Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit auto 12v

xcit

Postări Recomandate

• Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xcit

31

• validae

14

• costi_b

7

• Marian

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pfff, de aia am scos si alarma, din cauza ca lua 30 mah, am vrut sa elimin consumul in standby complet. Pai daca ajung la acelasi consum numai pt viper n-am facut nici o smecherie. Alte solutii nu sunt? Scuze ca sunt insistent, dar nu ma pricep

Link spre comentariu

Se poate înlocui 555 bipolar cu unul CMOS, care consumă mult mai puțin, dar să elimini complet consumul în st-by e aproape imposibil.Poți doar să-l faci foarte mic...

Link spre comentariu

În locul unui LM555 vei folosi un LMC555 care consumă maxim 0,4mA la 12V. Componentele schemei pot rămâne la aceleași valori.Cred că se poate reduce consumul schemei la maxim 5mA.

Link spre comentariu

... iar consumatorul poate avea plus sau minus direct de la bateria masinii ...

O afirmație greșită și foarte periculoasă!Orice consumator se leagă la acumulatorul mașinii printr-o siguranță,conectată exact lângă bornă !Adică nu te duci cu conductor până în spate și pui siguranța în portbagaj,că se poate atinge la caroserie si produceți incendiu :96
Link spre comentariu

Temporizarea nu are rost s-o mărești peste o secundă, fiindcă eu am ales valoarea asta doar pentru ca impulsul la ieșirea lui 555 să fie unul practic singular. Impulsurile din jumătate în jumătate de secundă date de ledul mașinii reinițializează monostabilul și practic, câtă vreme ledul mașinii pâlpâie, la ieșirea din 555 vei avea o tensiune continuă puțin sub 12V.

Link spre comentariu

Ledul asta de la Viper este de fapt un tub CCFL.Ceea ce vrei sa faci se numeste pseudo-alarma.99,99% vrei sa o montezi pe o masina din grupul VAG (VW,Seat,Skoda,Audi).Ledul care vrei sa-ti comande pseudoalarma se afla in driver door.La acest grup exista semnal de usa incuiata care intra in modulul de inchidere centralizata (el valideaza aprinderea ledului de pe usa),pe care ai putea sa-l folosesti pt a comanda anclansarea unui releu care sa-ti alimenteze CCFL.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări