POLAKU2002 Postat Noiembrie 28, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 as incerca cu un lm 317 dar intre adjust si v out ce rezistenta sai pun.... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Vezi că este pe net calculator online pentru așa ceva http://www.reuk.co.uk/wordpress/electric-circuit/lm317-voltage-calculator/. Poți pune inițial un potențiometru semireglabil de 5k și-l înlocuiești apoi cu un rezistor apropiat ca valoare după stabilirea unei tensiuni cât mai apropiate de 24V. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 28, 2016 Partajează Postat Noiembrie 28, 2016 Se pune o rezistenta de 430 omi si paralel pe rezistenta se pune dioda zener de 24v , si gata treaba + ca are si protectie cu dioda Link spre comentariu
POLAKU2002 Postat Noiembrie 29, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 (editat) Buna dimineata.am gasit un 7815 si am pus un zenner de 9v intre gnd si minus...acum am 24,5v in gol dar cind o conectez la placa tensiunea scade la 5v...zennerul vine inseriat intre gnd si minus sau in paralel?ceva nu e in regula....inainte sa i fac stabilizarea aveam 30v cind era conectat la placa de baza..am pus un cond de 1000/35v dupa puntea diode si acum am 35v pe cond....inainte de lm.... Editat Noiembrie 29, 2016 de POLAKU2002 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2016 Partajează Postat Noiembrie 29, 2016 E posibil ca una din înfășurările înseriate ale trafului să aibă o rezistență mare (curent disponibil mic) și astfel în sarcină tensiunea scade drastic.Poți testa traful cu diverse sarcini și vezi la ce curent scade puternic tensiunea secundară. Probabil vei avea nevoie fie de alt traf, fie de rebobinarea acestuia cu conductor ceva mai gros în secundar, dacă spațiul disponibil permite asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum