Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa centrala honeywell

Postări Recomandate

buna ziua.aceasta placa DBM01 de la o centrala termica ferolli a puscat si uitindu ma pe ea am vazut pe intrarea de 220v bobina dubla filtru de linie cu sigla 203yr18upz care efectiv este topita....mai este puntea de diode in scurt si integratul fds 210.....problema este unde as putea gasi aceasta bobina sau o echivalenta ptr ea...

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Să rămână doar condensatorul de filtraj din secundarul sursei.Acolo aplicați tensiunea sursei externe.Ar fi totuși util să fie stabilizată, puteți folosi un LM317 pentru asta, cu un radiator potrivit, fiindcă nu e mare consumul.Sau puteți folosi un LM7805 cu două diode Zenner (DZ9V1 și DZ10) înseriate cu terminalul GND, pentru ridicarea tensiunii stabilizate.

Link spre comentariu

Consumul plăcii e mic, cei mai mari consumatori fiind releele, dar și ele sunt cu rezistență mare a bobinajului, deci nu e nicio problemă.Poți măsura tensiunea alternativă de pe secundar în timpul funcționării centralei, nu ar trebui să scadă cu mai mult de 1-2V în sarcină.

Link spre comentariu

Nu e nicio surpriză. Ți-am spus că trebuie o stabilizare după filtraj în postarea #6 și colegul cipcirip ți-a explicat și de ce în postarea #10.....

După redresare, condensatorul de filtraj aduce tensiunea în gol (fără sarcină) la valoarea ei de vârf, care e de Uef x 1,41. Tensiunea măsurată de aparat este cea eficace, adică echivalentul acelei tensiuni continue constante care produce același efect termic pe o rezistență.Necazul cu tensiunea de vârf e că poate afecta unele semiconductoare, chiar dacă ea scade la scurt timp după conectarea sarcinii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări