Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD player Hitachi DA-800 nu citeste cd-uri.

valica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valica

11

• surubarila

8

• validae

5

• gogu1305

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă stabilizatorul e 7918 e normal să ai acolo -18V. Poate te hotărăști care e de fapt realitatea 7908 sau 7918....

A tastat gresit , nu-l puneti la zid. Este IC705/uPC7908 din schema.

Link spre comentariu

Eu nu am văzut schema unde figurează stabilizatorul, fiindcă am dat click pe acel link și m-a invitat să descarc ceva.Așa ceva fac foarte rar, nici nu prea mai am răbdare să descarc fișiere comprimate sau alte ghidușii. Deschid doar schemele vizibile direct. În fine, succes în continuare .....

Link spre comentariu

Tastat gresit, nu aruncati cu pietre:). Nu sunt chiar asa de afon:)

Doar un electronist care mai si canta poate fi afon , e o gluma , nu te supara.Revenind la aparat : in poza pe care am postat-o masoara fata de LBG tensiunile pe MDA si LDK. Am gasit din intamplare in telefon niste poze mai vechi cu "lumina" unui laser la un CD player asemanator-e un cerc rosiatic clar definit.

Link spre comentariu

Eu nu am văzut schema unde figurează stabilizatorul, fiindcă am dat click pe acel link și m-a invitat să descarc ceva.Așa ceva fac foarte rar, nici nu prea mai am răbdare să descarc fișiere comprimate sau alte ghidușii. Deschid doar schemele vizibile direct. În fine, succes în continuare .....

Link spre comentariu

Am verificat tot ce-i pe langa integratul PRE-AMP HA12049A. Tensiunile de pe integrat sunt aproximativ identice cu ce scrie in manual, am verificat dioda zener ZD001(rezistorul R046 din anodul zenerului este un pic devalorizat masoara 24.5 Ohm in loc de 22 Ohm), tranzistori 0004 si 0005, sunt in regula. Am masurat tensiunea pe dioda laser LD si fotodioda PD. Initial tensiunea pe dioda laser era 1.3v si am marit-o la 2v din semireglabilul R049. Din pacate tot nu merge, singurul lucru care mi se pare suspect este faptul ca stabilizatorul 7908 sta foarte fierbinte, ajunge pana la 70 grade.

Posted Image

Desi se vede destul de frumos, e posibil ca fascicolul laser sa fie slab.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

https://goo.gl/photos/kauhurwG8kcaFA9s8

Link spre comentariu

Da,sistemul de motor de disc era utilizat în videocasetofoane,la motorul de cabesten,și motorul discului cu capete.Asta al dumitale e mai simplu,n-are decât 4 bobine,care primesc pe rând impulsuri,dintr-un registru de deplasare-se modifică frecvența pentru turație,și intensitatea pentru cuplu,și are p-acolo și-un senzor hall.E controlat de un servosistem de comandă.Dacă în integratul HA au intrat -18V,iar acum 7908 frige,sigur HA e dus.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Cred ca- i foarte probabil, stabilizatorul 7908 alimenteaza doar acel integrat si dioda laser. Banuiesc ca, consumul nu ar trebui sa fie mare. Nu am gasit datasheetul integratului sa vad cat consuma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări