Vizitator xoip Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Salut, Detin 2 boxe din PAL de 18mm, inchise, pe trei cai, vatelina in interior, cu urmatoarele dimensiuni (am scazut grosimea placilor): inaltime 80 cm, latime 40 cm, adancime 27 cm, volum 86 L. Lista difuzoare: [*]Difuzor bass RCF L15P530, http://www.rcf.it/c/document_library/get_file?p_l_id=251779&folderId=22488&name=DLFE-2205.pdf [*]Difuzor medii Eminence ALPHA-6A, http://www.eminence.com/pdf/Alpha_6A.pdf [*]Tweeter Pyle PDBT38, Heavy Duty Titanium Super Tweeter, http://www.pyleaudio.com/sku/PDBT38/15-Heavy-Duty-Titanium-Super-Tweeter Amplificatorul este: Sony TA-F470, http://www.hifiengine.com/manual_library/sony/ta-f470.shtml Filtrul este SAL HV316 3 CAI, 100 W, frecvenţa de incrucisare: 900 Hz/4.000 Hz, gradient de taiere: 12 dB/octava. Boxele stau intr-o camera de apartament cu suprafata de 12 mp. Am rugamintea sa-mi raspundeti punctual la intrebarile de mai jos: 1. Folosind un calculator de pe internet, am calculat pentru difuzorul de bass volumul necesar incintei si am obtinut 136 L. Acest volum este cel final sau trebuie sa iau in considerare si spatiul ocupat de celelalte difuzoare ? 2. Daca construiesc incinte noi astfel incat sa aiba volumul recomandat de calculator, adica 136 L, credeti ca va exista o diferenta mare fata de cele pe care le am, adica 86 L ? 3. Filtrul pe care-l detin este unul generic, cumparat din magazin, achizitia unor filtre noi, facute special pentru aceste difuzoare, ma va face sa zic wow sau e posibil sa nu percep diferenta ? Dintre cele doua modificari de mai sus, care credeti ca merita investitia cel mai mult, incinte noi sau filtrul ? Multumesc in avans pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 1 - daca nu scrie clar altfel, orice calculator de pe net iti da volumul net, la el se adauga volumul ocupat de difuzoare, filtre, ranforsari, etc. Nu se adauga volumul ocupat de materialul fonoabsorbant. 2 - destul de subiectiva problema, depinde ce vrei tu sa auzi, cum vrei sa sune. Tinand cont ca este un midwoofer dedicat incintelor pe 2 cai - cu raspuns bun pe medii, este posibil ca basul in plus pe care o sa il obtii sa nu fie cel scontat. Vad ca RCF sugereaza incinta BR, nu inchisa. Pe partsexpress este o mica discutie despre cutia optima pt el. [ i'm confused as a vented box on here you suggest a 8.14 ft3 box (huge!!) yet on the rcf web page suggested design comes in at 3.28 ft cu club 15 baffle yet other calculators suggest over 10 ft cu my box is 3.66ft cu and bulky at that, is it suitable?? BEST ANSWER: Our box designs are based on optimally flat, where RCF has higher output in mind. Both designs will work but it is application specific. Our design will produce more bottom end and RCF's design will produce more overall output.] Poate mai sunt discutii pe unele forumuri, nu strica sa cauti. 3 - nu stiu daca o sa spui wow despre sunet, dar in mod cert o sa spui wow despre pretul filtrelor dedicate acestei combinatii Lasand gluma la o parte, nu cunosc supertweeterul asa ca nu imi dau seama cam cum suna acum sau cum ar putea suna boxele tale. Un filtru dedicat pt difuzoarele tale este sensibil mai complicat decat cel de la SAL; probabil ca va suna ferm mai bine. Totusi diferenta de pret este si ea foarte mare. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Am uitat sa spun ceva important - este absolut cu neputiinta ca un tweeter electrodinamic sa aiba Z = 4-8ohm. Are ori 4, ori 6, ori 8, ori 16ohm. Imi pare rau sa o spun, dar din datele postate de producator pare o chinezarie ordinara, de cea mai joasa speta, la care constructorul nu poate posta parametrii reali. Iar recomandarea a se folosi un C de 2,2uF ca filtru este iarasi un semn clar de ciuruc de 2 bani. Eu zic sa scapi de ele si sa iei 2 drivere cat de cat serioase. Link spre comentariu
Vizitator xoip Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Multumesc pentru raspunsuri shambala. Tweeterele sunt intr-adevar ieftine dar isi fac treaba foarte bine. Legat de filtre, ma astept la un pret destul de mare si diferente mici de sunet, nu cred ca voi face aceasta investie. Ramane sa citesc in continuare daca marirea incintelor va aduce un plus semnificativ sunetului. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 27, 2016 Partajează Postat Noiembrie 27, 2016 Marirea incintelor schimba doar raspunsul la frecvente joase; daca sunt prea mari creste group delayul si va suna mai rau. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Sansele ca un filtru generic (mai ales pe 3 cai) sa se potriveasca sunt foarte mici.Insa inaintea schimbarii filtrelor ai nevoie de alte incinte, din 54 litri cat au ale tale daca scazi volumul ocupat de difuzoare, ramforsari(daca e cazul) ajungi la un amarat de 50 litri care nu e de ajuns pentru un difuzor profesional de 15 inch.Daca esti din Bucuresti te pot ajuta cu masuratori pentru filtre. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?f=10&t=20865&start=0 Link spre comentariu
Vizitator xoip Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 pufuletz, nu am inteles de ce ai luat in calcul volumul de 54L si nu 86L.Victor, ma uit pe seara mai atent pe pagina data de tine. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 Am gresit eu cand am calculat volumul.86 litri mai merge insa la un qes de 0.51 si un fs de 45 hz epb este 88 ceea ce inseamna ca difuzorul este potrivit pentru basreflex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum