validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Cam 20-30mA în funcție de consumul ledurilor. Circuitul 555 consumă el însuși cam 10mA. Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 pfff, de aia am scos si alarma, din cauza ca lua 30 mah, am vrut sa elimin consumul in standby complet. Pai daca ajung la acelasi consum numai pt viper n-am facut nici o smecherie. Alte solutii nu sunt? Scuze ca sunt insistent, dar nu ma pricep Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Se poate înlocui 555 bipolar cu unul CMOS, care consumă mult mai puțin, dar să elimini complet consumul în st-by e aproape imposibil.Poți doar să-l faci foarte mic... Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 ma refer sa raman cu consumul dde 10mah al viperului, fara ca montajul sa consume in plus Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Având nevoie de un circuit intermediar între ledul mașinii și viper, e practic imposibil să nu adaugi un consum suplimentar cât de mic... Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 ma rog, cat de mic, sau cat mai mic posibil. Poti sa modifici schema cu respectiva piesa, te rog? Si rezistentele si condensatorul c1 ce valori sa aiba? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 În locul unui LM555 vei folosi un LMC555 care consumă maxim 0,4mA la 12V. Componentele schemei pot rămâne la aceleași valori.Cred că se poate reduce consumul schemei la maxim 5mA. Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 ar fi perfect, poti sa imi spui te rog ce valori au rezistentele si condensatorii? multumesc inca o data foarte mult pt rabdare si ajutor Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Am dat valorile în postarea #12. Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 (editat) corect, scuze, nu am vazut cand ai editat....multumesc frumos vad ca scrie temporizare 1 sec, pt 3 sec banuiesc ca trebuie condensator putin mai mare nu? Editat Noiembrie 30, 2016 de xcit Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 ... iar consumatorul poate avea plus sau minus direct de la bateria masinii ...O afirmație greșită și foarte periculoasă!Orice consumator se leagă la acumulatorul mașinii printr-o siguranță,conectată exact lângă bornă !Adică nu te duci cu conductor până în spate și pui siguranța în portbagaj,că se poate atinge la caroserie si produceți incendiu Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 binewinteles ca nu, il iau din tabloul de sigurante, dupa siguranta...era doar o exprimare directa Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Temporizarea nu are rost s-o mărești peste o secundă, fiindcă eu am ales valoarea asta doar pentru ca impulsul la ieșirea lui 555 să fie unul practic singular. Impulsurile din jumătate în jumătate de secundă date de ledul mașinii reinițializează monostabilul și practic, câtă vreme ledul mașinii pâlpâie, la ieșirea din 555 vei avea o tensiune continuă puțin sub 12V. Link spre comentariu
xcit Postat Noiembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Da, dar as vrea sa o maresc deoarece mi se pare ca uneori ledul are cam o licarire pe secunda, n-as vrea sa fie chiar la limita totusi, sa nu rateze vreo clipocire. Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Ledul asta de la Viper este de fapt un tub CCFL.Ceea ce vrei sa faci se numeste pseudo-alarma.99,99% vrei sa o montezi pe o masina din grupul VAG (VW,Seat,Skoda,Audi).Ledul care vrei sa-ti comande pseudoalarma se afla in driver door.La acest grup exista semnal de usa incuiata care intra in modulul de inchidere centralizata (el valideaza aprinderea ledului de pe usa),pe care ai putea sa-l folosesti pt a comanda anclansarea unui releu care sa-ti alimenteze CCFL. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum