Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobinaj trafo SPMS cu aluminiu

Postări Recomandate

In seara asta, cautand prin cutia cu transformatoare recuperate, am dat de un transformator putin mai ciudat. Adica, pinii de legatura erau cu sarma argintata de 1mm. Prin izolatia semitransparenta, am vazut ceva ca o platbanda, dar nu stiam ce material este si culoarea era cam rosiatica, asa ca am trecut la demontarea lui. Am incercat incalzirea miezului cu becul, dar bineinteles ca nu l-am incalzit destul si l-am facut tandari. Cand am ajuns la "recuperarea" bobinajului, ce sa vezi: era din aluminiu. Am indepartat mai multe straturi sa ma conving ca este din aluminiu. Primul strat mai rosiatic era din cauza lacului ala si al poliesterului. Acel transformator era recuperat dintr-un tv mai vechi. Nu ma intrebati ce marca, ca nu mai stiu, dar stiu ca era produs cand inca se mai facea calitate.

As fi incercat sa pun si ceva poze cu el, dar inca nu mi-am dat seama de ce imi merge asa greu browser-ul.

In concluzie, s-ar merita bobinarea unui transformator cu aluminiu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sistemul respectiv era folosit de Philips și la choppere,și la trafo de linii(doar înfășurările primare).Bobinajul este exact ca un condensator.De altfel și trafo chopper din Nei cu șasiu Indiana 100 sau 200,era tot de producție Philips(seria AT....)

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări