Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inverter pur sine wave cu transformator ridicator de tensiune

spirake

Postări Recomandate

De unde ai traf de linii pe tor? Eu nu am mai văzut pe tor.

Daca nu sti sa raspunzi la subiect nu are rost sa te bagi.Daca vrei sa spui o vorba buna spune ,daca nu gaseste alta ocupatie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spirake

13

• vasile eugen

10

• silviu61

6

• andreigradu

4

Am răspuns la subiect nene!

Faptul ca am cerut o clarificare pt un răspuns cel puțin neclar se cheamă LA SUBIECT.

Sint și amatori-incepatori care citesc și au să caute mult și bine tor de la traf de linii.

Link spre comentariu

Am răspuns la subiect nene!

Faptul ca am cerut o clarificare pt un răspuns cel puțin neclar se cheamă LA SUBIECT.

Sint și amatori-incepatori care citesc și au să caute mult și bine tor de la traf de linii.

Subiectul a fost demul si intrebarea care am cerut,dar raspuns nu a fost,iar daca esti asa de capabil urmareste si da raspunsuri la nevoia omului . Degeaba ai 220V in limba daca becul la cap ti ars .Noapte buna.

Link spre comentariu

Ca sa ataci tranzistoarele ai nevoie de cei 12V

IR2110 trebuie sa comande tranzistoarele mos si cu 10V nu e sigur ca le va deschide perfect.

............

5 celule a 2V? ce tensiune minima si maxima au celulele tale? Ca doar nu sunt de 2V, ca si acumulatorii Li-Ion au 3,7V si ei lucreaza intre 3V-4,25V.

ma gandesc ca sunt de la un stivuitor / liza electrica si sunt de tractiune, ca tensiune de lucru asemanatoare cu cele auto, doar ca aici vei avea o plaja mai mare de tensiune de lucru pentru ca permit descarcari lungi si e posibil sa ajungi chiar sub cei 10V.

................

Ai folosit placile astea din poze si le-ai plantat?

Salut. Am făcut singur cablajele. Acumulatori sunt de tracțiune. 2v 640ah

Am pus un convertor și am ridicat tensiunea la 12v. Ar fi mai bine sa o ridic la 15v?

Am scos din spire la traf că era pt 12v.

Inductanța nu am văzut că trebuie să fie de 47uh! Dar am observat că fără ea consuma mult apoi am adaugat-o și din 2-3teste am scăzut consumul. O sa o fac de 47uh.

Editat de silviu61
Link spre comentariu

Pentru tranzistoare MOS e ok cu 12V, la IGBT e mai sigur cu 15V.

Ai grija la controler sa nu maresti prea mult tensiunea sa il prajesti.

..........

Rolul inductantei si al condensatorului e acelasi ca la modulatorul de 310V, chiar daca tu ai 10V pe care ii modulezi la 100A aici.

Practic ai nevoie sa filtrezi inalta frecventa si sa ramana doar fundamentala de 50Hz.

Desi eu as merge pe o frecventa mai mare, chiar 55-60Hz.

Trafu merge putin mai rece la 60Hz.

..............

Practic fara bobina tu dai in traf cu 20KHz cu factor de umplere variabil si acest traf e pe post de bobina de filtrare, caci altfel nu vad cum obtii tu la iesire o sinusoida frumoasa de 50Hz si injectezi 20KHz.

.........................

P.S. Mai puneti si voi cate o poza cand prezentati realizarile.... ca ajung si eu la vorba lui Leco ca sunt multe topicuri fara scheme si fara poze.

Le puteti atasa foarte simplu, va faceti un e-mail la google - gmail, va activati google+ si aveti 16G de spatiu pentru albumele voastre.

Share-uiti albumele in google+ si va puneti aici link. cam asa: https://photos.app.goo.gl/rVzVdzfj4jjh1zOw1

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Bobina de filtrare se calculeaza dupa traful pentru 50Hz dar cel mai bine se pune osciloscopul pe partea de 12v si se urmareste forma de intrare sa filtreze cei 23,4 KHz si atunci cnsumu fara sarcina o sa fie mic

eu am modificat UPS de 3000VA care la 48v consuma 1,4A fara sarcina dupa ce am pus bobina de filtrare consumu a scazut la 0,62A.

Link spre comentariu

Este foarte normal comportamentul pt ca un traf de 50Hz are pierderi mari la frecvente de ordinul zecilor de KiloHertzi.

Cu cit bagi mai putine componente de frecventa inalta in el cu atit pierderile sint mai mici.

Link spre comentariu

http://publikz.com/blog_19646/comment-page-1

................

pozele atasate se gasesc in articolul acesta, vad ca ei nu folosesc bobina serie cu traful de putere, dar folosesc traf toroidal.

folosesc doar condensatoare pe iesirea de 220V.

https://datagor.ru/practice/power/2748-pure-sine-wave-kontroller-220v-eg8010-modul-egs002.html

...................

La 100A si 10V cum e proiectul in discutie acea bobina cred ca e cam marisoara, ce incarcare de curent ai calculat?

E posibil ca in gol sa consume putin, dar in sarcina peste 70% sa fie dezavantajoasa acea bobina daca nu e calculata corect.

post-175162-0-64269400-1500231262_thumb.jpg

post-175162-0-33127500-1500231279_thumb.jpg

Link spre comentariu

http://publikz.com/blog_19646/comment-page-1

................

pozele atasate se gasesc in articolul acesta, vad ca ei nu folosesc bobina serie cu traful de putere, dar folosesc traf toroidal.

folosesc doar condensatoare pe iesirea de 220V.

https://datagor.ru/practice/power/2748-pure-sine-wave-kontroller-220v-eg8010-modul-egs002.html

...................

La 100A si 10V cum e proiectul in discutie acea bobina cred ca e cam marisoara, ce incarcare de curent ai calculat?

E posibil ca in gol sa consume putin, dar in sarcina peste 70% sa fie dezavantajoasa acea bobina daca nu e calculata corect.

Nu doresc 1000w. Maxim 400w am nevoie continuu vârfuri de 600w să spunem. Am și mosfeti din ups sinus cyber power de 1000w la 12v și vreau sa-i folosesc pe aceia.

Săptămâna aceasta o sa revin cu poze . Merci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări