cavit Postat Aprilie 30, 2017 Partajează Postat Aprilie 30, 2017 Nu mai dau de ea era pe net, dar iata altul cu pic push pull, am si hexul dar nu ma lasa sa-l uploadez, poate daca i schimb extensia. Adaptable 12vDC 220vAC Pure Sinewave Inverter.htm Link spre comentariu
cristi_908 Postat Aprilie 30, 2017 Partajează Postat Aprilie 30, 2017 La invertor sinus pur cu traf toridorial cea mai buna varianta e cu punte H ,varianta push pull se foloseste mai mult la invertoare cu sinus modificat. Link spre comentariu
spirake Postat Iunie 1, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2017 M-am apucat sa fac un inverter sinus pur de 3000W cu 3 trafuri EE55. 3000w-A3.pdf Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 25, 2017 Partajează Postat Iunie 25, 2017 Salutare .Am facut versiunea cu transformator dar o am aceeasi problema pe protectia din puntea H. Daca voieste cineva sa-mi explice cum functioneaza aceasta protectie la punte? La LM393 daca am referinta de0.56V aceeasi tensiune trebuie sa fie si tensinea care cade pe rezistenta din drema mosi?Am acum module EGS002 si imi licareste de trei ori consecutiv si intra in protectie,iar apoi ciclul se repeta.Din dataschet de la modul ar fi overvoltage,care nu imi dau seama din ce cauza apare.Eu nu am nevoie de un consum mai mare de 150W pe iesire. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 2, 2017 Partajează Postat Iulie 2, 2017 @spirake -bobina de 47uH cum ai construit-o pe ce miez ? si ce sirma ai folosit? am facut si eu un test cu un transformator care avea fir de 1.7mm pentru 7V si iesire de la 230V fir de 0.5mm.Imi duce pompa fara probleme.Iar in sursa feturilor am pus 4 rezistente de 0.1ohmi.Iar dupa grupul de rezistente am plecat catre pinul IFB cu un semireglabil de 2.2k. Dar acum am un alt traf mai mare cu doua fire in paralel de 1.4mm pentru 7V. Am lasat circa o ora jumate in sarcina continu si era putin cald transformatorul.Dar bobina nu am pus, de aceea intreb de ea.Cablajul este doar cu 4 mosi. Link spre comentariu
silviu61 Postat Iulie 4, 2017 Partajează Postat Iulie 4, 2017 Buna ziua. Doresc si eu sa construiesc un invertor de 500-700w cu modul eg8010 punte H. cu transformator de joasa frecventa, care ar fi o schema functionala si testata. Multumesc. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 6, 2017 Partajează Postat Iulie 6, 2017 Salutare.pina la urma am reusit sa il finalizez si eu.Functioneaza bine si fara probleme.Un filmulet cu el in teste. 1 Link spre comentariu
silviu61 Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 Buna ziua. am facut deocamdata testez un inverter cu eg8010 transformator de joasa frecventa si punte h. Functioneaza dar am curentul de mers in gol cam mare 1,8a la 12v. fara bobina inseriata in primarul trafului de 12v am 3,5ah dar apoi am introdus bobina sa nu mai patrunda inalta frecventa in transformator si s-a redus consumul in gol dar as vrea sa il scad sub 1a caci consuma acumulatori fara rost. transformatorul este dintr-un ups sinus de 1kw original. Link spre comentariu
silviu61 Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 am rezolvat. am schimbat transformatorul acum am consum in gol 1a. Link spre comentariu
andreigradu Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 (editat) La UPS sinusoidal APC de 3000W are consum in gol 48W. De aici poti sa iti dai seama cam care o sa fie consumul in gol in functie de marimea trafului si de modelul constructiv. Un traf toroidal are randament mai bun si de asemenea consum in gol mai mic. Initial cu acel traf de 1kw aveai 21W in gol, acum ai 12W in gol, probabil ai micsorat traful si astfel ai scazut si consumul in gol. Editat Iulie 15, 2017 de andreigradu Link spre comentariu
silviu61 Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 tot de 1kw este traful dar primul e din ups chinezesc, ordinar iar al doilea e din ups cyber power. invertorul va functiona pe tensiunea de 10v adica 5 elementi de 2v si 640ah inseriati.este vreo problema daca modulul egs 002 este alimentat cu 10v in loc de 12v? daca da ar trebui sa pun un convertor sa ridic voltajul la 12v? La UPS sinusoidal APC de 3000W are consum in gol 48W. De aici poti sa iti dai seama cam care o sa fie consumul in gol in functie de marimea trafului si de modelul constructiv. Un traf toroidal are randament mai bun si de asemenea consum in gol mai mic. Initial cu acel traf de 1kw aveai 21W in gol, acum ai 12W in gol, probabil ai micsorat traful si astfel ai scazut si consumul in gol. tot de 1kw este traful dar primul e din ups chinezesc, ordinar iar al doilea e din ups cyber power. invertorul va functiona pe tensiunea de 10v adica 5 elementi de 2v si 640ah inseriati.este vreo problema daca modulul egs 002 este alimentat cu 10v in loc de 12v? daca da ar trebui sa pun un convertor sa ridic voltajul la 12v? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 @silviu 61 ti-am lasat un mesaj pe privat in legatura cu traful. Link spre comentariu
andreigradu Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 Ca sa ataci tranzistoarele ai nevoie de cei 12V IR2110 trebuie sa comande tranzistoarele mos si cu 10V nu e sigur ca le va deschide perfect. ............ 5 celule a 2V? ce tensiune minima si maxima au celulele tale? Ca doar nu sunt de 2V, ca si acumulatorii Li-Ion au 3,7V si ei lucreaza intre 3V-4,25V. ma gandesc ca sunt de la un stivuitor / liza electrica si sunt de tractiune, ca tensiune de lucru asemanatoare cu cele auto, doar ca aici vei avea o plaja mai mare de tensiune de lucru pentru ca permit descarcari lungi si e posibil sa ajungi chiar sub cei 10V. ................ Ai folosit placile astea din poze si le-ai plantat? Link spre comentariu
spirake Postat Iulie 15, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2017 @spirake -bobina de 47uH cum ai construit-o pe ce miez ? si ce sirma ai folosit? am facut si eu un test cu un transformator care avea fir de 1.7mm pentru 7V si iesire de la 230V fir de 0.5mm.Imi duce pompa fara probleme.Iar in sursa feturilor am pus 4 rezistente de 0.1ohmi.Iar dupa grupul de rezistente am plecat catre pinul IFB cu un semireglabil de 2.2k. Dar acum am un alt traf mai mare cu doua fire in paralel de 1.4mm pentru 7V. Am lasat circa o ora jumate in sarcina continu si era putin cald transformatorul.Dar bobina nu am pus, de aceea intreb de ea.Cablajul este doar cu 4 mosi. Bobina de 47uH am facuto pe torul de la traful de lini din tv cu conductor de 6mm litat.7 spire Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 15, 2017 Partajează Postat Iulie 15, 2017 (editat) De unde ai traf de linii pe tor? Eu nu am mai văzut pe tor. Pt Silviu: îți trebuie minim 12-14V pt comanda ferma a tranzistorilor. Dacă ai alimentare asa de joasa, alimentează driverul pt tranzistori măcar cu o sursa ridicatoare la 12-14V. Editat Iulie 15, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum