cristinel_bm Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Salutare, Am si eu nevoie de o parere ... as vrea sa pun niste miliampermetre (doua la numar) 0-100mA la un amplificator pe lampi, SE, sa fie permanent conectate, si sa pot regla biasul (tensiune inversa pe grila) dintr-un putzometru, in functie de citirea lor. Adica si cel mai mic/mare necunoscator sa isi regleze singur biasul in cazul in care schimba lampile. Si pur parerea mea, cred ca ar fi si de efect. Am ajuns, la miliampermetre analogice, care dupa discutii cu prieteni cunoscatori au spus ca sunt mai utile decat unele digitale. Nu vreau sa dezvolt discutia. Parerea pe care v-o cer, este de unde as putea sa imi fac rost de doua identice, dar care sa fie cat mai mici si mai compacte cu putinta. Va multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Un exemplu: https://www.tehnoelectric.ro/198-ampermetre_analogice dar se găsesc și la alte magazine, online sau nu.... Se pot folosi însă și VU-metre miniatură recuperate de la aparate vechi, magnetofoane, etc, pe care să le reetalonați și transformați în miliampermetre prin adăugarea unui șunt.Dar nu cred că vor fi mai utile decât unele digitale, care se găsesc și în versiuni miniatură. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Si pe aici. DAR... Am luat de la ei un voltmetru, credeam ca toate analogicele sunt trms. Cand l-am bagat in balarii, a mers cu porcii. Parca erau calibrate cu DT830... In sinusoidal arata foarte bine. Nu stiu daca e exact ce ai nevoie. Observatia mea e facuta pe un singur voltmetru, chinezarie. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Analogicele pot doar să medieze valoarea măsurată a tensiunii sau curentului, adică indică valoarea eficace. Magazinul acela, chiar dacă e de-al nostru (oltenesc), dar cu regret pot spune că vinde scump.Uneori aberant de scump...și eu cumpăr doar ocazional de la ei, doar când mă grăbesc și nu am încotro, de obicei doar mărunțișuri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Da, le au pe preturi... Uneori zici ca ei le produc si ce fac au doar numai ei in toata lumea. Ce-i drept, au si lucruri bune, nu exclusiv China. LM555 cu 8 lei, la Alexandria e cu 0.52 lei cel mai scump... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum