Vizitator donpetru Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 donpetru vezi ca am lasat si eu un link cu SBX3040 ... cerusem o parere... e 130 RON ...... 2 woofere cu difuri de astea cum credeti ca s-ar auziSBX3040 se comporta excelent in incinte bassreflex deoarece in primul rand Qts acestui difuzor este sub 0,5, mai exact 0,42. Acest difuzor suporta suprasarcini tranzitorii de lunga durata la fel de bine ca woofer-ul de la: http://www.paacoustic.com/pdf/CHALLENGE ... -300MB.pdf asta datorita faptului ca puterea aparenta a bobinei este aceeasi cu a difuzorului de mai sus (care costa circa 300 RON). Intr-adevar, varianta difuzorului de pe site-ul telecomenzii.ro nu este foarte grozava fata de celelalte doua variante de difuzoare prezentate de mine. In concluzie: 1. incearca varianta cu woofere-le de SAL3040 pt ca obti cel mai bun raport calitate pret (obs. am realizat cu aceste woofere o sonorizare in domeniu profesional cu rezultate foarte bune - poate am sa public pe acest forum acel proiect cu doua SBX3040 si medii+tweeter, exceptional - de ce spun asta, pt ca de curand l-am comparat cu o varianta asemanatoare de la Mackie - diferenta =0 - nu am spus-o numai eu au spus-o si alti); 2. pentru o incinta bassreflex ieftina in domeniu PA poti sa mergi cu HP-15W si PHT-408. SUCCES. Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Acest difuzor suporta suprasarcini tranzitorii de lunga durata la fel de bine ca woofer-ul de la: http://www.paacoustic.com/pdf/CHALLENGE ... -300MB.pdf asta datorita faptului ca puterea aparenta a bobinei este aceeasi cu a difuzorului de mai sus (care costa circa 300 RON).Fii serios donpetru. Tu vrei sa zici ca motorul difuzoarelor este identic, ca rezista la puterea aia? si singurul dezavantaj e ca c12 e mai scump ? fa-mi o comparatie intre un sal si un wn15s, sa vad unde ajungi cu puterile aparente. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 SBX3040 se comporta excelent in incinte bassreflex deoarece in primul rand Qts acestui difuzor este sub 0,5, mai exact 0,42. Acest difuzor suporta suprasarcini tranzitorii de lunga durata la fel de bine ca woofer-ul de la: http://www.paacoustic.com/pdf/CHALLENGE ... -300MB.pdf asta datorita faptului ca puterea aparenta a bobinei este aceeasi cu a difuzorului de mai sus (care costa circa 300 RON). :smt005 :smt005 :smt005 Tu ai pus mana pe c12 sau vb asa la ghiceala?Puterea aparenta e aceeasi? Tu vb serios?C12 are bobina de 3" iar sbx de 2", pe langa asta uite la ce gauri de aerisire are. Crezi ca se pot compara?Uite-te la parametri, vezi acolo ce diferenta mare e intre ei.Cu ce boxa mackie ai facut comparatia?Cum a scris adircf: Despre wn15 ce parere ai? E mai bun ca SAL-ul sau nu? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 donpetru, incearca sa traiesti in 2007daca discutia asta avea loc in 1970 atunci, poate ca totul era ok, insa in ziua de azi, cred ca toata lumea de aici, care este in domeniu, este constienta ca aberezi. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Tu vrei sa zici ca motorul difuzoarelor este identic, ca rezista la puterea aia? si singurul dezavantaj e ca c12 e mai scump ?Cam asa ceva... fa-mi o comparatie intre un sal si un wn15s, sa vad unde ajungi cu puterile aparente. Uite o comparatie: Apropo, crezi ca se merita sa dai un pret mai bine de 100Euro pe un WN-15S decat sa cumperi un SBX4060 ? Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Cum sa compari SAL cu PAudio?E ca si cum ai compara Puma cu Wink( pantofi sport) :rolleyes: Sau puterea aparenta sau cum o numeai tu,dupa marimea bobinei :smt007 Degeaba e bobina la fel de mare ca are alt suport,alta sarma si alt lac de lipire.WN-ul e cu 10 dB mai sensibil decat SB-ul,deci il astupa :rock: si in plus e cu 100g mai greu conul,nu o sa ai un raspuns tranzient bun.woofere de casa sunt in seria Studio de la Beyma si nu sunt cu mult mai scumpe decat un SAL. Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Apropo, crezi ca se merita sa dai un pret mai bine de 100Euro pe un WN-15S decat sa cumperi un SBX4060 ?Donpetru..... :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 Nu cred ca ai vorbit serios la faza asta, hai spune ca e o gluma, te rog.Eu cred ca tu ai ramas cu teoria/tehnologia/patentele/inovatiile pe cand bobina difuzoarelor functiona rece, sub 20 de grade C. Nu vreau sa te jignesc in nici un mod dar quote-ul de mai sus, chiar e aberant. parerea mea.Apropo, crezi ca se merita sa dai un pret mai bine de 100Euro pe un WN-15S decat sa cumperi un SBX4060 ?Donpetru, orice om (ce se ocupa cu sonorizarile) ajunge la urmatorul prag in viata lui, printre care si eu am fost: ""De ce sa dau 4 milioane pe un difuzor de 15" cand pot sa imi iau la 1,2 mil de la magazinul cutare si de ce sa dau eu pe o inalta 1,5 mil cand imi iau o goarna piezzo mare si tare cu 200 de mii"".Ei bun, cand ai depasit pragul asta si ti-ai dat seama ce prost ai fost in trecut atunci poti spune cu adevarat ca faci sonorizari profesionale.Uite. Intra putin pe situl de la B&W (Bowers & Wilkins daca nu stii). Tu chiar crezi ca poti sa reproduci sunetul a 2 boxe de 5000 de E cu ceva chinezarii de 2 bani? sa fim seriosi, nu stiu daca ma intelegi Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Ok, deci sunt socat 1. asta e unul din motivele pt care Sal-ul nu e f grozav 2. la 7.34 mH la 1 Khz SAL-ul va avea niste medii extraordinare :weedman: 3. 12 dB diferenta de sensibilitate e asa o nimica toata, pentru sonorizari e total inutila :weedman: 4. asta e o aberatie, explica-mi si mie ce formule folosesti tu pentru a determina aberatiile astea 5. tare as vrea sa stiu cum ai ajuns la concluzia asta Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 donpetru:Si fara sa calculez imi dau seama ca valoarea care ai scris-o la eficienta e f departe de adevar.Eficienta tine de Qes, Vas si Fs. Uite-te la ei si vezi ce diferenta mare e.Cum ti-a dat tie 5% eficienta pt SAL?Si chiar daca e asa de mare de ce nu se vede si la SPL? Nu e cam mult 10dB diferenta? Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Eu zic ca Wn-15s il face praf pe sbx:Uita sa iti argumentez si de ce ( am luat parametrii care ma intereseaza pe mine ):Qts 0.252 vs 0.42 - Wn15S este excelent pe bassreflex, pe cand SBX este la limita superioara ( deci sunteul va tinde spre ceva huruiala );FS 39.8 vs 23 acel fs scazut indica masa mare a parti mobile comaprativ cu "forta" difuzorului, deci sbx-ul va fi mai lenes decat WN-15S ( eident: MMS 64.99 vs 169.01 g ) ( si vorba unui memebru al acestui forum, va reda un bas basit ); si fs-ul de aprox 40 Hz este ideal pt un bassreflex acordat la 45-50 hz.Sensitivity: 102 dB vs 90 dB ( aici nu cred ca are rost sa mai comentez ) la aceasta sensibilitate 1 W in WN15s va fi echivalentul cu 16 W in SBX ( pt o crestere de 3 dB este necesara dubalrea puterii ). Evident ca la putere maximaa diferenta dintre ele va fi de cel putin 12 dB in favorea lui wn-15s.La capitolul eficienta eu spun ca tabelul este foarte aiurea facut pt sbx: un difuzor cu sensibilitatea la 2.83 V de 90 dB nu poate sa aiba eficienta de peste 5 % nici in veci vecilor. Nu stiu cine a calculat eficienta, dar se pare ca habar nu are cum se calculeaza !In cazul acesta putere aparenta este o aberatie...trebuie luat in calcul si faptul ca rac:irea bobinei de 3" este net superioara cele de 2.5" in primul rand datorita modului de constructie.Nu trebuie sa uitam si faptul ca comapram un difuzor profesioanl cu un difuzor care nici in gama semirpofesional nu intra.Deci eu spun ca, cu toate ca diferenta de pret dintre cele 2 difuzoare este 70 euro, WN-15S are avantaj clar! ( daca e sa luam in calcul ca pt a ajunge la acelasi spl cu sbx vom avea nevoie de minim 4 bucati de sbx, care apropo vor lucra impreuna pana la o anumita frecventa, si numai daca vor fi puse cat mai alaturat, si daca luam in calcul si volumul cutiilor pt svx si volumul cutiei pe wn-15s eu zic ca wn-15s este net suprior lui sbx, si dpdv al calitatii si si al pretului )!Acum fiecare alege ce vrea, nu il obliga nimeni sa aleaga un anumit produs, fiecare alege produsul care il avantajeaza.Nu am derajeaza ca se abereaza pe tema puterilor, dar ma derajeaza ca se fac comapratii complet aiurea si nefondate, fara absolut nci un argument.donpetru vreau sa-mi dai argumente prin care sa susti ceea ce ai afirmat anterior: Uite o comparatie:Apropo, crezi ca se merita sa dai un pret mai bine de 100Euro pe un WN-15S decat sa cumperi un SBX4060 ? Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Randamentul e sub 1% . Uitati-va la printscreen-ul cu parametrii calculati de Winisd Alpha . P.S. Stiti ca Winisd Alpha nu accepta valori (ale parametrilor) care nu se completeaza reciproc. Altfel spus din aprox primii parametri introdusi, programul ii calculeaza pe ceilalti si deci nu pot fi acuzat ca eu, din rea vointa, as scris randamentul acela "mititel" :snakeman: . Cine nu crede....poate verifica . Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 mama ce pot sa abereze unii oameni :weedman: numai diferenta de 10dB intre cele 2 difuzoare justifica pretul sa va dau un exemplu WN15 la 300W are 127dB Sal la 300W are 114,8dB Ca sa ajungi pe WN la presiunea acustica trebuie sa pui 17 difuzoare SAL cea ce razulta un pret de 841,5 Euro Deci care e mai ieftin ????? :smt006 Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Hei, fratilor..eu nu am spus ca nu e mai bun Wn-15S ci am vrut sa arat ca diferenta de pret raportata la performante nu este justificata. Adica la ce performante are Wn-15S nu se merita sa dai bani pe el fata de un SBX, mai ales, cum a spus doriann, care vrea sa-l utilizeze pt sonorizari acasa ? Nu cred ca ai vorbit serios la faza asta, hai spune ca e o gluma, te rog. Ma rog, sa zicem ca am si glumit. Eu zic ca Wn-15s il face praf pe sbx: Fara indoliala "il face praf". Ca sa ajungi pe WN la presiunea acustica trebuie sa pui 17 difuzoare SAL cea ce razulta un pret de 841,5 Euro Sa nu ne plafonam cu astfel de afirmatii care denota....lipsa de practicism. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 Daca merita sau nu sa dai diferenta de 70 de euro pt un wn-15 pt niste parametri mai buni e un fapt destul de subiectiv . Pentru mine raportul pret calitate e net favorabil lui wn-15s , insa tu poti sa ai alta parere . Depinde si ce importanta dai anumitor parametri . Daca de ex nu te intereseaza spl-ul , Mms-ul si Le-ul (adica parametrii la care wn-15s sta mult mai bine decat SAL-ul) raportul pret/calitate n-ar mai fi cu mult in favoarea lui wn-15s . Si totusi.....un dif cu spl redus va necesita un amplificator de putere mai mare (deci mai scump) , iar un Mms si un Le asa de mare ar sugera folosirea unui difuzor de medii (chetuieli pt dif-ul de medii si pt filtrul acestuia) . Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 26, 2007 Partajează Postat Aprilie 26, 2007 @ doriann: Cumpara sal-ul si fa-ti un woofer din el, parca erau si ceva proiecte pe form. Da-i un search. @donpetru "Adica la ce performante are Wn-15S nu se merita sa dai bani pe el fata de un SBX" Tu ai vorbit in general aici, nu pentru aplicatia lui Doriann Sa inteleg ca tu ai face sonorizari de peste 1000 de persoane cu sbx-uri doar pentru ca sunt mai ieftine? Uite, daca ar fii un difuzor, sa zicem, ce incepan de la 800 de Hz are liniar 104 db la 1 w si ar costa 7 mil, eu unul nu as mai sta pe ganduri. Scuza-ma ca iti zic dar i-ai dat un raspuns la Snake in care ziceai asa: "Sa nu ne plafonam cu astfel de afirmatii care denota....lipsa de practicism." Il cunosc mai bine pe Snake si afirmatia ta e de toata jena. La ce posturi am vazut la tine si in primul rand ca ai zis ca motoarele celor doua difuzoare sunt la fel si de ce sa iti cumperi un wn cand poti sa iti cumperi sbx-uri..... nu stiu care se presteaza mai bine la lipsa de practicism. si sa iti reamintesc ceva: Donpetru, orice om (ce se ocupa cu sonorizarile) ajunge la urmatorul prag in viata lui, printre care si eu am fost: ""De ce sa dau 4 milioane pe un difuzor de 15" cand pot sa imi iau la 1,2 mil de la magazinul cutare si de ce sa dau eu pe o inalta 1,5 mil cand imi iau o goarna piezzo mare si tare cu 200 de mii"". Ei bun, cand ai depasit pragul asta si ti-ai dat seama ce prost ai fost in trecut atunci poti spune cu adevarat ca faci sonorizari profesionale. Uite. Intra putin pe situl de la B&W (Bowers & Wilkins daca nu stii). Tu chiar crezi ca poti sa reproduci sunetul a 2 boxe de 5000 de E cu ceva chinezarii de 2 bani? sa fim seriosi, nu stiu daca ma intelegi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum