Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

notare simbol condensatori

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...am inceput sa ,,plantez'' cele doua diode de putere(4A),condensatorul de filtraj(4700uF) si ,,ramura'' de jos dioda 1n4005,condensatorul de 220uF(50V),rezistorul 820r,cond cu tantal (1uF),diodele,dupa care am incercat sa alimentez sa vad daca in punctul notat in schema cu TP=minus 1,2V chiar am 1,2V dar am abservat ca rezistorul se incalzeste ,nu rau dar se incalzeste si nu am nici o tensiune in punctul respectiv ,este normal ?

Link spre comentariu

salut! am terminat montajul de facut l-am alimentat si functioneaza, dar,asa cum am spus si mai sus se incalzeste rezistorul de 820 ohmi ,acum ,din calculul autorului pentru acel rezistor imi rezulta o valoare mai mica insa eu m-am luat dupa valoarea din poza montajului facut de el ce as putea sa fac sa micsorez valoarea rezistorului sau sa-i maresc puterea ?

post-199011-0-03332700-1480403694_thumb.jpg

Link spre comentariu

acum partea cea mai complicata este comutatorul rezistorilor,cum nu gasesc un comutator care sa reziste la 3A ma gandesc sa folosesc comutatorul pentru a-mi comanda cate un releu pentru fiecare rezistor,stiu ca contactii pot produce efect capacitiv insa aici nu cred ca imi va afecta montajul !

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

dupa o functionare scurta am introdus montajul intr-o carcasa metalica dar am ,,reusit" sa ating partea cu lipiturile de masa si a facut scurt,acum,am schimbat cateva componente dar partea care ma intriga este ca la iesire am tensiune reglabila dar nu am nici un fel de putere adica curentul este limitat la zero ! Ce pot sa mai fac ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări