Mircea Bartic Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Ca sa ajungi pe WN la presiunea acustica trebuie sa pui 17 difuzoare SAL cea ce razulta un pret de 841,5 EuroSa nu ne plafonam cu astfel de afirmatii care denota....lipsa de practicism.din partea cuiadica vrei sa spui ca nu ne intereseaza SPL-ul in medii de sonorizare? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Ca sa ajungi pe WN la presiunea acustica trebuie sa pui 17 difuzoare SAL cea ce razulta un pret de 841,5 EuroSa nu ne plafonam cu astfel de afirmatii care denota....lipsa de practicism.Tu nu ai vazut atatea boxe cate am facut eu, mai ia manualele alea din anii 40 si mai invata :goodman:Ce ma distreaza la unii care cred ca ei sunt ce-i mai mari practicieni dar in viata lor au vazut boxe doar in poze, vine si zice unui producator de boxe ca are lipsa de practicism :smt005 Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 cred ca donpetru vroia sa spuna ca nu e nevoie chiar de 17 saluri ca sa ajungi din urma WN-ul.Partial are dreptate, adica la partea de bas intrci wn-ul cu mai putine sbx-uri, dar la medii sbx e de toata jena, si sa ai un container intreg ca tot nu ai cum sa egalezi wn15 in materie de claritate si putere in medii. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 cred ca donpetru vroia sa spuna ca nu e nevoie chiar de 17 saluri ca sa ajungi din urma WN-ul.Partial are dreptate, adica la partea de bas intrci wn-ul cu mai putine sbx-uri, dar la medii sbx e de toata jena, si sa ai un container intreg ca tot nu ai cum sa egalezi wn15 in materie de claritate si putere in medii.Eu am calculat si din calcule a iesit atata, SAL- ala e bun pentru casa dar e scump pentru ce poate chiar si in acest domeniu Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 cred ca donpetru vroia sa spuna ca nu e nevoie chiar de 17 saluri ca sa ajungi din urma WN-ul.Partial are dreptate, adica la partea de bas intrci wn-ul cu mai putine sbx-uri, dar la medii sbx e de toata jena, si sa ai un container intreg ca tot nu ai cum sa egalezi wn15 in materie de claritate si putere in medii.Eu am calculat si din calcule a iesit atata, oricine poate reface calculele sa se convinga... SAL- ala e bun pentru casa dar e scump pentru ce poate chiar si in acest domeniu, din pacate in Romania nu ai multe variante din care sa alegi gasesti doar chinezesti proaste proaste si chnezesti proaste Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 cred ca donpetru vroia sa spuna ca nu e nevoie chiar de 17 saluri ca sa ajungi din urma WN-ul.Chiar la acest lucru ma refeream. Multumesc pentru intentie Sharky. Link spre comentariu
Parakiosu2 Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 donpetru vezi ca am lasat si eu un link cu SBX3040 ... cerusem o parere... e 130 RON ...... 2 woofere cu difuri de astea cum credeti ca s-ar auziSBX3040 se comporta excelent in incinte bassreflex deoarece in primul rand Qts acestui difuzor este sub 0,5, mai exact 0,42. Acest difuzor suporta suprasarcini tranzitorii de lunga durata la fel de bine ca woofer-ul de la: http://www.paacoustic.com/pdf/CHALLENGE ... -300MB.pdf asta datorita faptului ca puterea aparenta a bobinei este aceeasi cu a difuzorului de mai sus (care costa circa 300 RON). Intr-adevar, varianta difuzorului de pe site-ul telecomenzii.ro nu este foarte grozava fata de celelalte doua variante de difuzoare prezentate de mine. In concluzie: 1. incearca varianta cu woofere-le de SAL3040 pt ca obti cel mai bun raport calitate pret (obs. am realizat cu aceste woofere o sonorizare in domeniu profesional cu rezultate foarte bune - poate am sa public pe acest forum acel proiect cu doua SBX3040 si medii+tweeter, exceptional - de ce spun asta, pt ca de curand l-am comparat cu o varianta asemanatoare de la Mackie - diferenta =0 - nu am spus-o numai eu au spus-o si alti); 2. pentru o incinta bassreflex ieftina in domeniu PA poti sa mergi cu HP-15W si PHT-408. SUCCES. Si eu ca prostu mi-am luat WN-uri.Ce fraier am fost. :weedman: Link spre comentariu
Kenwood_DJ Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 @DON, scuze, da nu am inteles prea bine.Tu compari C12-300mb cu SAL 3050 ???? ambele difuri si de 12" ? Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Vezi Kenwood sa nu faci confuzie intre userul Don so Donpetru :weedman: :weedman: :weedman: , prietenii stiu de ce :yawinkle: nu cred ca a zis nimica de c12, doar de wn15S la rugamintea mea :yawinkle: Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Doamne cata harababura s-a facut aici... :smt005 Ms adi pt interventie :yawinkle: Oricum, am realizat ceva: incep sa am alergie la puterile astea aparente. In concluzie tre sa fac cumva sa-mi rezerv juma de zi libera cel putin ca sa ma apuc sa fac curat in ultimele 5 pagini de topicuri de la Incinte ca s-au scris tot soiul de abureli ( unele cu "argumente", altele fara "argumente" ). Deja mi-am facut o parere clara!Acum cu alea 17 difuzoare, adevarul este ca nu ai nevoie de 17 difuzoare, dar avand in vedere ca si afirmatia lui donpetru a fost inteleasa exact pe dos ( cel putin asa sustine el ) eu spun ca nimeni nu are nici o vina. Cateodata chiar sunt persoane care vor sa aiba 100000 de posturi acolo la total posts...din pacate...si asta se vede foarte clar. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Tu compari C12-300mb cu SAL 3050 ???? ambele difuri si de 12" ?Corectez, cred ca ai inteles gresit SBX4060 vs. WN-15S. Bineinteles la rugamintea lui adircf. Intrebarea intrabatoare: Ce ati face daca aveti 50Euro in buzunar si vreti sa cumparati un difuzor? Ati cumpara SBX-ul sau nu? Sau ati cumpara un HP15 ? :smt006 Ati mai pune inca vreo 70Euro pt a lua WN-15S ? Credeti, la ce performante are WN-15S, se merita acei 70Euro in plus ? Pana dati raspunsul ma duc sa beau o bere :drinkers: Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Credeti, la ce performante are WN-15S, se merita acei 70Euro in plus ?Clar! :weedman: Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 @donpetru Nici tu nu ai inteles o treaba aici: difuzorul potrivit pentru aplicatia potrivita Nu poti face sonorizari cu sal-ul acela si daca tot faci sonorizari cat de profi trebuie sa fii sa ai 50 de euro in buzunar? Daca ar fii sa am un woofer in casa si ar trebui sa aleg intre sal-ul respectiv si wn15s, NORMAL ca as alege sal-ul. Ideea a fost ca ai iritat unele persoane spunand ca motorul celor doua difuzoare este identic. Nu toata lumea se uita la bani cand vor sa asculte muzica. De exemplu este un user ca asculta in casa cu un woofer cu Paudio SD18 EL. Nu e nebun (cred), doar i s-a pus pata pe difuzorul respectiv cum la altii li se pun pata pe WV, BMW sau alte clase. Ma intelegi? Sa nu te superi pe mine la urmatorul paragraf, te rog frumos :smt006 : Tu chiar crezi ca daca ii spui unui nou venit ce habar nu are sa lege plusul si minusul de putere aparenta, reactiva si restul chestiilor ce le spui tu, o sa inteleaga ceva? Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 difuzorul potrivit pentru aplicatia potrivitaFoarte corect si sunt de acord cu afirmatia asta. Dar cred totusi ca nu am ales corect termenii de comparatie. Adica ar fi fost mai corect sa compar, un difuzor de la SAL, de ex. PA40100 cu Wn-15S. Atunci as fi pus fata in fata doua difuzoare PA. Intradevar SBX este bun numai pentru acasa. Dintre dezavantajele acestui difuzor unul foarte important este modul in care a fost produs sau "lucrat", ceea ce bineinteles nu se poate spune despre WN-15S, fara indoiala. De fapt acest aspect este redat si prin pretul atat de diferit a celor doua difuzoare, ca sa nu mai vorbesc de anumite specificatii tehnice, unele mai importante fiind consemnate de NeXuS_3 intr-un post anterior. Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 mai era o cearta pe un forum vecin in care spuneam ca daca vrei sa compari 2 difuzoare de brand diferit, incearca sa cauti 2 difuzoare cu puteri aprozimative si la fel si parametrii, le pui in incinte identice si faci testul cu balansul de pe un canal pe celalalt. Nu siu cum sa-ti spun ce calitate are sal-ul acela. Am ascultat multe sal-uri cica din gama "profesionala" si parerea mea e ca sunt niste jafuri. P.S. Daca ar fii sa aleg intre sal PA40100 si wn15S tot wn-ul l-as alege din urmatoarele chestii. SPL mai mare, mai usor, amplificare mai mica pentru a scoate performante maxime din wn. Cred ca ti-ai dat seama ca nu sunt difuzoare ca sa le compari corect. sal-ul daca mai tin minte e pentru woofer catalogat si sa fim seriosi, la 800 de w ala cred ca deja e mort Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum