Vizitator geoalbi Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Credeam ca înțeleg la un nivel elementar instalațiile electrice, dar faza asta m-a lăsat perplex. Am un apartament construcție noua. Tablou de siguranțe cu 8 automate grupate 3+3+2 și generala. La un moment dat, fără nici un declanșator au sărit siguranțele: generala de pe casa scării, generala din tablou și una de circuit becuri.Le-am ridicat pe rand și când o ridicam pe cea de circuit au căzut din nou toate. Așa ca a rămas jos. Pana aici nimic nemaivăzut. Pe hol am 2 becuri puse pe întrerupătoare cap scara. Faza voodoo e ca acum becurile de pe hol și din baie nu se mai aprind doar din întrerupătorul lor. Žn schimb se aprind dacă aprind oricare din becurile din dormitoare. Când se aprind, toate becurile din jumătate de casa pâlpâie insuportabil. Dacă aprind sau sting cel de-al doilea bec din dormitoare se schimba puterea și frecventa palpaielii.Vreo idee? Link spre comentariu
jokerul verde Postat Ianuarie 2, 2017 Partajează Postat Ianuarie 2, 2017 probabil intre doua doze de ramificatie(sau chiar in doze) ...sau intrerupt niste conductoare...asta dupa ce au facut scurtcircuit....dovada sigurantele declansate.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 E groasa... scoate toate becurile si toate intrerupatoarele si suna firele peste tot pe unde le prinzi.in dulii, in intrerupatoare apoi in doze dar fara sa le desfaci, doar le dezizolezi. Asteapta-te sa nu bipaie aparatul. Poti avea o reziatenta de cateva sute, mii de ohmi. In principiu ar trebui sa ai infinit sau ol, depinde de aparat. Ma refer la sunatul intre faza si nul ca sa vezi daca se ating pe undeva. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 3, 2017 Partajează Postat Ianuarie 3, 2017 Cumva ai bransament trifazic, unele becuri pe o faza si unele pe alta? Daca da, ti s-a dus legatura de la nulul becurilor la nulul retelei, si acum ai cele 2 seturi de becuri in serie intre 2 faze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum