Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD player Hitachi DA-800 nu citeste cd-uri.

valica

Postări Recomandate

Salutare, apelez la cei cu experienta, personal nu prea m-am bagat in cd playere. Pe scurt invarte cd-ul cateva secunde apoi se opreste, nu il citeste. Am verificat in mare daca am toate tensiunile in regula, totul era ok in afara de un regulator 7908, aveam la iesire - 18v in loc de -8V . L-am inlocuit dar se pare ca tot nu merge. Unitatea laser foloseste o dioda laser IR, se observa pe camera foto dar nu imi dau seama daca asa trebuie sau fascicolul are intensitatea scazuta ?

Posted Image

Posted Image

Editat de valica
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valica

11

• surubarila

8

• validae

5

• gogu1305

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate permanenta ! Trebuie vazut ce alimenta 7908 , daca e defect si negativa de -18 a ajuns pe iesire sigur a mai fitilizat ceva.E greu de spus din poze daca laserul "emite" normal.Daca ai schema pune-o aici si mai vedem.

Link spre comentariu

Deocamdata sunt la servici, cum ajung acasa am sa ma uit mai atent. Multumesc de interes. Sincer sa fiu e mai mult o ambitie sa-l fac sa mearga, e destul de vechi si mi-ar place sa-l vad functionand.

Editat de valica
Link spre comentariu

Poate ar fi cazul să cureți bine și lentila laserului, aceea se cam prăfuiește, nu mai zic de depunerea rezultată dacă playerul a funcționat într-o cameră unde se fuma.

Dacă ai posibilitatea, suflă aer uscat prin orificiile capului de citire, se mai depune praf și prin interior.Eu am modificat un spray mare cu țevișoară, căruia i-am lipit o valvă auto și-l umplu cu aer comprimat cu pompa auto.Astfel suflu aer prin mecanismele fine de gen...

Vezi că orice cap de citire are și niște semireglabili din care se reglează focalizarea spotului, trebuie umblat cu mare finețe acolo, dar am recuperat ceva unități reglând acele trimmere.E o muncă de Sisif, mai ales că lucrezi orbește, prin încercare și eroare....acolo trebuie în mod normal un dispozitiv de calibrare cu arie de fotdiode cu care se face reglajul fin.

Link spre comentariu

Daca integratul si dioda au scapat , e mai simplu la modelul asta , are semireglabilii pe placa , nu "puricuti" dintr-aia pe care doar cu lupa si surubelnita de "fineturi" poti sa-i misti.

Link spre comentariu

Poate ar fi cazul să cureți bine și lentila laserului, aceea se cam prăfuiește, nu mai zic de depunerea rezultată dacă playerul a funcționat într-o cameră unde se fuma.

Dacă ai posibilitatea, suflă aer uscat prin orificiile capului de citire, se mai depune praf și prin interior.Eu am modificat un spray mare cu țevișoară, căruia i-am lipit o valvă auto și-l umplu cu aer comprimat cu pompa auto.Astfel suflu aer prin mecanismele fine de gen...

Vezi că orice cap de citire are și niște semireglabili din care se reglează focalizarea spotului, trebuie umblat cu mare finețe acolo, dar am recuperat ceva unități reglând acele trimmere.E o muncă de Sisif, mai ales că lucrezi orbește, prin încercare și eroare....acolo trebuie în mod normal un dispozitiv de calibrare cu arie de fotdiode cu care se face reglajul fin.

Primul lucru asta l-am facut, am curatat lentila cu un betigas inmuiat in alcool izopropilic, dar nu era murdar. Da are semireglabili pe placi de modificat gain, offset. M-am jucat un pic cu semireglabilii dar fara rezultat.

Editat de valica
Link spre comentariu

Motorașul e ușor de schimbat, de obicei sunt motoare cu magnet permanent ce se găsesc ușor prin alte unități de disc , dar uneori sunt și motoare stepper, care nu se defectează. Am avut și câteva cazuri în care motorașul era așa de uzat că nu putea ajunge la turația necesară, dar sunt cazuri destul de rare.

Link spre comentariu

Asa este, la iesirea lui 7918 aveam -18V, am inlocuit si condensatorii electrolitici de la iesire, aveau ESR-ul mare. Referitor la motorul care invarte discul nu mi se pare ca se invarte incetul (mai testez asta), oricum motorul e mai atipic, statorul e de fapt niste bobine dispuse pe un cablaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări