Barbu Andrei Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 In seara asta, cautand prin cutia cu transformatoare recuperate, am dat de un transformator putin mai ciudat. Adica, pinii de legatura erau cu sarma argintata de 1mm. Prin izolatia semitransparenta, am vazut ceva ca o platbanda, dar nu stiam ce material este si culoarea era cam rosiatica, asa ca am trecut la demontarea lui. Am incercat incalzirea miezului cu becul, dar bineinteles ca nu l-am incalzit destul si l-am facut tandari. Cand am ajuns la "recuperarea" bobinajului, ce sa vezi: era din aluminiu. Am indepartat mai multe straturi sa ma conving ca este din aluminiu. Primul strat mai rosiatic era din cauza lacului ala si al poliesterului. Acel transformator era recuperat dintr-un tv mai vechi. Nu ma intrebati ce marca, ca nu mai stiu, dar stiu ca era produs cand inca se mai facea calitate. As fi incercat sa pun si ceva poze cu el, dar inca nu mi-am dat seama de ce imi merge asa greu browser-ul. In concluzie, s-ar merita bobinarea unui transformator cu aluminiu? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Aluminiul se folosea și înainte în unele cazuri, iar dacă merită sau nu, asta depinde doar de aplicația unde se folosește. Dat fiind numărul mic de spire pentru trafurile SMPS, rezistivitatea mai mare a aluminiului nu e o problemă. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 Traful respectiv este din televizorul NEI sau Indiana 200 cum se mai numea....primele variante aparute la noi in tara imediat dupa revolutie....confirm ca este bobinat cu folie de aluminiu si cu contacte electrice argintate.... Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 26, 2016 Partajează Postat Noiembrie 26, 2016 (editat) Sistemul respectiv era folosit de Philips și la choppere,și la trafo de linii(doar înfășurările primare).Bobinajul este exact ca un condensator.De altfel și trafo chopper din Nei cu șasiu Indiana 100 sau 200,era tot de producție Philips(seria AT....) Editat Noiembrie 26, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum