Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema HC 90, varianta cu IC-uri rusesti.

Postări Recomandate

Salutare!

Dupa cum spune titlul, caut aceasta schema.

Nu gasesc pe nicaieri, oriunde pe net. Pe romanian home computers e orice alta schema numai de HC 90 nu e.

Oricum, daca ma ajuta cineva sa repar calculatorul asta, eventual doar sa ma ajute cu echivalente de IC-uri, dar facute de firme mai consacrate, ar fi perfect!

Mai concis, vreau sa il conectez la un TV led, ori pe component, ori pe RGB/SCART. Iesirea compozita pe care o are e alb negru. Am reusit sa scot iesire color pe un CRT, dar pe TV modern nu merge, am imagine neagra pe RGB.

Multumesc!

George

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• geogrig

5

• djvas

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Dupa cateva verificari, am ajuns la concluzia ca nici o consola veche nu imi da semnal RGB pe acest TV. Am un TV LG LED 42". Stie cineva daca aceste tv-uri moderne suporta intrare analog RGB?

Link spre comentariu

Televizorul nu suporta RGB pe SCART, doar YPbPr, nu umbla degeaba la unitate ca nu e de la ea. Multe tv-uri CRT au posibilitatea de a selecta intrarea SCART ce semnale sa foloseasca: RGB sau YPbPr, nu e acelasi lucru si nu e nicidecum obligatoriu ca un tv sa le suporte pe ambele.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Rog un moderator sa mute acest topic undeva sa-l vada posibili nostalgici pasionati de HC-uri si alte ZX Spectrum-uri. As dori sa fac un schimb de cunostinte cu cineva care s-a mai ocupat in trecut de aceste modele de calculatoare. Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări