Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care sa fie cel mai fromos "bass" ?

kappy

Postări Recomandate

Vizitator rdh30flda

frecventele sonore joase afecteaza grav si psihicul, eu am observat ca cei care asculta bas cu frecvente infrasonore sunt mult mai violenti ca cei care asculta muzica cu bas normal(peste 40Hz)

multumesc, asta ma interesa, dar alte lucruri referitoare la randamentul pe care il dai?castile au acelasi efect? la mine castile redau un spectru de frecvente suficient de larg :smt068
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

7

• adircf

7

• Sharky

3

• alzisor

2

Top autori în acest subiect

castile au acelasi efect? la mine castile redau un spectru de frecvente suficient de larg

Dar nu au presiunea sonora necesara in frecventa respectiva :yawinkle: mie imi plac fetele ce turbeaza de la bas. Nu stiu pe ce sa se urce mai repede... ma refer la woofere :weedman:
Link spre comentariu
Vizitator SIG

frecventele sonore joase afecteaza grav si psihicul, eu am observat ca cei care asculta bas cu frecvente infrasonore sunt mult mai violenti ca cei care asculta muzica cu bas normal(peste 40Hz)

Se mai poate adauga ca si cafeaua,tigarile si bautura afecteaza psihicul.Vezi cat de colerici sunt cei care beau multa cafea,fumeaza sau beau mult alcool.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Bassmann

Va salut!in opinia mea, n-are cum sa-ti placa un anume bass ca doar nu asculti 30, 40, 100 Hz in continuu; aici depinde de melodie. Si a nu se face confuzie intre bass si toba mare, acestea in combinatie fac sa-ti duduie casa si sa vibreze termopanele. unii "inculti" (cum zicea cineva) cand aud o toba mare intr-o melodie rap zis "uaa ce bassss!!!" chiar daca in melodia aia nu exista bas deloc.eu sunt basist si stiu ce vorbesc. spre exemplu frecventa notei Mi (cel mai de jos) la chitara bas vibreaza la frecventa de ~41 Hz , Si (cel mai de jos) undeva la ~30 Hz. in general oamenii percep mediile ca si joase, pt ca eu cant o nota inalta dar frecventa corespunzatoare ei face ca wooferele din instalatie sa vuiasca si sa-ti tremure camasa pe tine.un bas e frumos si cand il auzi (cu toate armonicele superioare) si cand il simti in piept.numai bine!

Link spre comentariu

F corect!!!Daca ar intelege si restul chestia asta am trai intr-o lume mai buna :weedman: (glumeam in ultima parte...sunt total de acord cu tine!)

Link spre comentariu

Si a nu se face confuzie intre bass si toba mare,

Foarte importanta fraza citata. Multa lume fac confuzia, am patit sa aud fazele precizate intre rap cu tobe si toata lumea zicea ce bass are... dar nu m-am obosit sa le explic pentru ca stiam ca nu vor intelege :yawinkle:
Link spre comentariu
Vizitator Bassmann

Ar trebui facut un sticky cu ce a zis Bassman poate chiar niste completari pe partea asta.

ar fi bine sa dezvoltam subiectul asta, pt ca sa se stabileasca odata pentru totdeauna.cand trece un camion mai vechi pe langa tine cu motorul la 2500 rpm de zici ca-i sare toba de esapament, tot bas e? ca doar iti vuieste capul si-ti tremura plamanii...
Link spre comentariu

Ala e subbas...Cred ca trebuie delimitate notiunile de subbas si bas, asta ca sa inteleaga lumea ce inseamna subbas si bas.Subbasul este sub 55-60 Hz, basul este peste, pana in 150-160 Hz, poate chiar mai sus.

Link spre comentariu
Vizitator Bassmann

Ala e subbas...Cred ca trebuie delimitate notiunile de subbas si bas, asta ca sa inteleaga lumea ce inseamna subbas si bas.Subbasul este sub 55-60 Hz, basul este peste, pana in 150-160 Hz, poate chiar mai sus.

subbas, adica infrasunete, nu?iar infrasunetele sunt frecventele sub 16 Hz pe care urechea omeneasca nu le pot auzi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări