Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Cartea de salvare" a masinii, obligatorie?

Postări Recomandate

E un subiect de discutat discutii.Nu e nimic oficial,dar probabil zvonacii si raspandacii isi fac treaba.

In alta ordine de idei,nu mai bine cei de la descarcerare,daca au nevoie de asemenea informatii isi creaza propria baza de date ca sa stie unde si cum sa actioneze?Gandesc e mai usor sa te uiti pe o tableta sau telefon sa vezi ce te intereseaza(in drum spre locul de interventie) decat odata ajuns acolo,sa ghiontesti victima aproape moarta mai intr-o parte ca sa poti cauta in voie prin resturile masinii dupa ghiznovatica aia de carte...idioata idee(cu exceptia situatiei cand acea porcarie de carte va trebui platita,si atunci e justificabil efortul de a obisnui soferii ca e posibil sa se ceara asa ceva).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Initial am crezut ca ar fi obligatorie aceasta "carte de salvare" a masinii. Recunosc, nu prea servesc stirile gen "can-can", dar cu asta m-au prins, :rade: fiind direct interesat sa-mi tin economiile in buzunar (vorba vine) si sa nu contribui la bugetul consolidat al primariilor (prin amenzi inutile).

Pe de alta parte, cred ca initiativa este buna pentru cateva cazuri speciale (instalatie GPL, amortizoare pe gaz).

........

Legat de becuri vs gropi...de curand vorbeam cu un vecin care a lucrat multi ani in Italia, se invatase cu drumurile de acolo :84, iar cand a venit in tara a incasat una bucata groapa de i s-au scuturat toate becurile de pe dreapta. Un fel de bun venit in RO (frontiera de Vest).

Link spre comentariu

Aceasta ~carte~ este un carton format A 4 sau A 5 (inca nu este stabilit ceva clar) in care este prezentata schita autovehiculului cu locurile unde sunt air bag-uri ( care daca au explodat la impact chiar nu mai intereseaza pe nimeni) pistoanele cu gaz care sustin haionul sau capota, rezervorul de combustibil ;i ranforsarile, totul pt a sti unde pot taia si interveni fara risc cei de la descarcerare. Este o prostie, in caz de accident imediat cei de la descarcerare taie cablul de la baterie si apoi se apuca de treaba. Aceasta prostie trebuie tinuta la parasolarul soferului pt ca atunci cand il dai in jos sa-ti cada peste ochi si pe langa disconfortul cu soarele sa mai ai si alt motiv de nervi.

Nu este legiferata prostia asta . Masina are inscriptionat pe volan AIR BAG, pe bord la pasager AIR BAG la scaune la fel, pe lateral la fel, numai niste tampi'i care nu au v[zut niciodata pe dinauntru o masina au putut sa screama asa o idee geniala.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări