Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce am mai depanat .....

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Deschid acest topic unde o să postez aparate cu tuburi depanare de mine,poate le sunt utile si altora.Zilele trecute am depănat un amp de chitara Orange HT30 (pret 968 euro) ampul al unuia din chitariștii trupei Coma.Un amp ok din punctul meu de vedere,cei de la Orange sunt printre puținii care montează rezistente de 2w în anozii tuburilor,un lucru bun,altii pun de 0,5..0,6w, după un timp aceste rezistente cedează ori introduc tot felul de zgomote in amp.In G2 finale folosesc rezistente de 5W ! Cum nimic pe lume nu este perfect ,au făcut și ei economie ,condensatorii electrolitici fiind de slabă calitate (la măsurare am gasit valori mult mai mici ale capacităților si pierderi mari )la fel si potentiometrii - din categoria pîrnaie.Ampul a ajuns la mine cu următoarele defecte : zgomot la cuplarea tensiunii anodice,un "sfogait" ,care dispărea după o perioadaputerea redusă brum zgomot cînd se acționau potentiometrii .M-am apucat de treabă ,finalele uzate,un condensator explodat,o rezistenta intrerupta ,din catozii a doua finale (există un comutator care comuta pe două sau patru finale) întreruperea acelei rezistente a dus la explozia condensatorului care este în paralel pe ea.Potentiometrii defecti au fost înlocuiți cu unii Alpha,condensatorii electrolitici de pe alimentare au fost înlocuiți cu Nichicon,noile finale sunt 4X6P14-EV.După depanare ampul funcționează în mințile lui.

post-176980-0-78252100-1480236436_thumb.jpg

post-176980-0-41202400-1480236456_thumb.jpg

post-176980-0-54153700-1480236477_thumb.jpg

post-176980-0-25788400-1480236502_thumb.jpg

post-176980-0-69978600-1480236517_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• edy_wheazel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Fain, mai ales ca-mi place "Coma". Nu ma asteptam ca Orange sa bage potentiometrii de 50 de bani in scule.

Cam toate ampurile fabricate azi au potentiometrii de calitate slabă,la pachet cu conectica,concurenta este mare si se face economie maximă.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări