Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema supraincalzire laptop

glazy16

Postări Recomandate

Nu nu , chiar daca pare logic nu e .

Nu e procul de vina , ci chipul video Nvidia .

Incearca un reflash de bios cu ultima versiune ,

poate or fi bagat astia de la Acer vre-un Gpu underclocking , daca nu-si revine

cauta solutii sa schimbi chipul video .

cipul Nvidia il pot dezactiva din aplicatie, si cand e dezactivat sta procesorul tot la temperaturile alea... Nvidia este cipul secundar care se activeaza automat cand se intra in aplicatii pe care intel HD nu le face fata.Deasemenea acesta, nividia, se poate dezactiva permanent.

Intrati in task manager (ctrl,alt,delete-simultan) si vedeti cat de incarcat este procesorul (in procente este afisat). La mine, fara nici un program deschis nu trece de 5%. Daca este 80-100% vedeti ce aplicatie il tine si opriti-o doar pentru proba. Daca aveti un virus si acesta poate tine procesorul "sus". Scanati cu un antivirus bun si cu un antimalware.

laptopul este proaspat formatat si instalat windows 10.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glazy16

16

• FLORIN IORDACHE

11

• stefanion

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Intrati in task manager (ctrl,alt,delete-simultan) si vedeti cat de incarcat este procesorul (in procente este afisat). La mine, fara nici un program deschis nu trece de 5%. Daca este 80-100% vedeti ce aplicatie il tine si opriti-o doar pentru proba. Daca aveti un virus si acesta poate tine procesorul "sus". Scanati cu un antivirus bun si cu un antimalware.

Daaa si aceasta idee este destul de buna....puteti sa vedeti daca ruleaza vreun program tot timpul....adica cum ar fi : vreun program de descarcat de pe net...filme,muzica, jocuri...etc.... Exemple de programe : Apex dc++ , StrongDC, Torent etc,etc..... Aaaa,si nu in ultimul rand ce antivirus folositi ???

O seara minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Totusi,incercati asa cum v-am spus eu....adica sa-i luati aceasta pasta termoconductoare, Arctic Silver 5 care contine argint in ea si sa-l mai desfaceti inca odata....

Florine eu am PC din 2003 si il folosesc fara pasta pe procesor si nu am avut niciodata treaba cu supraincalzirea + de asta mai am si 4 Laptopuri tot fara pasta leam curatat pe toate de 2 ani si leam indepartat pasta de pe procesor si leam montat fara si merg de nu au aier , deci am si pasta dar nu o folosesc , daca o folosesc este aceiasi temperatura ,

cu sau fara pasta pasta este o timpenie pentru niste scule de unica folosinta si trebuie aruncate mai ales la gunoaiele din ziua de azi care sunt rebuturi puse pe rafturile de la magazin si asteapta fraeri sa le cumpere , si cum se gasesc acesti fraieri fac bani la smecheri

Link spre comentariu

Florine eu am PC din 2003 si il folosesc fara pasta pe procesor si nu am avut niciodata treaba cu supraincalzirea + de asta mai am si 4 Laptopuri tot fara pasta leam curatat pe toate de 2 ani si leam indepartat pasta de pe procesor si leam montat fara si merg de nu au aier , deci am si pasta dar nu o folosesc , daca o folosesc este aceiasi temperatura ,

cu sau fara pasta pasta este o timpenie pentru niste scule de unica folosinta si trebuie aruncate mai ales la gunoaiele din ziua de azi care sunt rebuturi puse pe rafturile de la magazin si asteapta fraeri sa le cumpere , si cum se gasesc acesti fraieri fac bani la smecheri

Ok,colegule,am inteles ideea ta,dar totusi ce pc-u ai si ce laptop-uri ai,nu te supara frate...???

Eu cred ca ai pc-u si laptop-uri mai vechii nu dastea noi...adica noi si mai putin bune.... :rade: Asa cum ai zis si tu gunoaiele astea de 800 lei -1000 lei...

Daca totusi vrem un laptop mai bun asa....atunci sa luam laptop-uri peste 1500 lei sau chiar 2000 lei....nu dastea de jucarie.

Link spre comentariu

Cred ca singurul lucru ce te poate lamuri ca ai Gpu defect e sa schimbi procul si sa vezi

ca si celalalt se va incalzii de-i merg fulgi .

Oricum varianta cea mai simpla e sa gasesti un Proc de imprumut si sa faci testul .

Dupa parerea mea ai deja in Gpu o zonisoara prajita ce-ti suprasolicita Cpu -ul

sau cu ceva noroc bile fracturate sub chipul video .

Lasa , dezactivarea din bios / aplicatii si chesti de genul asta ca n-au nici o relevanta .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred ca singurul lucru ce te poate lamuri ca ai Gpu defect e sa schimbi procul si sa vezi

ca si celalalt se va incalzii de-i merg fulgi .

Oricum varianta cea mai simpla e sa gasesti un Proc de imprumut si sa faci testul .

Dupa parerea mea ai deja in Gpu o zonisoara prajita ce-ti suprasolicita Cpu -ul

sau cu ceva noroc bile fracturate sub chipul video .

Lasa , dezactivarea din aplicatii si chesti de genul asta .

pai cred ca o sa fac rost de un procesor identic pentru a ne satisface aceasta curiozitate:)

eu pariez pe procesor ca e defect, apoi ma mai gandesc la faptul ca driverul chipsetului nu s-ontelege cu windowsul 10 pe care-l am... dar nu cred, Ideea e sa fac rost de un proc de proba si sa ne lamurim:)

Link spre comentariu

i3 generatia 3 Ivy bridge , defect ??? pariem pe o bere ca nu e . :) extrem de rar

Mai ales pe o platforma cu Nvidia Gt 620 .

Prefer sa dau o bere si sa-ti rezovi usor problema .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Problema a apărut după instalare Windows 10 ? ( deși nu văd să fie o potențială cauză )

Tensiunea de alimentare a procesorului este bună ?

Totuși , un procesor defect , ar trebui să nu mai functioneze deloc . In acest caz , pare că procesorul este ''chinuit'' de o cauză externă lui :)

Nici GPU-ul nu cred să fie cauza , dacă imaginea este normală .

Ai cu ce să verifici condensatoarele care filtrează tensiunea de la iesirea convertorului step-down care alimentează procesorul ?

Link spre comentariu

i3 generatia 3 Ivy bridge , defect ??? pariem pe o bere ca nu e . :) extrem de rar

Mai ales pe o platforma cu Nvidia Gt 620 .

Prefer sa dau o bere si sa-ti rezovi usor problema .

e pe platforma Nvidia GT 710...

am dat pe task manager si erau anumite procese ce solicitau mult , statea cam pe la 22% frecvent, le-am dat end, si vad ca acum sta in 41-45 in idle, si-am dat sa ruleze si-un video hd 1k pe youtube si vad ca mai mult de 65 nu se duce... da ce puiu ma-sii or fi programele alea care suprasolicita asa sistemul?

Link spre comentariu

am dat pe task manager si erau anumite procese ce solicitau mult , statea cam pe la 22% frecvent, le-am dat end, si vad ca acum sta in 41-45 in idle, si-am dat sa ruleze si-un video hd 1k pe youtube si vad ca mai mult de 65 nu se duce... da ce puiu ma-sii or fi programele alea care suprasolicita asa sistemul?

Intrebarea mea e urmatoarea acum,laptop-ul pe care il aveti dvs,e facut pentru windows 10 ????

Daca da,atunci nu sunt probleme,iar daca nu este facut pentru windows 10 si i-ati instalat windows 10,atunci chiar e o mica problema. :reytre

Aaaa,si inca o mica intrebare ati instalat windows 10 pe 32biti sau 64 biti ???

Link spre comentariu

Ok,colegule,am inteles ideea ta,dar totusi ce pc-u ai si ce laptop-uri ai,nu te supara frate...???

Eu cred ca ai pc-u si laptop-uri mai vechii nu dastea noi...adica noi si mai putin bune.... :rade: Asa cum ai zis si tu gunoaiele astea de 800 lei -1000 lei...

Daca totusi vrem un laptop mai bun asa....atunci sa luam laptop-uri peste 1500 lei sau chiar 2000 lei....nu dastea de jucarie.

Da asa este am mai vechi si pc si laptop , dar a cumparat un prieten acum 2 ani un laptop acer de 2400 ron si intrun an sa stricat de 4 ori , pina la urma sa suparat si mi la dat mie de piese gratis , adica sa ii mai repar si eu cite ceva cind are nevoie , deci cum spun mie numi plac gunoaiele moderne , mie imi place doar sa iau bani de la clienti , mai ales la fraieri la care le spui ca sa nusi cumpere si ei tot cumpara fara sa le pese de cei spui si vine sa le iau bani , si cind le spun ca au cumparat degeaba ca se va strica , ei spun si ce am bani si numi pasa tu reparal si eu te platesc , atunci ce za mai zic tac si eu si ii iau banii ca asa este frumos , am dreptate

Link spre comentariu

Antivirusul si updatarea windows-ului. Ele mananca mult....de aici se trage si incalzirea. Opreste-le pe amandoua si nu se va mai incalzi.

Pune-i windows-ul pentru care a fost gandit....o updatare la un windows nou nu-i intotdeauna binevenita

Link spre comentariu

Problema a apărut după instalare Windows 10 ? ( deși nu văd să fie o potențială cauză )

Tensiunea de alimentare a procesorului este bună ?

Totuși , un procesor defect , ar trebui să nu mai functioneze deloc . In acest caz , pare că procesorul este ''chinuit'' de o cauză externă lui :)

Nici GPU-ul nu cred să fie cauza , dacă imaginea este normală .

Ai cu ce să verifici condensatoarele care filtrează tensiunea de la iesirea convertorului step-down care alimentează procesorul ?

Da o parere buna , condensatorii slabi sau convertorul de pe vccore pot provoca deasemeni supraincalziri

de Cpu .

in rest ce sa zic , bafta la rezolvarea problemelor de supraincalzire din task manager . :aplauze

Link spre comentariu

Nu cred că un I3 Ivy bridge de 2,4 GHz , nu este capabil să suporte cu bine windows 10 și toate procesele lui . Pe bune ?!

Eu am un 2020M tot Ivy bridge de 2,4 GHz , și functionează perfect . Și cu ''mama'' proceselor care rulează și il solicită , nu depășește 55 de grade VARA când evacuarea căldurii se face mai greu datorită temperaturii ridicate specifice anotimpului .

Când temperatura in cameră nu depășește 25 de grade , temperatura procesorului rareori depășește 45 de grade , solicitat peste 50% .

Editat de winstyle
Link spre comentariu

Da o parere buna , condensatorii slabi sau convertorul de pe vccore pot provoca deasemeni supraincalziri

de Cpu .

in rest ce sa zic , bafta la rezolvarea problemelor de supraincalzire din task manager . :aplauze

Koko, aici m-ai pierdut, desi sunt foarte bune rationamentele....

am o oarecare cunostiinta in electronica, dar nu atat de inalta.

Astia-s [parametrii in idle, fluctueaza mult

sper sa ma lamuriti si pe mine despre tensiunile alea despre care se vorbea, sper sa nu fie altfel de problema.

post-210663-0-77253300-1480190032_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări