ASZ12 Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 (editat) salut ! vreau sa construiesc alimentatorul acesta dar cred ca unele notatii ale condensatoarelor electrolitice sunt gresite (polarizarea),as dorii un pic de ajutor multumesc ! Editat Noiembrie 28, 2016 de ASZ12 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Simbolurile (si deci polarizarea ) sunt folosite corect. https://www.google.ro/search?q=capacitor+symbols&rlz=1C1ASUC_enRO676RO676&espv=2&biw=1360&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiFiNLVk8vQAhViApoKHVAACZcQ_AUIBigB Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 ok,multumesc,sper sa ,,iasă'' din prima... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 E usoara, nu are voie sa nu iasa. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 ...am inceput sa ,,plantez'' cele doua diode de putere(4A),condensatorul de filtraj(4700uF) si ,,ramura'' de jos dioda 1n4005,condensatorul de 220uF(50V),rezistorul 820r,cond cu tantal (1uF),diodele,dupa care am incercat sa alimentez sa vad daca in punctul notat in schema cu TP=minus 1,2V chiar am 1,2V dar am abservat ca rezistorul se incalzeste ,nu rau dar se incalzeste si nu am nici o tensiune in punctul respectiv ,este normal ? Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 salut! am terminat montajul de facut l-am alimentat si functioneaza, dar,asa cum am spus si mai sus se incalzeste rezistorul de 820 ohmi ,acum ,din calculul autorului pentru acel rezistor imi rezulta o valoare mai mica insa eu m-am luat dupa valoarea din poza montajului facut de el ce as putea sa fac sa micsorez valoarea rezistorului sau sa-i maresc puterea ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 E normal să se încălzească, fiindcă e parcurs continuu de un curent ce trece prin diodele folosite ca referință de tensiune negativă.Puteți mări puterea rezistorului, ca să disipe mai ușor căldura, sau îl realizați din mai multe rezistoare înseriate sau paralel. Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 multumesc, asa am sa fac ! Link spre comentariu
ASZ12 Postat Noiembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 acum partea cea mai complicata este comutatorul rezistorilor,cum nu gasesc un comutator care sa reziste la 3A ma gandesc sa folosesc comutatorul pentru a-mi comanda cate un releu pentru fiecare rezistor,stiu ca contactii pot produce efect capacitiv insa aici nu cred ca imi va afecta montajul ! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Ce treaba au capacitatile ce citiva picofarazi in schema asta? Nu era mai simplu sa faci o schema deja testata si mai performanta de aici de pe forum? La schema asta ai pierderi foarte mari pe elementele serie. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 (editat) Sursa:chemelec.com http://chemelec.com/Projects/Power-Supply/Power-Supply.htm Editat Noiembrie 29, 2016 de thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Frumoasa realizare. Mă pregăteam sa il felicit pentru reusita. Link spre comentariu
ASZ12 Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 dupa o functionare scurta am introdus montajul intr-o carcasa metalica dar am ,,reusit" sa ating partea cu lipiturile de masa si a facut scurt,acum,am schimbat cateva componente dar partea care ma intriga este ca la iesire am tensiune reglabila dar nu am nici un fel de putere adica curentul este limitat la zero ! Ce pot sa mai fac ? Link spre comentariu
validae Postat August 28, 2017 Partajează Postat August 28, 2017 Integratul l-ai schimbat ? Link spre comentariu
ASZ12 Postat August 28, 2017 Autor Partajează Postat August 28, 2017 pe cel de la iesire... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum