Vizitator geoalbi Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Credeam ca inteleg cat de cat instalatile electrice, dar problema asta m-a lasat perplex. Am un apartament intr-un bloc nou cu tablou de sigurante cu 8 automate grupate 3+3+2 si generala. La un moment dat si fara nici uin declansator au sarit sigurantele: generala de pe hol, generala din panou si una de circuit (pare pe becuri). Au ridicat sigurantele una cate una, cand am ridicat-o pe cea de circiut, au sarit din nou toate. Asa ca a ramas jos. Pana aici nimic neobisnuit. Am 2 becuri pe hol care sunt puse pe 2 intrerupatoare cap scara. Faza ciudata este ca acum, cu acea siguranta lasata jos, becurile de pe hol si din baie nu se aprind direct din intrerupatorul lor. In schimb se aprind daca aprind oricare din becurile din dormitoare. Deci ca sa aprind un bec pe hol sau baie, trebuie sa actionez intrerupatorul lui + unul din intrerupatoarele din dormitor. In plus, toate becurile afectate din jumata te de casa palpaie insuportabil. Si daca aprind cel de-al doilea bec din dormitor se schimba felul cum palpaie: frecventa si intensitatea luminii si a palpairii. Tiate becurile sunt economice cu halogen (cred). Vreo idee? Link spre comentariu
lutza2 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Scoti becurile de pe circuitul unde nu poti ridica siguranta siverifici cu atentie duliile. Link spre comentariu
ciupacabra Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 "am un apartament intr-un bloc nou" e normal,Gigel,deprofesie zugrav,a facut instalatia electrica rezulta,din descrierea ta ca,alimentarea becurilor de pe hol se face din becurile din dormitoare (cel putin nulul sau o faza) palpairea becurilor rezulta din "intoarcerea" curentului prin filamentul becurilor (comutatoarele sunt pe nul,nu pe faza,cum e normal) + ,mai mult ca sigur,ai sigurante doar pe faze,nu si pe nul (probabil pt nul ai o bara comuna) scoti generalul,scoti toate becurile,pui comutatoarele pe oprit,scoti conductorii din sigurante cu aparatul de masura suni toate cablurile,la treci cu pixu pe hartie si descoperi problema Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum