dan_b11 Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 (editat) Salut, Am un client cu urmatoarea problema: are casa intr-o zona cu tensiunea de retea mica(190-200 V) in anumite perioade ale zilei,. Drept urmare si-a cumparat un stabilizator de tensiune monofazat cu servomotor de tipul SVC-E10KVA. Din pacate primul a cedat, la fel si al doilea(ce a cedat in el nu stiu, nu am inca posibilitatea sa verific, posibil sa fi fost sarcina prea mare pe el desi cred ca ar trebui sa aiba si protectie la suprasarcina). Acuma intrebarea mea este ce stabilizator imi recomandati monofazat in limita a 10-15 KVA monofazat sau trifazat(Are bransament trifazat, siguranta generala de 16 A, insa electricianul care se ocupa inainte ia montat acest SVC monofazat, probabil ia refacut tabloul pentru alimentare monofazata, inca nu am verificat) deci din acest motiv as studia si o varianta trifazata? Exista la puterile astea si stabilizatoare statice? Sunt mai bune? Sau alte solutii.. Multumesc Editat Noiembrie 29, 2016 de dan_b11 Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Continui aici pentru ca am ajuns si am desfacut stabilizatorul defect, marca ADELEQ SVC-E10KVA(poze nu am gasit pe net cu modelul exact si nici manualul de utilizare, apropo daca il gaseste cineva sa-mi dea un semn unde il gasesc), pe 'cursorul' care se plimba cu periile pe bobinajul de reglare a tensiunii am gasit un senzor termostat de tipul ksd301 250 V, 10A, 55 grade, care dupa parerea mea este defect. El este interrupt. Din cate stiu eu, va rog sa ma corectati daca gresesc, el ar trebui sa fie intrerupt doar la peste 55 de grade. Daca scade sub 55 ar trebui sa aiba continuitate, nu? O sa incerc sa pun si ceva poze cat de repede. Multumesc Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Ksd 301 poate fi atat in varianta NO cat si NC. Oricum e foarte usor de testat. Conectat la ohmetru se incalzeste cu aer cald pana la temperatura nominala. Daca isi schimba starea atunci este OK... daca nu .... NU Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Ok, am inteles. Multumesc Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Era pana la urma in varianta NO si la incalzire se inchide contactul. Pana la urma am gasit un traseu intrerupt. si inca ceva poze, pentru ca nu le-am putut pune intr-un singur post: . . Editat Decembrie 19, 2016 de dan_b11 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Acel piciorus nu are cablaj in dreptul gaurii. Asa a venit aparatul din fabrica...sau ai intervenit tu si ai exfoliat cablajul ? Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Si eu m-am mirat ca s-a dus chiar asa, dar avand in vedere ca s-a mai umblat in el si inaintea mea.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum