Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema motor Whirlpool

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare !

Azi am primit o masia de spalat Whirlpool AWOD 45205 care afisa pe segmentele digiale eroare F06 .

in cartea masinii referitor la eroare, rezulta uzura periilor colectoare motorului (Carbuni )

Am inlocuit carbunii ,motorul functioneaza,doar ca apare un arc elecric (destul de mare din puntul meu de vedere ). Din cate cunosc, arcul electric produs intre carbune si colector nu trebuie sa fie mare,de aceea va cer o parere referitor la motor, arcul electric produce o lumina desul de mare....

Colecorul este in stare buna,putin inegrit pe rotor,probabil de la carbunii care s-au uzat in timp.

Ce este de facut ? Credeti ca problema s-ar rezolva in timp odata cu functionarea motorului ? Precizez ca masina spala de 8 ani ...

Dupa o functionare de 18 minute, am scos motorul de pe cuva pentru o inspectie, insa totul este in regula..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Puteţi să-l verificaţi uşor citind articolul acesta: http://www.elforum.info/topic/103553-verificarea-motoarelor-universale-cu-rotor-bobinat/

Nu vă trebuie scule speciale, o baterie şi un bec de lanternă sunt suficiente în principiu. E foarte posibil să aveţi un scurtcircuit în bobina statorică corespunzătoare periei ce flamează, ori un scurtcircuit rotoric, dacă flama apare la ambele perii.Atenţie la cărbunii cumpăraţi de pe la orice butic, nu toţi sunt suficient de duri pentru turaţia mare a motorului de maşină de spălat.Am ars un motor cu nişte cărbuni de proastă calitate. Curăţaţi colectorul cu şmirghel fin şi curăţaţi canalele dintre lamele cu un ac şi suflaţi praful. Observaţi dacă există un joc vertical (sus-jos) al cărbunelui când rotiţi uşor cu mâna rotorul.Dacă peria joacă vizibil, rotorul trebuie strunjit fiindcă are uzură nesimetric, sau ovalizare şi se va distruge în scurt timp. Dar citiţi acel topic, veţi depista rapid cauza....

Link spre comentariu

Carbunii pe care ii aveau motorul trebuiau schimbati cu tot cu un suport de fier, eu nu am gasit cu tot cu suport, am procedat astfel :

Am taiat firul din cupru de la carbune, si am pus altii carbuni de aceiasi dimensiune.

carbunii sunt din material dur, speciali pentru motorul de la masina de spalat.

Am lipit firul noului carbune exact acolo unde a fos lipit si cel vechi,

Am gresit cu ceva ?

Link spre comentariu

Am verificat practit dupa cum scrie acolo,am facut exact "ca la carte" metodele prezentate.

Motorul functioneaza chiar bine,iar scanteia nu se mai prezina asa "luminoasa" cum am precizat.

Va multumesc mult pentru ajutorul acordat!

Respect!

O zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări