Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 1.2-1.5V / 10-15A

bogdan_luben

Postări Recomandate

Am nevoie de o sursa ce poate debita 10-15A la tensiunea de 1.2-1.5v. Sursa se alimenteaza cu un acumulator lipo de 7.4V, deci la intrare am 7-8.4V. Tensiunea la iesire nu trebuie sa fie redresata, consumatorul este rezistiv. Poate sa faca cineva un astfel de montaj? As dori ceva in comutatie sa nu fie grea/voluminoasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

3

• bogdan_luben

2

• Relav

1

• albasete

1

Top autori în acest subiect

Cum adică nu trebuie să fie redresată ?

La intrare avem curent continuu și , cel mai probabil ( și cel mai simplu de realizat) , convertorul respectiv va furniza tot curent continuu .

PS Și încă ceva . Dorești o schemă , o idee , ceva sau dorești un montaj gata făcut . În al doilea caz cred că secțiunea Servicii e mai potrivită.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

"Cum adică nu trebuie să fie redresată ?

La intrare avem curent continuu și , cel mai probabil ( și cel mai simplu de realizat) , convertorul respectiv va furniza tot curent continuu".

Asa vrea omul ca sa fie mai simpu. De ce spui ca este mai simplu curent continuu in curent continuu. O sursa in comutatie care din 8 V cc sa faca 1,5v ca este mai simpla, Tensiunea din secundar nu o mai redresezi si filtrezi. Scapi astfel de o dioda de 25-30 A (si radiatorul ei) si condensatorul de filtraj.

Link spre comentariu

Poate că ai dreptate . Eu cred însă că un oscilator care să dea 1,5V cu 10-15A nu este mai simplu decât un buck convertor dar este o apreciere personală .

( Sincer , prefer să fac o bobină decât un transformator ) .

În fine , trebuia să mai întreb și despre alte cerințe sau condiții . O să ne spună poate totuși OP ce vrea mai exact .

Link spre comentariu

Vreau sa fie cat mai simpla si usoara acea sursa, Va alimenta bujii incandescente pe un motor radial cu 5-7 cilindri. Imi este indiferent daca la iesire este CC sau CA. Am nevoie de montajul gata facut nu de schema

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări