a adus clientul a fost " dimensiune micsorata pe H si bine-nteles ca si geometria H sub orice critica " si s-a datorat unei lipituri reci la condensatorul C103 si totodata acest cond prezenta o mica umflatura datorita scanteilor care le-a facut in pinul cu lipitura rece . Acum in momentul de fata, dimensiunea H ar fi ok, dar geometria H lasa de dorit. Am programat telecomanda care o am in dotare, am reusit sa intru in meniul service apasand simultan tastele Function si V- de pe panou si cu tastatura numerica se regleaza centrari H si V, dimensiuni H si V si corectiile trapez, parabola si dimensiune H, dar tot ce este reglaj de E - W nu ma baga in seama. Reglajele pe cadre am reusit sa le aduc la linia de plutire, dar E - W-ul este la pamant. Am avut impresia ca s-a rezolvat defectul deoarece dimensiunea H ar fi acum OK de cand am inlocuit condul C103, dar geometria pe orizontala lasa de dorit. Mai jos pun un printscreen cu schema editata. Piesele incercuite le-am masurat. Singurul cond nepolarizat care avea o mica umflatura era C103 ( 560nf PH si respectiv 680nf TE ) si cu toate ca era umflat, la capacimetru dadea OK. Eu oricum l-am inlocuit. Proceduri: -eliminat tranzistor final E - W din capsula finalului de cadre ( lasat in aer pinii 5, 7 si 8 ai finalului de cadre TDA8358J ) si in locul acestui tranzistor am aplicat vechea formula si anume am montat eu un alt mosfet cu drena in traseul pinului 8, cu sursa in traseul pinului 7 si in grila i-am tras un semireglabil din tensiunea de 5 volti. Aceasta metoda o consider rapida ca sa vad daca defectul vine din partea de reglaj al procesorului sau din partea de modulator si a circuitului aferent al acestuia. Prin aceasta procedura se poate observa daca ar regla dimensiunea H. In cazul de fata, bine-nteles ca nu regleaza. Deci defectul este in continuare in partea de E - W. Eventual o sa incerc aceasta metoda si cu un tranzistor bipolar ca poate mosfetul pus de mine nu are rezistenta grila - sursa corecta ( cu toate ca l-am scos de pe un sasiu de Beko 110 grade si fireste ca era tot final E - W ). -masurat tot ce am incercuit in printscreenul de mai jos si repet am gasit C103 umflat. -masurat tranzistorul final E - W din pinii 5, 7 si 8 ai finalului de cadre si aici ce-i drept, masuratoarea ma cam inseala cu toate ca am facut-o cu pinii in aer. Deci mi se pare cam compromis finalul E - W. Ramane sa cumpar un integrat sa-l inlocuiesc si sa vad ce se intampla. -inlocuit ( de proba ) diodele modulatoare. Poate am omis ceva, desi nu cred. Ce-i drept, de inlocuit ( metoda substitutie ) am aplicat-o condului C103 si diodelor modulatoare. Restul conzilor numai i-am masurat si dau bine la capacimetru. N-o fi dracu negru, ( bobina E - W cu parametrii necorespunzatori ). Am masurat-o si oricum intrerupta sau parlita nu este. Alte idei sunt bine venite. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Inlocuieste electrolitici de 2,2mf 200v si 1,5mf din est west nu se distinde numaratoarea lor chiar daca dau bine la masuratoare Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 "Restul conzilor numai i-am masurat si dau bine la capacimetru." Masurarea capacitatii nu'i concludenta . Pe ESR , ce zic ? Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Schimbă C96-1,5uf nepolarizat si C106-2,2uf/200V. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Inlocuieste electrolitici de 2,2mf 200v si 1,5mf din est west nu se distinde numaratoarea lor chiar daca dau bine la masuratoare Schimbă C96-1,5uf nepolarizat si C106-2,2uf/200V. Si eu ceam spus mai sus Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 (editat) Ai văzut diferența dintre mesaje?😊😊PS: Nu stiam că te "ataci" chiar asa de tare... Editat Decembrie 4, 2016 de cata82 Link spre comentariu
gymy Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Ai schimbat C100 27nF ?Incearca. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 Ai văzut diferența dintre mesaje?PS: Nu stiam că te "ataci" chiar asa de tare... Nu ma atac cum crezi tu , eu iam spus si cred ca a inteles ca am o schema si sunt numerate astfel la schema care o detin 1,5mf C93 si 2,2mf C98 si pe schema care a postato nu se vede bine notatile Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 4, 2016 Partajează Postat Decembrie 4, 2016 (editat) Si ce treabă are sula cu prefectura?!?!Eu i-am specificat notatiile de pe schema atasata de el respectiv C96 si C106!!PS: In print screen-ul atasat de el notatiile tale (C93 si C98) nu există. Editat Decembrie 4, 2016 de cata82 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum