geogrig Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Salutare! Dupa cum spune titlul, caut aceasta schema. Nu gasesc pe nicaieri, oriunde pe net. Pe romanian home computers e orice alta schema numai de HC 90 nu e. Oricum, daca ma ajuta cineva sa repar calculatorul asta, eventual doar sa ma ajute cu echivalente de IC-uri, dar facute de firme mai consacrate, ar fi perfect! Mai concis, vreau sa il conectez la un TV led, ori pe component, ori pe RGB/SCART. Iesirea compozita pe care o are e alb negru. Am reusit sa scot iesire color pe un CRT, dar pe TV modern nu merge, am imagine neagra pe RGB. Multumesc! George Link spre comentariu
geogrig Postat Decembrie 2, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2016 Dupa cateva verificari, am ajuns la concluzia ca nici o consola veche nu imi da semnal RGB pe acest TV. Am un TV LG LED 42". Stie cineva daca aceste tv-uri moderne suporta intrare analog RGB? Link spre comentariu
geogrig Postat Decembrie 10, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Chiar nimeni nu e interesat de vintage computing? Rog un moderator sa mute acest topic unde trebuie daca e necesar, pentru a putea fi vazut de cine trebuie. Multumesc! Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Iesirea compozita din cate imi amintesc era Color. Daca televizorul are scart atunci ar trebui sa suporte rgb. Vezi ca semnalul pe compenente ( YPbPr ) nu este acelasi lucru cu RGB. Uite un material care ar trebui sa te ajute. De altfel netul e plin astfel de informatii.... http://mts.speccy.cz/doc/128_rgb.pdf Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Televizorul nu suporta RGB pe SCART, doar YPbPr, nu umbla degeaba la unitate ca nu e de la ea. Multe tv-uri CRT au posibilitatea de a selecta intrarea SCART ce semnale sa foloseasca: RGB sau YPbPr, nu e acelasi lucru si nu e nicidecum obligatoriu ca un tv sa le suporte pe ambele. Link spre comentariu
geogrig Postat Decembrie 16, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Ok deci am nevoie de un adaptor sau convertor de la RGB TTL la YPbPr. Exista o schema mai simpla pe care sa o creez? PDF-ul acela ma ajuta, dar doar in cazul cand TV-ul suporta RGB. Link spre comentariu
geogrig Postat Aprilie 21, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2017 Rog un moderator sa mute acest topic undeva sa-l vada posibili nostalgici pasionati de HC-uri si alte ZX Spectrum-uri. As dori sa fac un schimb de cunostinte cu cineva care s-a mai ocupat in trecut de aceste modele de calculatoare. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum