Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte DIY

felixx

Postări Recomandate

Dupa ce am experimentat vreme de 5 luni diferite incinte printre care incinta inchisa,bas-reflex,mass loaded transmission line(MLTL),Voigt,Horn hibrid (a la Bastanis-Dragonfly) am optat pentru sunet total de dipol.Open baffle-ul nu este influientat de coloratiile de incinta...oricare ar fi ea,reusind sa reproduca un sunet mult mai natural.In timpul experimentelor am avut posibilitatea sa optez pentru diferite variatii de dipol.Am ales ceea ce am considerat ca imi place cel mai mult.Pareri ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

15

• radue

6

• adircf

3

• Blind

2

Top autori în acest subiect

Felixx...ai reusit sa ma uimesti din nou!Super lucrat.! Imi place idea cu conectoarele langa incinte...foarte interesant..un design demn de invidiat!.Da mai multe detalii despre modul de constructie si difuzoarele folosite.Succes!

Link spre comentariu

Panoul frontal are grosimea de 45mm si lateralele 22mm din MDF.Am fost tentat sa aleg melamina in locul finisajului asta.Insa....am ales sa furniruiesc cu furnir-stejar apoi bait...de vreo 3 ori.A urmat chinul.Lac...strat dupa strat.In total au fost peste 16straturi de lac.Timpul de uscare intre straturi a fost mai mult de 48 de ore.Numai uscarea ...per total....a durat mai mult de 6 saptamini.Am trecut apoi la smirghel,pentru ca aveam aspect de portocala.Deci ...smirghel de apa cu granulatie 1000 apoi cu 1500 apoi cu 2000.Totul s-a facut....in balcon.Apa...smirghel...apa smirghel....lasat la uscat...apoi repetata operatia.A urmat polish.-3 straturi de polish dar nu orice polish.Granulatia polish-ului trebuie sa fie mai fina decit granulatia ultimului smirghel utilizat in cazul meu (2000).Apoi solutie de "sealing" un fel de polish care contine teflon pentru a finisa si a da un aspect si mai placut.Acesta s-a repetat de doua ori.Apoi...cu cirpa de bumbac moale....frecus.Totul s-a facut manual.Masina de polish este ok. pentru suprafete mari si fara curbe.In cazul meu...precum si al altora de pe diyaudio totul s-a facut manual.Destul de dificil.

Link spre comentariu
Vizitator doriann

super lucratura....... lucrezi foarte curat .....esti atent la detalii ......... nu stiu daca incintele au dimensiunile .... potrivite..... acu depinde si de difuri... e super oricum succes in continuare

Link spre comentariu

superb mi se pare putin spus!!FELICITARIam inceput si eu doua incinte VTP care sint la stadiu de finisaj de vreo jumate de an(din lipsa de timp).daca as reusi sa le aduc sa arate pe un sfert din ce-am vazut la tine ar fi cel putin extraordinar,dar nu am nici mina nici rabdare pentru asa ceva

Link spre comentariu

superb mi se pare putin spus!!FELICITARIam inceput si eu doua incinte VTP care sint la stadiu de finisaj de vreo jumate de an(din lipsa de timp).daca as reusi sa le aduc sa arate pe un sfert din ce-am vazut la tine ar fi cel putin extraordinar,dar nu am nici mina nici rabdare pentru asa ceva

Salut! VTP-uri cu ce difuzoare?Cum suna? Eventual daca poti sa imi dai un PM ca sa nu fim off-topic.
Link spre comentariu

Felixx feliccitari pt boxe. Sa le audiezi sanatos.Totusi, te rog sa faci cumva, nu stiu cum, dar sa pui toate pozele intr-un singur post. Si cand raspunzi la mai multe intrebari poti sa raspunzi si intr-un singur post. Nu maintelege gresit, dar pur si simplu am alergie cand vad mai mult de 2 posturi, la acelasi user, unul dupa altul. :yawinkle:

Link spre comentariu

@radueDaca tu nu poti face treaba asta....eu nici atit....ma refer la poze.Eu nu stiu cum sa fac.Din partea mea poti si sterge din poze ....poate sunt prea multe.Intreaba-l pe Vasile intii...si vezi ce zice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări