Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frezare masa de lucru

domnult

Postări Recomandate

Am construit un cnc si as vrea sa montez o masa de sacrificiu din mdf sau plexi si as vrea sa o frezez pentru ai face planeitatea. Dar din pacate nu ma pricep sa scriu g-codul necesar. De aceea am deschis acest topic, in ideea ca cineva ma poate ajuta si poate mai este de folos si altcuiva.

Banuiesc ca trebuiesc niste date despre cursele cnc-ului si scula pe care o voi folosi.

Cursele sunt : X=18cm, Y=23cm si voi folosi o freza dreapta cu diametrul de 22mm ca cea de aici http://www.mills.ro/freze-cnc/freze-pentru-planare-easytool. Daca aceasta freza nu este buna pentru asa ceva, astept idei...

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• domnult

10

• mihaighe

4

• chas3

4

• florianmro

3

Top autori în acest subiect

Cu ce program pui in miscare masina . Nu e nevoie sa scriinici un cod ( daca nu te pricepi ) .Iti iei o referinta X0 Y0 in coltul tau de origine , apoi pe z cauti punctul cel mai inalt , apoi cel mai de jos pe toata suprafata mesei , faci diferenta . Apoi faci " brazde ". Cu valoarea punctului cel mai de jos . Dar mai bine joaca-te cu masina , daca e de abia construit , ia o piesa mai mica incearca sa o planezi mai intai pe aceea si apoi extrapolezi la masa masinii .

Link spre comentariu

ce motor de frezare are masina?suporta cei 22mm ai frezei?intreb asta deoarece suprafata de lucru declarata

mi se pare foarte mica pt a avea un motor puternic.sau asta e numai suprafata ce o vrei planata?daca vei intra cu freza de 22 si abaterile sunt mari la planeitate sau intri prea mult pe Z,in functie de structura masinii si motor de frezare,s-ar putea sa nu obtii nimic sau mai grav.mdf sau plexi sunt greu de planat.unul are o suprafata initiala dura,celalalt un pic de incalzire prin frezare-i trebuie .da mai multe detalii!

Link spre comentariu

Folosesc Linux CNC (EMC2) si da m-am gindit si eu ca pot face treaba fara nici un program. Dar pentru ca masina este facuta din ce am gasit la indemina , motoare care suporta viteze mici pe axe, mecanica destul de subreda, timpul de frezare cred ca o sa fie destul de mare si atunci am zis ca ar fi ideal un program care sa faca treaba asta. Chiar daca o sa trebuiasca sa o supraveghez. Sunt complet nou in acest domeniu si accept orice sfat.

"ce motor de frezare are masina?suporta cei 22mm ai frezei?" Da, nu stiu daca este o alegere potrivita a frezei. Dar am vazut ca este singura freza la care scria ca este pentru planeitate. Se poate realiza acest lucru si cu altfel de freza ? Motorul de frezare este acesta

http://www.ebay.ie/itm/CNC-400W-Spindle-Motor-ER11-Mach3-PWM-speed-controller-Mount-engraving-set-/111938787450?hash=item1a1012587a:g:U~EAAOSwT6pVxVxR

Deci astept sfaturi.

Link spre comentariu

Freza aia nu o sa poate sa functioneze acceptabil cu motorul respectiv. In primul rand motorul are prindere 3.175 si coada frezei este de 6mm. Apoi ai nevoie de cupul mai serios ca sa invarti freza de 22 oricat de fin ai intra, agata mai ales daca mecanica e subreda.

Link spre comentariu

Freza aia nu o sa poate sa functioneze acceptabil cu motorul respectiv. In primul rand motorul are prindere 3.175 si coada frezei este de 6mm. Apoi ai nevoie de cupul mai serios ca sa invarti freza de 22 oricat de fin ai intra, agata mai ales daca mecanica e subreda.

Freza o poate prinde ,are in "bot" ER 11 (pana la 7 mm )
Link spre comentariu

florianmro "Daca spui ca mecanica nu e grozava , o sa poti obține o planeitate " decenta "? " Trebuie sa incerc sa vad la ce rezultat ajung.

Freza are mandrina ER11 care suporta cum bine ai spus pina la 7mm, in schimb ma intreb si eu daca duce freza de 22mm. Ma puteti sfatui ce freza pot folosi ? Si eventual de unde o pot procura ?

Link spre comentariu

Este putin probabil ca motorul respectiv poate sa duca mai mult de 3.175 dupa cum este specificat si in anunt. La 6mm+ deja iti trebuie putere nu 300w chinezesti: au alta modalitate de masura ei, nu masoara puterea continua ci varful pentru cateva secunde, puterea reala e probabil o treime sau un sfert.

Asta nu inseamna ca nu poti sa iei fata dreapta la masa de sacrificiu, doar ca o sa iei cu o freza mai mica in pasi mai marunti.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Posted Image

Daca vrei ai una la mine pentru probe,tocmai am cumparat un lot de 3,175.

Multumesc, dar a ajuns si freza pe care am comandat-o.

Si m-am apucat de treaba. Am frezat masa si a iesit ok, dar a durat ceva cu freza asta. Dar asta conteaza mai putin, importanat e ca am rezolvat problema.

Am incercat sa postez o poza cu un conector folosit la motoarele pas cu pas. Conector comercializat de toate magazinele care vind componente cnc si as dori sa stiu cum se cheama acesti conectori (codul lor). Dar din pacate nu am reusit sa postez poza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări