Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor LCD 10inch

scieriro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• scieriro

13

• gogu1305

9

• Dxxx

4

• surubarila

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie masurat . Este posibil sa ai cate doi pini pe + si doi pe - . Orienteazate dupa codensatorul cel mai mare . Ceva poze cu el mai aproape ....

Editat de gogu1305
Link spre comentariu

Am descoperit urmatoarele:

Pin 1 - VCC

Pin 3 - ON

Pin 5 - GND

Acum problema este ca pe lcd apar linii orizontale de diverse marimi care apar si dispar in diverse pozitii pe display.

De asemenea, culoarea este cam rosiatica si se aude un bazait dinspre invertor.

Vreo idee?

Link spre comentariu

Am desfacut si display-ul, la un capat are o mica zona neagra(unde si invelisul de plastic este un pic topit).

Problema acum este sa gasesc o lampa, aceasta este pe latura mica si se continua pe latura mare(unite printr-un cot).

Link spre comentariu

Cauciucul care acopera capatul si lipitura este ok, capatul tubului/lampii(cam 1cm) este negru ca la un tub neon cand este dus.

Cum nu am gasit lampi in L decat pe afara, ma gandesc la o incropeala si anume sa pun o lampa doar pe lungimea display-ului sau sa schimb lampile ccfl cu niste led strips, intrebarea ar fi daca mai este nevoie de vreo ajustare la invertor?

Editat de scieriro
Link spre comentariu

Daca pui bara de leduri pe 12 v , nu mai ai nevoie de invertor. Dar nu mai merge on/off. Raman aprinse. Poti pune si o lampa doar pe lungime, cum sunt la laptop.

Editat de gogu1305
Link spre comentariu

Daca vrei sa faci upgrade la led, ai si functia de on/off si cea de reglaj luminozitate (PWM) in cazul ca folosesti baghete led recuperate de la ecrane sparte, am si eu asa ceva pe rubrica de vanzari.

Link spre comentariu

Cu ajutorul benzii de leduri de la userul DXXX(caruia ii multumesc pentru ajutor) si indelungi chinuieli cu asamblarea inapoi la forma originala am schimbat tubul ccfl cu led potrivit pozelor.

Multumesc tuturor pentru ajutor.

post-234529-0-44972800-1482440442_thumb.jpg

post-234529-0-73071100-1482440442_thumb.jpg

Editat de scieriro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări