Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Lustar defect

robert1000

Postări Recomandate

Tv crt non-plat 21ls0ea7nf. Un vecin a venit pe capul meu cu acest tv, nu are posibilitati financiare...in fine...trecem peste.Tv-ul este echipat cu Strw6553a, tda2003, procesor tda11106ps/v3/3/aq6, etc..cred ca va e cunoscut sasiul.La actionarea butonului power, siguranta se arde rapid. Am schimbat toate diodele din primar, cond mare, conzii ceramici de langa diode si tot asa face.Am gasit termistor ntc 8d-11 gaurit. De ce oare? Pot sa il inlocuiesc pentru teste cu o rezistenta de 5w?Din ce cauza ar putea sa se gaureasca acest termistor? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

3

• robert1000

2

• Florinel TV

2

• gogu1305

2

Top autori în acest subiect

Am gasit termistor ntc 8d-11 gaurit. De ce oare? Pot sa il inlocuiesc pentru teste cu o rezistenta de 5w?Din ce cauza ar putea sa se gaureasca acest termistor? Multumesc!

Acest termistor este paralel cu reteaua de 220v sai in serie?

Link spre comentariu

Și dacă nu ai tensiune fără el , cum se arde siguranța ?

Verifică și termistorul de demagnetizare să nu fie defect .

Dacă este bun , schimbă integratul din sursă că mai arzi o grămadă de siguranțe :)

Poti să folosești o rezistență de putere in locul termistorului , dar după ce schimbi componenta care pune alimentarea in scurtcircuit . Foarte probabil să fie STR-ul defect ...

Link spre comentariu

Așa este , PTC-ul este pus inaintea acelui termistor inseriat cu diodele de redresare si condensatorul de filtraj .

Nu PTC-ul este vinovat de arderea termistorului NTC

Dar un PTC defect poate să ardă siguranța in mod repetat dacă nu este schimbiat, știți foarte bine . ( chiar am găsit in urmă cu câteva săptămâni , această problemă la un TV cu șasiu 11AK30 )

Nici eu nu cred că PTC-ul este cauza care arde siguranța in cazul acesta , dar nu il costă nimic să-l verifice , pentru a-l scoate de pe ''lista suspecților''

Cel mai probabil , STR-ul ars .

Link spre comentariu

Așa este , PTC-ul este pus inaintea acelui termistor inseriat cu diodele de redresare si condensatorul de filtraj .

Nu PTC-ul este vinovat de arderea termistorului NTC

Dar un PTC defect poate să ardă siguranța in mod repetat dacă nu este schimbiat, știți foarte bine . ( chiar am găsit in urmă cu câteva săptămâni , această problemă la un TV cu șasiu 11AK30 )

Nici eu nu cred că PTC-ul este cauza care arde siguranța in cazul acesta , dar nu il costă nimic să-l verifice , pentru a-l scoate de pe ''lista suspecților''

Cel mai probabil , STR-ul ars .

Ai uitat de condul paralel pe retea dupa termistor , dar nu are importanta chiar daca este strapuns , ca oricum tot siguranta se va arde :rade:

Link spre comentariu

Exact. Iar dacă pune un bec in loc de termistor are șanse mari să vadă ce este în scurt. Condensatori, diode, integratul... Ori se incalzeste excesiv, ori se întrerupe și dispare scurtul.

Link spre comentariu

Este simplu de depistat scurtcircuitul . Cu multimetrul setat pe ohmi , cuplat intre drena si sursa MOSFET-ului din STRW .

Ai uitat de condul paralel pe retea dupa termistor , dar nu are importanta chiar daca este strapuns , ca oricum tot siguranta se va arde :rade:

Nu ii mai da idei , că poate se apucă să schimbe toate piesele din TV , și tot nu o nimerește pe aia arsă :)))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări