Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

combina frigorifica gorenje hzso3566

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna seara.aceasta combina se prezenta cu temperaturi foarte scazute in frigider...la minim in frigider erau -15 grade si chiar mai coborau...in congelator era normal....defect sensorul lipit de placa frogorifica ce se afla inchisa in spuma din spate...cele 2 fire albe...am pus un senzor in interiorul frigiderului lipit de placa si acum totul functioneaza ok....

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• POLAKU2002

3

• vikvn

3

• cristi_ozana

1

Top autori în acest subiect

aceeasi eroare o am si eu la un gorenje cu doua compresoare

de unde ai cumparat senzorul ,unde mai exact ai decupat ? daca se poate o poza doua ,multumesc mult

Editat de vikvn
Link spre comentariu

Este vorba de termostatul din care reglezi temperatura din racitor. Din cauza ca acesta nu mai declaseaza si compresorul functioneaza permanent. Daca desfaci capacul termostatului vei gasi sonda termostatului unde este amplasata mergand dupa capilarul acesteia (o teava suptire din cupru) si cele doua fire care vin la termostat. Toate aceste operatii se executa cu frigiderul scos din priza. Termostatul il cumperi de la magazine de specialitate de profil sau poti chema un frigotehnist si ti-l inlocuieste acesta.

Link spre comentariu

esti amabil sa-mi spui exact unde ai taiat firele ? de nervi m as apuca eu de treaba ,am dat jde telefoane si greu mai gasesti un meserias disponibil.presupun ca se schimba usor !!

am gasit senzor original senzor temperatura frigider gorenje 108164 pe la 85 lei .

Editat de vikvn
Link spre comentariu

scuze...ceva am incurcat....asta e frigiderul cu 2 motoare....la asta iam modificat placa electronica ce se afla sus......caut acum sa gasesc vreo schema sa iti trimit..

clipocind "E2" am montat o rezistanta (3 rezistente de 10Kohm in paralel == 3.3Kohm) in serie cu sensorul defect... De o saptamana merge de minune, totul pare in regula.
Nota1: inainte sa fac operatiunea am mai intrebat o data la service cat costa modulul... era la fel ca acum cativa ani, cca 450ron (exclus sa dau aceasta suma si de fapt sa nu elimin cauza erorii!).

Nota2: modulul de comanda nu e defect (cel putin eu asa am inteles/el pare ok), defectul e la senzorul de vaporizare (din frigider). Modulul se schimba pentru a modifica plaja de valori acceptate pentru acel senzor (decalibrat) si pentru ca e mai dificil sa schimbi senzorul (+posibil ca problema sa revina).

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări