Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak56-4

bubusmecherul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

7

• bubusmecherul

6

• Giorgian tv

4

• surubarila

3

Top autori în acest subiect

dom florin am scos afara tranzistorul,am scos afara ptc,am decuplat circuitul de demagnetizare,am scos siguranta fuzibila,am conectat un bec in locul sigurantei,cred ca trebuiea sa se aprinda becul,si pe urma sa se stinga,da la tv nici becul nu se aprinde deloc,am verificat din nou tot ce tine de diode,dar nimic,mie frica sa mai montez un alt tranzistor sa nu se arda iarasi,va rog.

Becul nu se aprinde fara mosfet montat

Link spre comentariu

Spuneti-i si ce trebuie sa faca ca sa vada daca integratul da impulsuri!

Verifica fara mosfet.Pui un led cu anodul la grila mosului si K la masa.Daca ledul pulseaza atunci sant impulsuri.,,daca nu mai sapa ca altfel mai arzi unul.

Link spre comentariu

Becul nu se aprinde fara mosfet montat

Ceva nu face bine.Chiar cu tz. in circuit dar fara comanda -R810 scoasa , R811 dintre G si S tine MOS-ul blocat.Ori C-ul de 100 micro/400V a ramas incarcat ori e altceva.Un "puls" luminos trebuie sa apara daca C-ul mare e descarcat.

Link spre comentariu

Eu cred ca nu prea as bate capul.asteapta totul mura in gura.

Eu vad ca le repara pina la urma , dar se face ca nu stie , sau ma insel :scarpin

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Componentele din snubber sunt bune ? D802 , C812 , C809

Ca să vezi dacă UC3843 dă impulsuri , și nu ai osciloscop să verifici cu el , incearcă să faci un detector de vârf cu diode pe a cărui ieșire să conectezi multimetrul setat pe 20 de volți ( de exemplu ) , iar intrarea detectorului , pe pinul 6 al integratului din sursă .

Varianta cu LED nu este eficientă , datorită frecvenței ridicate a impulsurilor de comandă .

Posted Image

Diode 1N4148

Condensatoare 0,1-0,22 microfarazi .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Eu vad ca le repara pina la urma , dar se face ca nu stie , sau ma insel :scarpin

cred ca este valabila a doua varianta domn florin,eu am prins faza aceasta de ani de zile,cine ar fi acela sa piarda timpul in fata pc-ului in loc sa faca treaba la oameni si sa le ia banul?.... :scarpin

Link spre comentariu

cred ca este valabila a doua varianta domn florin,eu am prins faza aceasta de ani de zile,cine ar fi acela sa piarda timpul in fata pc-ului in loc sa faca treaba la oameni si sa le ia banul?.... :scarpin

Pai daca are cite 2 clienti pe saptamina ce sa faca in restul timpului

Link spre comentariu

Pai daca are cite 2 clienti pe saptamina ce sa faca in restul timpului

tocmai deaceea ca are timp sa invete,mai ales ca are si calculatorul la dispozitie tot timpul,sau poate omul este prea comod atat timp cat exista elforum.

Link spre comentariu

trebuie sa inventam ceva mai concret pe forumul acesta pentru cei care tot invata onlineRobotul de reparatii online sau MANA BIONICA

Editat de Sorin Schiriac
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări