Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce capsunarii intorsi din Spania nu aplica la ei acasa ce au vazut acolo ?

Postări Recomandate

Cei plecați spre alte zări , mai luminoase se împart in doua mari categorii : intelectualii ( asa zis-ul exod de creiere ) și căpșunarii .Din nefericire , mai există o categorie , dar o trecem cu vederea : cei / cele care culeg căpșuni cu frișcă de pe burta clientului :) și / sau întorc portofelele trecatorilor ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

In sudul tarii ar merge cultivarea capsunilor, desi este seceta si nu sunt irigatii. Insa nici organizare nu este.

Pe timpul lui Ceasca cineva, care avea vila si teren la Snagov, cultiva lalele pe o suprafata mica (in total 60000 de fire). La recoltare chema niste tigani care vindeau flori si le dadea cu 2 lei garoafa. Veneau cu un Aro si se ocupau ei de recoltare.

Adica scotea mai mult de o Dacia din afacerea asta. Daca cultiva porumb cat ii iesea ?

Clarissim! Si capsunele se cultiva in alta parte, nu in sud!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Domnu " gradu " VAX ,de ce nu începi tu o afacere ,cu familia,in locul capsunarilor ? Nu mi-ai răspuns cu ce te ocupi sau te-ai ocupat .Eu stiu ceva ,dacă am în cap o afacere sau simt miros "de singe" adică o afacere care ar produce ceva ...o fac eu fără să bat toba.Eu mă întreb dacă știți atitea ( mă tem că nu știți nimic ) de ce nu faceți afacerile propuse capsunarilor ? Intrați dl în afaceri !

Colegul a marcat cu rosu o greseala in exprimare/scriere... respectiv, initial ati vorbit de lalele si a apoi ati trecut la garoafe. Nu a contestat faptele... ca ar fi sau nu reale.

S-a încurcat în minciuni .
Link spre comentariu

URA !!!!!! Dorule :aplauze

Capsunarii sunt capsunarite_95% dintre romanii care culeg capsuni sunt femei (asa aleg patronii sau intermediarii)__le rupe cu munca___femeile spaniole dupa amiaza se culca (tabiet siesta)__Ernest Hemingway le detesta """roiau pe linga mine dar nu puteam sa ma culc cu o planta""

In constructii nu mai merge__s-au construit cartiere si orase care sunt aproape pustii__de aici venea in tara grosul banilor

Momentan merge Boom-ul____adica___spargere si jefuire , te urmareste unde locuiesti si a doua zi cind esti la munca iti da atacul si te lasa in curul gol

Am vazut inregistrari din Franta , m-au ingrozit ce fac tiganii acolo

Link spre comentariu

Momentan merge Boom-ul____adica___spargere si jefuire , te urmareste unde locuiesti si a doua zi cind esti la munca iti da atacul si te lasa in curul gol

Am vazut inregistrari din Franta , m-au ingrozit ce fac tiganii acolo

Macar asta sa vina sa aplice si la noi. Sa ne arate ce au invatat acolo sa fim si noi in randul lumii.

Link spre comentariu

Am gresit (m-ati enervat!).

Era vorba de garoafe. Idee de afacere de pe timpul comunistilor. Tipa care se ocupa cu treaba asta era sotia unui general care a coordonat lucrarile la Canalul Dunare- Marea Neagra. Nu cred ca ar mai fi la fel de profitabila in prezent. Ideea era ca de pe un teren mic poti sa faci mai multi bani decat de pe hectare cultivate cu cereale care sa vand ieftin.

park, on 27 Nov 2016 - 01:17 AM, said:Posted Image

Boom-ul____adica___spargere si jefuire , te urmareste unde locuiesti si a doua zi cind esti la munca iti da atacul si te lasa in curul gol
Am vazut inregistrari din Franta , m-au ingrozit ce fac tiganii acoloMomentan merge

Am cunoscut o persoana (tanar de 30+ de ani, cu ceva probleme psihice) care se urca in tren si se ducea (ilegal) la Paris cand avea chef. Cunostea perfect limba franceza, se nascuse si copilarise la Casablanca (tatal lui angajat la ambasada).

Mi-a povestit ca la un moment dat a lucrat la o firma care facea curatenie acasa la francezi. Aveau dubita si scule de curatat. Faceau copii dupa cheile casei, identificau lucrurile de valoare si dupa cateva luni dadeau spargerea.

Persoana respectiva nu a participat la furturi. Le-a spus ca nu se baga, ca ii este frica, si l-au lasat sa plece, dupa ce le-a promis ca nu ii toarna la politie.

Suntem diferiti, niciodata nu vom lucra pe aceeasi frecventa. De asta nici n-am comentat nimic pe forum pana acum. In curand incetez orice comentariu. Sanatate !

Editat de VAX
Link spre comentariu

Ca trebuie sa gandesti bine inainte de a incepe o afacere, sa analizezi toate detaliile (productia la hectar, posibilitatile de desfacere a produselor, rentabilitatea, etc). Trebuie sa ai si spatii de depozitare a productiei, sa nu vina smecherii sa ti-o cumpere din camp, pe nimic. Trebuie sa si prelucreze local rezultatul muncii, sa vanda produse cu valoare adaugata mare.

Romanii au fost pe post de sclavi pe plantatie, executanti, munceau in dijma la boieri, pentru subzistenta. N-au avut o clasa medie care sa foloseasca mai mult "procesorul". Si acum sunt la fel, parca ar fi acefali. Practica agricultura traditionala (cereale care se vand ieftin). N-au facut agricultura cu pasiune, ci la ordin. Nu i-am vazut sa selecteze plantele, sa faca studii, sa obtina soiuri de calitate. Le-au pierdut si pe cele pe care le aveau. Ei cumpara seminte la plic, aduse de te miri unde. Le sadesc fara sa stie exact ce va rasari. Pietele sunt pline cu rosii "cartonate", ca pe cele romanesti nu le mai cultiva. Usturoiul romanesc este greu de gasit (este scump din lipsa de oferta) si mancam usturoi chinezesc (cu gust de DDT), varza romaneasca (cu nervuri mici - buna de sarmale) este pe cale de disparitie, etc.

Link spre comentariu

Multumesc pentru..lamuriri ! Dar,referitor la ceea ce ai spus,tu, personal ai intreprins ceva,orice, in acest scop..?? :nas: Sau, totul a ramas doar in faza de...idee ??(deci..."Cand am sa fiu, mare,as vrea sa fiu...doctor,profesor ..etc! :nebun: Am uitat sa-ti amintesc de "meseria" de...PARLAMENTAR! Dupa fiecare 4 ani,cand vei iesi la pensie..vei primi(bonus) si o..."pensie speciala" ,asa ca...??? (vreau sa fiu...doctor/profesor...dar nu un ...parlit de ..PARLAMENTAR !) Sa specifici ca ...NU iti plac nici...girofarurile/ante-mergatori ..etc...! :freaza:Si ca sa mai stii (cate)ceva despre .."capsunari",nu cred ca ti-ar strica un...concediu la cules de....capsuni !! :rade:

Editat de morocanosul
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări